Простий і смачний рецепт каші з пшона з гарбузом та яблуками
Пшоно, як і багато інші види круп, містить велику кількість клітковини. Клітковина допомагає роботі кишечника, тому такі страви необхідно включати в свій раціон харчування. Пропонуємо вам приготувати смачну і корисну пшоняну кашу з гарбузом та яблуками.
Час готування: 55 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 2-4.
Склад:
- Пшоно – 1 склянка
- Вода – 2 склянки
- Гарбуз – 200 гр.
- Яблуко – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Цукор – за смаком.
- Масло вершкове – 20 гр.
Процес приготування:
1. Пшоно кілька разів промийте проточною водою. Потім залийте крупу окропом і залиште на 5-20 хвилин. Далі відваріть до готовності.
2. Гарбуз очистіть від насіння, зріжте шкірку, а м’якоть наріжте кубиками. Потушкуйте гарбуз на повільному вогні з невеликою кількістю води і цукру. Потім гарбуз пюрируйте блендером до стану пюре.
3. У яблука виріжте серцевину з насінням, наріжте його кубиками і тушкуйте з невеликою кількістю цукру до золотистого кольору.
4. До готового пшону додайте гарбузове пюре, яблука і вершкове масло, перемішайте. Поставте блюдо в духовку, розігріту до 180 градусів на 15 хвилин.
5. Смачна і корисна каша готова, можна подавати її на стіл.
Приємного апетиту!