Пшоняна каша з гарбузом

Простий і смачний рецепт каші з пшона з гарбузом та яблуками

Пшоно, як і багато інші види круп, містить велику кількість клітковини. Клітковина допомагає роботі кишечника, тому такі страви необхідно включати в свій раціон харчування. Пропонуємо вам приготувати смачну і корисну пшоняну кашу з гарбузом та яблуками.

Час готування: 55 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 2-4.

Склад:

  • Пшоно – 1 склянка
  • Вода – 2 склянки
  • Гарбуз – 200 гр.
  • Яблуко – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор – за смаком.
  • Масло вершкове – 20 гр.

Процес приготування:

1. Пшоно кілька разів промийте проточною водою. Потім залийте крупу окропом і залиште на 5-20 хвилин. Далі відваріть до готовності.

2. Гарбуз очистіть від насіння, зріжте шкірку, а м’якоть наріжте кубиками. Потушкуйте гарбуз на повільному вогні з невеликою кількістю води і цукру. Потім гарбуз пюрируйте блендером до стану пюре.

3. У яблука виріжте серцевину з насінням, наріжте його кубиками і тушкуйте з невеликою кількістю цукру до золотистого кольору.

4. До готового пшону додайте гарбузове пюре, яблука і вершкове масло, перемішайте. Поставте блюдо в духовку, розігріту до 180 градусів на 15 хвилин.

5. Смачна і корисна каша готова, можна подавати її на стіл.

Приємного апетиту!