Солодка пшоняна каша з родзинками
Пшонка на молоці – чудова, смачна і дуже корисна каша. А якщо додати в неї вимочений в чаї родзинки і корицю, то виходить досить незвичайне, але від того не менш апетитне поєднання смаків. Таку кашу можна подавати як в якості головної страви, так і в якості десерту.
Час готування: 35 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 2.
Склад:
- Крупа пшоняна – 100.
- Молоко – 500 мл
- Родзинки – 1 жменя
- Цукор – 3 ч. л.
- Чай чорний листовий – 1 ч. л.
- Кориця мелена – на смак
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
1. Заливаємо чай половиною склянки окропу і залишаємо настоюватися.
2. Замочуємо родзинки з чаєм, після чого зливаємо чай.
3. Засипаємо пшоняну крупу в підходящу для запікання каструлю, заливаємо його молоком, солимо і відварюємо, зовсім трохи, не доводячи кашу до готовності.
4. Додаємо в кашу родзинки і відправляємо каструлю під кришкою в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин.
5. Змішуємо цукор з меленою корицею і посипаємо готову кашу. Приємного апетиту!