Заливний пиріг з капустою на швидку руку
Відмінний рецепт пирога, який при необхідності можна швидко приготувати і запропонувати до чаю. Ситна випічка підійде для перекусу. Для начинки використовуємо свіжу білокачанну капусту.
Час готування – 1 ч. 10 хв.
Час приготування – 40 хв.
Кількість порцій – 6.
Склад:
- Борошно — 300 гр.
- Кефір — 300 гр.
- Яйця — 3 шт.
- Цукор — 1 ст. л.
- Сіль — 1 ч. л.
- Сода — 1 ч. л.
- Масло рослинне — 60 гр.
- Капуста білокачанна — 400 гр.
Процес приготування:
Крок 1. У велику миску, зручну для замісу тіста, вбиваємо три яйця. Додаємо до яєць столову ложку цукрового піску. Перемішуємо інгредієнти або злегка розбиваємо міксером.
Крок 2. Вливаємо в миску 60 грамів рослинної олії і 300 грамів кефіру. Ретельно вимішуємо продукти.Крок 3. В окремій глибокій ємності змішуємо 300 грамів борошна і чайну ложку соди. Просіваємо сухі інгредієнти через дрібне сито і додаємо чайну ложку солі. Вимішуємо тісто і стежимо за тим, щоб не утворювалися грудочки.
Крок 4. Для начинки пирога краще всього використовувати молоду капусту. Якщо на качані є зіпсовані листя, знімаємо їх. Від кочережки також позбавляємося. Шаткуємо продукт довгим гострим ножем.
Крок 5. Щоб капуста пустила сік, її потрібно посолити за смаком і розім’яти руками. Умовно ділимо тісто навпіл і вливаємо одну половину у форму. Викладаємо капустяну начинку, рівномірно розподіляючи її по тесту. Заливаємо капусту другою частиною тіста.
Крок 6. Розігріваємо духовку до температури 180 градусів. Ставимо всередину неї форму з заготівлею, яку випікаємо 40 хвилин. Перед подачею до столу даємо пирогу охолонути.Приємного апетиту!