Пшоняна каша – джерело корисних мікроелементів. А разом з гарбузом її цінність зростає в два рази. Таке блюдо можна приготувати на сніданок для всієї родини. Ми підібрали для вас 10 рецептів смачної пшоняної каші.
Пшоняна каша з гарбузом на воді в каструлі
За цим рецептом ви легко зможете приготувати чудову, корисну пшоняну кашу з гарбузом на сніданок. Незважаючи на свою простоту, ця каша здатна наповнити вас силами для продуктивного початку дня.
Інгредієнти на
2 порц.
- Гарбуз 120 гр.
- Пшоно 70 гр.
- Вода 200 мл
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- Як заготовити смачну пшоняну кашу з гарбузом? Пшоно промийте кілька разів, поки вода не стане прозорою.
- З гарбуза вийміть насіння, помийте її, зріжте шкірку, м’якоть наріжте кубиками.
- Закип’ятіть воду, додайте трохи солі і викладіть в неї гарбуз. Проваріть гарбуз кілька хвилин до м’якості.
- З гарбуза злийте воду в окрему ємність, шматочки гарбуза відкладіть в сторону.
- Воду, в якій варився гарбуз, доведіть до кипіння і викладіть в неї пшоно. Коли пшоно буде готове, поверх нього покладіть гарбуз і варіть кашу під кришкою на повільному вогні 7-10 хвилин.
- Кашу трохи остудіть і подавайте на сніданок з невеликим шматочком вершкового масла.
Приємного апетиту!
Пшоняна каша на молоці з гарбузом в каструлі на плиті
Одна із самих корисних і смачних варіацій приготування пшоняної каші – це зварити на молоці з гарбузом. Є таку кашу з ранку одне задоволення, вона навариста і ароматна.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Пшоно – 250 гр.
- Гарбуз – 250 гр.
- Вода – 250 мл
- Молоко – 500 мл
- Цукор – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Кориця – за смаком.
Процес приготування:
1. З гарбуза зріжте шкірку, м’якоть наріжте невеликими кубиками. Перекладіть гарбуз в каструлю, залийте водою і варіть 5 хвилин після кипіння.
2. Пшоно промийте кілька разів холодною водою.
3. Додайте крупу в каструлю до гарбузі. Варіть до тих пір, поки більша частина води не вбереться.
4. Після цього влийте молоко, перемішайте, зменшіть вогонь до мінімального, додайте сіль, цукор і корицю, продовжуйте варити 15-20 хвилин.
5. Після закінчення варіння дайте каші настоятися під кришкою ще 5-7 хвилин, потім подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Каша з пшона на воді з гарбузом в мультиварці
У будь-який час року яскрава пшоняна каша з гарбузом підніме настрій і додасть сил. В мультиварці варити кашу ще простіше, розумна техніка всю основну роботу зробить за вас.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Крупа пшоняна – 200 гр.
- Гарбуз – 200 гр.
- Вода – 0,6 л.
- Цукор – 1,5 ч. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Масло вершкове – за смаком.
Процес приготування:
1. Пшоно кілька разів промийте проточною водою.
2. Всипте пшоно в чашу мультиварки, залийте її окропом і додайте сіль і цукор. Закрийте кришку мультиварки, встановіть режим «Каша» на 25-30 хвилин.
3. Гарбуз промийте, зріжте шкірку, а м’якоть наріжте кубиками.
4. Через 15 хвилин варіння додайте в чашу до пшону гарбуз, вершкове масло і продовжуйте готувати.
5. Після звукового сигналу перемішайте і подавайте пшоняну кашу з гарбузом на стіл.
Приємного апетиту!
Пшоняна каша на молоці з гарбузом в мультиварці Редмонд
Готувати в мультиварці Редмонд – одне задоволення. У цьому рецепті розберемо приготування смачної і корисної каші з пшона і гарбуза. На молоці цю кашу зазвичай варять солодкої, вона відмінно підходить для сніданку, підвечірку і легкого вечері.
Час готування: 70 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Гарбуз – 350 гр.
- Пшоно – 400 гр.
- Молоко – 1,4 л.
- Вода – 180 мл
- Цукор – 4 ст. л.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти за списком, гарбуз очистіть від насіння.
2. Пшоно промийте кілька разів проточною водою і залийте окропом на 5 хвилин.
3. Зріжте з гарбуза шкірку, м’якоть наріжте невеликими кубиками.
4. Пшоно викладіть в чашу мультиварки.
5. Потім влийте молоко і воду.
6. Рідини повинно бути багато, в процесі варіння крупа її вбере в себе.
7. Далі додайте цукор і сіль.
8. Масло також додайте відразу.
9. Всипте нарізану кубиками гарбуз.
10. Закрийте кришку мультиварки.
11. Виберіть у меню режим «Молочна каша».
12. Після звукового сигналу відкрийте кришку мультиварки і перемішайте кашу.
13. Залиште кашу ще на 15 хвилин у режимі «Підтримання тепла».
14. Смачна каша готова, розкладіть її по тарілках і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Пшоняна каша на молоці з гарбузом в горщику в духовці
Коли готуєш пшоняну кашу в духовці, то вона завжди нагадує далекий смак дитинства, коли бабуся на сніданок подавала пшоняну кашу з гарбузом прямо з печі. Тому якщо вам хочеться приготувати на сніданок що-то по-особливому домашнє і затишне, скористайтеся цим рецептом.
Час готування: 70 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 4-5.
Склад:
- Пшоно – 300 гр.
- Молоко – 900 мл
- Сіль – за смаком.
- Цукор – за смаком.
- Гарбуз – 200 гр.
- Масло вершкове – за смаком.
Процес приготування:
1. Пшоняну крупу кілька разів промийте проточною водою.
2. Потім залийте пшоно окропом і залиште на 20 хвилин. Гарбуз промийте, зріжте шкірку, м’якоть наріжте невеликими кубиками.
3. З пшона злийте воду і розкладіть крупу по горщикам.
4. Також в горщики покладіть гарбуз, всипте цукор і сіль.
5. Влийте в горщики молоко, закрийте їх кришками і поставте в розігріту духовку.
6. Готуйте кашу при 130 градусах 30 хвилин. Потім дістаньте горщики з духовки, додайте вершкове масло і подавайте кашу на стіл.
Приємного апетиту!
Смачна каша із пшона з замороженої гарбузом
Пшоняна каша – проста, але дуже корисна їжа. Готувати її можна різними способами, додаючи всілякі овочі і фрукти. Ми будемо варити пшоняну кашу з замороженої гарбузом.
Час готування: 70 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Гарбуз – 500 гр.
- Пшоно – 250 гр.
- Молоко – 500 мл
- Вода – 250 мл
- Масло вершкове – 15 гр.
- Сіль – 0,25 ч. л.
- Кориця – 0,5 ч. л.
- Цукор – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Гарбуз заздалегідь дістаньте з морозилки, щоб вона розморозилася.
2. У каструлі з товстим дном розтопити вершкове масло.
3. Викладіть в каструлю гарбуз, додайте сіль, корицю і цукор. Смажте гарбуз, постійно помішуючи, 5-7 хвилин.
4. Потім влийте молоко, зменшіть вогонь і продовжуйте тушкувати 15-20 хвилин.
5. Пшоно ретельно промийте проточною водою.
6. Додайте пшоно до гарбузі, влийте воду і тушкуйте кашу під кришкою 40-45 хвилин.
7. У готову кашу на свій розсуд можна додати сухофрукти або мед.
Приємного апетиту!
Як приготувати пшоно-рисову кашу з гарбузом?
Зазвичай гарбузову кашу готують з рису або пшона, в цьому рецепті ми візьмемо обидві крупи відразу. Каша вийде ще більш корисною і ситної.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 3-4.
Склад:
- Крупа пшоняна – 50 гр.
- Рис – 50 гр.
- Гарбуз – 250 гр.
- Молоко – 0,5 л.
- Мед – 20 мл
- Масло вершкове – 25 гр.
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування каші.
2. У каструлю влийте молоко, доведіть його до кипіння, додайте сіль, мед і цукор.
3. З гарбуза зріжте шкірку і наріжте її кубиками, викладіть її в каструлю.
4. Пшоно і рис промийте проточною водою і викладіть в каструлю, продовжуйте варити до готовності круп.
5. У готову кашу додати вершкове масло, перемішайте і страва готова.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт каші з пшона з гарбузом та яблуками
Пшоно, як і багато інші види круп, містить велику кількість клітковини. Клітковина допомагає роботі кишечника, тому такі страви необхідно включати в свій раціон харчування. Пропонуємо вам приготувати смачну і корисну пшоняну кашу з гарбузом та яблуками.
Час готування: 55 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 2-4.
Склад:
- Пшоно – 1 склянка
- Вода – 2 склянки
- Гарбуз – 200 гр.
- Яблуко – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Цукор – за смаком.
- Масло вершкове – 20 гр.
Процес приготування:
1. Пшоно кілька разів промийте проточною водою. Потім залийте крупу окропом і залиште на 5-20 хвилин. Далі відваріть до готовності.
2. Гарбуз очистіть від насіння, зріжте шкірку, а м’якоть наріжте кубиками. Потушкуйте гарбуз на повільному вогні з невеликою кількістю води і цукру. Потім гарбуз пюрируйте блендером до стану пюре.
3. У яблука виріжте серцевину з насінням, наріжте його кубиками і тушкуйте з невеликою кількістю цукру до золотистого кольору.
4. До готового пшону додайте гарбузове пюре, яблука і вершкове масло, перемішайте. Поставте блюдо в духовку, розігріту до 180 градусів на 15 хвилин.
5. Смачна і корисна каша готова, можна подавати її на стіл.
Приємного апетиту!
Як зварити смачну пшоняну кашу з гарбузом і родзинками?
Пшоняна каша з гарбузом і родзинками – не просто смачна страва, але й дуже корисне поєднання продуктів. Причому готувати її можна без цукру, так як в гарбузі і ізюмі досить натуральної солодощі.
Час готування: 85 хв
Час приготування: 25 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Гарбуз – 600 гр.
- Молоко – 750 мл
- Сіль – 1 щіпка.
- Пшоно – 100 гр.
- Ізюм – 100 гр.
- Масло – за смаком.
- Кориця – за смаком.
Процес приготування:
1. Пшоно промийте проточною водою кілька разів. Потім на 5-10 хвилин залийте крупу окропом.
2. Гарбуз помийте, очистіть і наріжте кубиками.
3. Гарбуз перекладіть в каструлю, залийте її кип’яченим молоком, додайте щіпку солі, поставте на вогонь і варіть 15 хвилин. Після цього додайте пшоно і варіть ще 10-15 хвилин.
4. Ізюм промийте і додайте в каструлю. Якщо ваша каструля підходить для готування в духовці, то прямо в ній помістіть кашу в розігріту до 180 градусів духовку. В іншому випадку перекладіть кашу в спеціальну термостійку форму.
5. Томіть кашу в духовці 20-25 хвилин.
6. Потім дайте страві настоятися ще 10 хвилин.
7. Подавайте пшоняну кашу з вершковим маслом.
Приємного апетиту!
Дуже смачна пшоняна каша з гарбузом і медом
Пшоняна каша не у всіх асоціюється зі смачною їжею. Ми перевернемо ваше уявлення про цей продукт. Пропонуємо вам по цьому простому рецептом приготувати чудову кашу з гарбузом і медом, яка з’їдається ледве встигнувши долетіти до тарілки.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Пшоно – 1 склянка
- Гарбуз – 225 гр.
- Молоко – 2,5 склянки
- Вода – 1 склянка
- Мед – за смаком.
- Кориця – за смаком.
- Масло вершкове – за смаком.
Процес приготування:
1. Гарбуз очистите від шкірки і насіння. М’якоть наріжте кубиками.
2. Пшоно кілька разів промийте проточною водою, перекладіть в каструлю і залийте свіжою водою. Поставте кашу варитися, доведіть воду до кипіння, зменшіть вогонь до мінімуму і варіть 5 хвилин.
3. Коли пшоно вбере в себе майже всю воду, додайте в каструлю гарбуз і влийте молоко. Перемішайте вміст каструлі, доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть під кришкою 15 хвилин.
4. Після цього вимкніть вогонь, дайте каші настоятися під кришкою ще 10-20 хвилин. Потім розкладіть кашу по тарілках, додати рідкий мед і корицю.
5. Каша готова, додайте вершкове масло і можна подавати на стіл.
Приємного апетиту!