Пиріг з малиною — це проста і дуже смачна випічка до чаю. В ягідний сезон багато господинь не упускають можливість побалувати своїх близьких смачною випічкою. Ми підібрали для вас 10 смачних рецептів пирогів з малиною. Всі вони різні і кожен має свої особливості.
Пісочний пиріг з малиною в духовці
пироги Пісочні готуються просто і немає небезпеки, що вони не піднімуться. Їх принадність полягає в тому, що випічка виходить м’якою і розсипчастою, вона чудово поєднується з соковитою малиновою начинкою.
Інгредієнти на
6 порц.
- Борошно 180 гр.
- Цукор-пісок 2 ст. л.
- Масло вершкове 70 гр.
- Яйце куряче 1 шт.
- Масло вершкове для змащування форми
- Для начинки:
- Малина 1.5 склянки
- Цукор-пісок 150 гр.
- Манна крупа 2 ст. л.
- Для посипання малинового пирога:
- Борошно 3 ст. л.
- Масло вершкове 40 гр.
- Цукор-пісок 3 ст. л.
- Волоський горіх 1 ст. л.
- Цукрова пудра за смаком
Процес приготування:
- Пиріг з малиною в духовці спекти дуже просто. У миску просійте борошно, додайте цукор і вершкове масло, перемішайте інгредієнти руками.
- Далі розбийте в миску яйце, перемішайте. Тісто зібрати в кулю і поставте на півгодини в холодильник.
- Потім тісто розкачайте і викладіть у форму, попередньо змащену вершковим маслом, зробіть невисокі бортики.
- Для посипання змішайте борошно з цукром, маслом і подрібненими горіхами, перетріть масу в дрібну крихту.
- На тісто покладіть малину, засипте її цукром і манкою.
- Зверху начинку посипте посипанням і загорніть краї тіста. Випікайте малиновий пиріг у духовці при 200 градусах 30 хвилин.
- Готовий пиріг з малиною посипте цукровою пудрою, трохи остудіть і подавайте на стіл до чаю.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт пирога з сиром і малиною
Пиріг з сиром і малиною є одним з найсмачніших видів домашньої випічки. Такий соковитий і легкий пиріг можна приготувати на сніданок або подати на полуденок у теплий літній день.
Час готування: 95 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Для тіста:
- Борошно – 200 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Цукор – 100 гр.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
- Для начинки:
- Сир – 500 гр.
- Сметана – 100 мл
- Цукор – 100 гр.
- Цукор ванільний – 10 гр.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Малина – 1 склянка
- цукрова Пудра – для посипання.
Процес приготування:
1. Борошно просіяти в миску разом з розпушувачем. Вершкове масло наріжте невеликими кубиками і розітріть з борошном.
2. В окремій мисці збийте яйце з цукром, отриману масу додайте в миску і замісіть тісто. Оберніть його в харчову плівку і помістіть в холодильник на півгодини.
3. Сир протріть через сито.
4. Приготуйте начинку. Блендером змішайте яйце, звичайний і ванільний цукор, сметану і сир.
5. Охолоджене тісто розкачайте і викладіть у форму, зробити бортики.
6. Викладіть в основу сирну начинку, зверху покладіть малину.
7. Випікайте пиріг у духовці, розігрітій до 180 градусів 35 хвилин. Гарячий пиріг посипте цукровою пудрою і остудіть перед подачею.
Приємного апетиту!
Як спекти малиновий пиріг зі сметанною заливкою?
Випічка зі сметанною заливкою виходить особливо соковитою і ніжною. Приготувати пиріг з малиною і сметанною заливкою за цим рецептом не складе ніяких труднощів.
Час готування: 85 хв
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Маргарин – 100 гр.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Цукор – 150 гр.
- Кефір – 150 мл
- Ванілін – 1 гр.
- Борошно – 240 гр.
- Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
- Малина – 150 гр.
- Для заливки:
- Сметана – 2 ст. л.
- Цукор – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Маргарин розтопіть на повільному вогні й охолодіть. Додайте до нього яйця, кефір, цукор і ванілін, перемішайте.
2. У тісто додайте малину, перемішайте. Потім додайте просіяне борошно і розпушувач для тіста, перемішайте. Форму застелити пергаментом і викладіть в неї тісто.
3. Помістіть форму в розігріту до 170 градусів духовку, випікайте 45 хвилин.
4. Сметану змішайте з цукром.
5. Пиріг змастіть сметанною заливкою, прикрасьте свіжими ягодами малини і подавайте десерт на стіл.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування пирога на кефірі з малиною
Пропонуємо вам спробувати найпростіший рецепт смачного малинового пирога. Тісто для нього замішується на кефірі. У випічку можна додавати свіжі або заморожені ягоди малини.
Час готування: 70 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Для тіста:
- Кефір – 250 мл
- Борошно – 250 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Цукор – 150 гр.
- Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
- Ванілін – 1 щіпка.
- Сіль – 1 щіпка.
- Масло рослинне – для змазування форми.
- цукрова Пудра – для посипання.
- Для начинки:
- Малина – 400-500 гр.
Процес приготування:
1. Вершкове масло розтопіть на повільному вогні й охолодіть. У миску налийте кефір, розбийте яйця, ванілін і сіль, змішайте інгредієнти.
2. Далі всипте цукор і влийте розтоплене масло.
3. Після цього всипте просіяне борошно і розпушувач, замісіть тісто.
4. Форму для випічки змастіть рослинною олією. Влийте у форму частину тіста, зверху розкладіть малину.
5. Потім влийте тісто і поставте форму в духовку.
6. Випікайте пиріг при 190 градусах 40 хвилин. Пиріг посипте цукровою пудрою, остудіть і подавайте до чаю.
Приємного апетиту!
Пишний дріжджовий пиріг з малиною в духовці
Дріжджове тісто не таке складне в обігу, як прийнято вважати. Якщо готувати випічку за нашим рецептом, то ваш пиріг з малиною добре підніметься, буде м’яким і соковитим.
Час готування: 140 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Жовток яєчний – 1 шт.
- Молоко – 200 мл
- Малина – 200 гр.
- Дріжджі – 20 гр.
- Крохмаль – 1 ч. л.
- Цукор – 80 гр.
- Борошно – 400-500 гр.
- Сіль – 0,2 ч. л.
- Цукор ванільний – 10 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
Процес приготування:
1. Дріжджі розламайте руками, змішайте їх з теплим молоком, сіллю, звичайним і ванільним цукром.
2. Масло розтопіть на повільному вогні, остудіть і додайте в дріжджову масу.
3. Додайте просіяне борошно і замісіть тісто. Накрийте миску рушником і поставте в тепле місце на 40-60 хвилин для підйому.
4. Дріжджове тісто розділіть на дві честі. З однієї розкачайте основу для пирога, викладіть її у форму. Посипте тісто крохмалем і викладіть ягоди.
5. Другу частину тіста розкачайте, зробіть на ньому надрізи і помістіть його поверх начинки.
6. Пиріг запікайте в духовці при 180 градусах 40-45 хвилин. Перед подачею пиріг трохи остудіть.
Приємного апетиту!
Малиновий пиріг на листковому тесті в домашніх умовах
Листкові пироги завжди були і залишаються однією з найбільш популярних видів випічки. Їх хрустка скоринка здатна підкорити серце будь-якого ласуни. До того ж напівфабрикат листкового тіста завжди можна знайти в найближчому магазині.
Час готування: 5 годин.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Для тіста:
- Борошно – 2,5 склянки
- Масло вершкове – 250 гр.
- Сметана – 1 склянка
- Сіль – 1 щіпка.
- Для начинки:
- Молоко – 3 склянки
- Яйця курячі – 4 шт.
- Цукор – 150 гр.
- Борошно – 4 ст. л.
- Крохмаль – 4 ст. л.
- Цукор ванільний – 2 гр.
- Малина – 300 гр.
Процес приготування:
1. Замісіть тісто з борошна, сметани, вершкового масла і солі. Загорнути тісто у харчову плівку і залишити в холодильнику на 2-3 години.
2. Охолоджене тісто розділіть на дві частини, розкачати їх в тонкі коржі, наколіть їх виделкою або зробити кілька надрізів ножем. Коржі запікайте в духовці при 200 градусах 20-30 хвилин.
3. Готові коржі охолодити і обріжте до рівних кіл.
4. Приготуйте крем. У каструлю влийте 2 склянки молока і всипте цукор, перемішайте і доведіть до кипіння. Третій стакан молока збийте з яйцями, додайте борошно і крохмаль, перемішайте до однорідності. Збиваючи суміш з крохмалем і борошном, введіть гаряче солодке молоко. Потім крем перекладіть в каструлю і варіть на повільному вогні до загусання.
5. Зберіть пиріг. У форму покладіть перший корж, викладіть на нього 2/3 гарячого крему.
6. Покладіть зверху другий корж, змастіть його залишилися кремом і прикрасити малиною. Торт поставте в холодильник на кілька годин для просочення. Пиріг виходить дуже смачним і ніжним.
Приємного апетиту!
Як швидко і смачно приготувати пиріг з замороженої малиною?
Заморожені ягоди завжди виручають господинь, в моменти приготування чергових кулінарних шедеврів. З замороженої малини вийде чудова начинка для соковитого і смачного пирога.
Час готування: 140 хв.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Для тіста:
- Борошно – 400 гр.
- Масло вершкове – 250 гр.
- цукрова Пудра – 100 гр.
- Жовтки яєчні – 5 шт.
- Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
- Для начинки:
- Білки яєчні – 5 шт.
- цукрова Пудра – 100 гр.
- Масло рослинне – 50 мл
- Крохмаль кукурудзяний – 30 гр.
- Цукор ванільний – 10 гр.
- Малина – 250 гр.
Процес приготування:
1. У миску просійте борошно, додайте розпушувач, цукрову пудру, розм’якшене вершкове масло, перемішайте інгредієнти руками.
2. У миску викладіть яєчні жовтки.
3. Кількома рухами перемішайте тісто, розділіть його на дві нерівні шматки.
4. Форму для випічки застелити пекарської папером. Більшу частину тіста розкачайте і зробіть з неї основу для пирога з невисокими бортиками. Форму з основою і другий шматок тіста помістіть в холодильник на півгодини.
5. Потім форму з тестом помістіть в духовку, розігріту до 180 градусів, на 20 хвилин. Корж остудіть.
6. Приготуйте начинку. Білки збийте до стійкої піни. Потім продовжуючи збивати всипте цукрову пудру і крохмаль. В кінці додайте рослинне масло, продовжуйте збивати до однорідності.
7. Отриманий крем викладіть на корж, розрівняти його. Зверху розкладіть заморожену малину.
8. Потім натріть другу частину тіста на крупну тертку.
9. Випікайте пиріг у духовці при 180 градусах 30-40 хвилин. Пиріг остудіть, посипте цукровою пудрою і подавайте до чаю.
Приємного апетиту!
Як спекти відкритий пиріг з малиною в духовці?
Відкритий пиріг з малиною зробить ваш вечір ще більш затишним і теплим. Як приготувати красиву і смачну випічку, ми розповімо в цьому докладному рецепті.
Час готування: 70 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Малина – 2 склянки
- Масло вершкове – 100 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Борошно пшеничне – 1,5 склянки
- Вода – 2 ст. л.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Цукор – 3 ст. л.
- Крохмаль – 2 ч. л.
- Білок яєчний – 1 шт.
Процес приготування:
1. Вершкове масло порубаєте ножем і змішайте з просіяним борошном і сіллю.
2. Додайте яйце і крижану воду, замісіть тісто.
3. Тісто розкачати в круглий коржик і викладіть на деко.
4. У мисці змішайте малину з крохмалем, викладіть ягоди на тісто, додайте цукор.
5. Загорніть краї тіста до центру і змастіть збитим білком.
6. Випікайте пиріг у духовці при 220 градусах 30 хвилин. Відкритий пиріг з малиною має рум’яну скоринку і велика кількість соковитою начинки.
Приємного апетиту!
Пишний і повітряний цветаевский пиріг з малиною
Цей пиріг має таку назву тому, що раніше сестри Цвєтаєви часто пригощали своїх гостей смачним малиновим пирогом на пісочній основі, приготовлений за особливим рецептом. У вас також є можливість скористатися цим рецептом і приготувати знаменитий пиріг.
Час готування: 95 хв
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Сметана – 0,5 склянки
- Масло вершкове – 150 гр.
- Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
- Цукор – 0,5 склянки
- Борошно – 2 склянки
- Для заливки:
- Борошно – 2 ст. л.
- Цукор – 1 склянка
- Яйце куряче – 1 шт.
- Сметана – 1 склянка
- Для начинки:
- Малина – 350 гр.
Процес приготування:
1. Збийте цукор зі сметаною.
2. Вершкове масло розтопити в мікрохвильовій печі. Коли масло охолоне, влийте його в сметанную масу, перемішайте.
3. Далі додайте просіяне борошно і розпушувач.
4. Тісто повинне вийти м’яким і еластичним.
5. Розподіліть тісто за формою і зробіть бортики.
6. Приготуйте заливку. Змішайте яйце, цукор, борошно і сметану до отримання однорідної маси.
7. Малину викладіть на основу тесту, влийте зверху сметанную заливку.
8. Випікайте пиріг у духовці при 180 градусах 50-55 хвилин. Випічку трохи охолодіть, вийміть з форми і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Шарлотка з малини і яблук в духовці
Фрукти і ягоди – найпрекрасніше, що створила природа. У будь-якому поєднанні вони здатні перетворити будь-яку випічку. У цьому рецепті для начинки пирога ми будемо використовувати малину і яблука.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
- Борошно – 1,5 склянки
- Цукор – 1 склянка
- Яйця курячі – 3 шт.
- Яблука – 3-4 шт.
- Малина – 1 склянка
- Масло вершкове – 10 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Пудра цукрова – для прикраси.
Процес приготування:
1. Яблука помийте, очистіть від шкірки і наріжте невеликими кубиками.
2. Яйця збийте міксером до густої піни, потім поступово всипте цукор і збивайте ще 5 хвилин. В яєчну масу всипте просіяне борошно, сіль і соду. Замісіть тісто.
3. Форму для випічки змастіть вершковим маслом. Викладіть у форму половину тіста, зверху розкладіть яблука.
4. Поверх яблук розкладіть малину. Трохи ягід залиште для прикраси пирога.
5. Влийте тісто поверх начинки.
6. Форму з заготівлею поставте в духовку, розігріту до 180 градусів на 40 хвилин. Готовий пиріг вийміть з форми, посипте цукровою пудрою і прикрасьте малиною.
Приємного апетиту!