Пшоняна каша – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Солодка пшоняна каша з родзинками

Пшонка на молоці – чудова, смачна і дуже корисна каша. А якщо додати в неї вимочений в чаї родзинки і корицю, то виходить досить незвичайне, але від того не менш апетитне поєднання смаків. Таку кашу можна подавати як в якості головної страви, так і в якості десерту.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 2.

Склад:

  • Крупа пшоняна – 100.
  • Молоко – 500 мл
  • Родзинки – 1 жменя
  • Цукор – 3 ч. л.
  • Чай чорний листовий – 1 ч. л.
  • Кориця мелена – на смак
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

1. Заливаємо чай половиною склянки окропу і залишаємо настоюватися.

2. Замочуємо родзинки з чаєм, після чого зливаємо чай.

3. Засипаємо пшоняну крупу в підходящу для запікання каструлю, заливаємо його молоком, солимо і відварюємо, зовсім трохи, не доводячи кашу до готовності.

4. Додаємо в кашу родзинки і відправляємо каструлю під кришкою в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин.

5. Змішуємо цукор з меленою корицею і посипаємо готову кашу. Приємного апетиту!