Пшоняна каша в мультиварці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Як приготувати смачну кашу з пшона в мультиварці-скороварці?

Пшоняна каша настільки універсальна, що її можна готувати до будь-якого прийому їжі. Робити її солоної і солодкої, додавати сухофрукти і горіхи або овочі і м’ясо. З цією кашею у вас не буде проблем урізноманітнити їжу.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Пшоно – 2 склянки
  • Гарбуз – 400 гр.
  • Молоко – 6 ст.
  • Вода – 600 мл
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Сіль – 1,5 ч. л.

Процес приготування:

1. Гарбуз промийте, зріжте шкірку і очистіть його від насіння, м’якоть натріть на крупній тертці.

2. Пшоно промийте водою кілька разів. У чашу мультиварки викладіть пшоно, гарбуз, додайте сіль і цукор.

3. Потім влийте воду і молоко, перемішайте.

4. Закрийте кришку мультиварки-скороварки, виберіть режим «Каша» на 20 хвилин.

5. Після закінчення програми бажано дати настоятися каші хоча б 10 хвилин, щоб скороварка самостійно скинула тиск. Пшоняну кашу заправте вершковим маслом і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!