Пиріг з мясом в духовці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Домашні пироги – справжня прикраса столу. Причому робити їх краще всього з начинкою, тоді випічка виходить соковитою і ніжною. Пиріг з м’ясом – це кращий варіант для буднів і свят. По кожному із зібраних нами 10 рецептів у Вас вийде чудова випічка.

Пиріг з м’ясом на дріжджовому тесті в духовці

Пиріг на дріжджовому тесті з великою кількістю м’ясної начинки – справжня класика, перевірена роками. Виглядає випічка апетитно і парою шматочків можна добре наїстися.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Молоко коров’яче 200 мл
  • Сухі дріжджі 2 ч. л.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Цукор-пісок 3 ст. л.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Борошно 3.5 склянки
  • Для начинки:
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Масло рослинне для смаження
  • Сіль за смаком
  • Фарш 400 гр.
  • Кріп сушений ⅓ ч. л.

Процес приготування:

  1. Пиріг з м’ясом в духовці спекти дуже просто. У тепле молоко всипте цукор і сухі дріжджі, перемішайте і залиште на 15 хвилин.
  2. На стіл просіяти все борошно, зробіть посередині заглиблення, розбийте в неї яйце, влийте масло, всипте сіль і перемішайте. Потихеньку додайте опару. Замістити однорідне тісто. Зберіть тісто в грудку, прикрийте його рушником і залиште на 1 годину в теплому місці.
  3. Приготуйте начинку. Ріпчасту цибулю очистіть і дрібно наріжте, обсмажте до м’якості на рослинному маслі.
  4. Далі додайте до цибулі фарш, перемішайте, посоліть масу і додайте сушений кріп. Смажте до готовності близько 10-15 хвилин.
  5. Розділіть тісто на 2 частини. Розкачайте одну частину і викладіть її в ємність для випікання.
  6. Потім викладіть трохи остигнула начинку і накрийте її другою частиною тіста, скріпіть краю верхньої і нижньої коржі. Залиште трохи тіста для прикраси пирога.
  7. Прикрасьте пиріг по своєму смаку, збовтайте виделкою яйце і змастіть поверхню пирога.
  8. Випікайте пиріг у духовці при 150 градусах 20-25 хвилин. Випічка виходить рум’яної і красивою, трохи остудіть її і подавайте до столу.

Як спекти пиріг з м’ясом і картоплею в духовці?

Особливістю таких пирогів є велика кількість соковитою начинки. Після перекусу пирогом з м’ясом і картоплею, голодним не залишиться ніхто. Причому, готувати таку випічку досить просто.

Час готування: 140

Час приготування: 60 хв

Порцій – 4-5

Інгредієнти:

  • Молоко – 150 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Борошно – 250-300 гр.
  • Дріжджі сухі – 5 гр.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Масло рослинне – 1 ч. л.
  • Жовток для змазування тіста.

Для начинки:

  • Картопля – 7 шт.
  • М’ясо – 250-300 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – для змазування тіста.

Процес приготування:

Крок 1. У миску влити тепле молоко, додайте сіль і цукор, перемішайте. Потім розбийте яйце, викладіть вершкове масло і влийте рослинне масло, ще раз добре перемішайте.

Крок 2. В отриману суміш додайте трохи борошна і всипте дріжджі, перемішайте і залиште на 2-3 хвилини.

Крок 3. Потім частинами додайте решту борошна і замісити пластичне тісто. Після цього зберіть тісто в грудку і залиште його в тепле місце для підйому.

Крок 4. Цибулю очистіть і дрібно наріжте. М’ясо наріжте дрібними кубиками. Змішайте м’ясо і цибулю, посоліть і приправте інгредієнти.

Крок 5. Картоплю почистіть, помийте і наріжте дрібними шматочками. Тісто розділіть на дві частини. Більшу частину розкачайте і викладіть на змащене маслом деко. Викладіть перший шар з картоплі, трохи його посоліть.

Крок 6. Поверх картоплі розкладіть м’ясо і цибулю.

Крок 7. Також тонко розкачайте другу частину тіста і накрийте нею начинку, краї тіста з’єднайте між собою. У центрі зробіть отвір для виходу пари. Збийте жовток з невеликою кількістю молока. Отриманою сумішшю змастіть поверхню пирога.

Крок 8. Поставте деко в духовку, розігріту до 175-180 градусів, на 45-50 хвилин. Готовий пиріг злегка остудіть, потім подавайте до столу.

Простий і смачний рецепт пирога з м’ясом на кефірі

Пироги прийнято готувати на дріжджовому тесті, однак, якщо ви не хочете возитися з дріжджами, можна замісити швидке тісто на кефірі. Пиріг на кефірі з м’ясом, виходить легким, але ситною, його можна навіть подати в якості другої страви до обіду.

Час готування: 80

Час приготування: 40 хв

Порцій – 5-6

Інгредієнти:

  • Кефір – 300 мл
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сіль – 1,5 ч. л.
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Фарш – 300 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Перець червоний мелений – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Петрушка сушена – 2 ч. л.
  • Олія соняшникова – 1 ст. л.
  • Масло – для змазування форми.

Процес приготування:

Крок 1. У миску налийте кефір, розбийте яйця, всипте соду і сіль, збийте інгредієнти віночком.

Крок 2. Борошно просійте і всипте частинами в кефірну масу, кожен раз добре вимішуйте тісто. Коли тісто буде готове, помістіть його в холодильник і займайтеся підготовкою начинки.

Крок 3. Ріпчасту цибулю дрібно наріжте і обсмажте на рослинному маслі до м’якості.

Крок 4. Далі додайте на сковороду фарш, посоліть і приправити меленим перцем. Продовжуйте смажити цибулю і фарш близько 15 хвилин. В кінці додайте сушену петрушку, перемішайте і зніміть сковороду з вогню.

Крок 5. Форму для випічки змастіть вершковим маслом, влийте в неї половину тіста. Потім викладіть начинку, рівномірно розподіліть її по тесту.

Крок 6. На начинку влийте решту тіста, робіть це повільно і обережно, щоб вся начинка була прихована під тестом. Помістіть форму в духовку, прогріту до 180 градусів і випікайте 30-40 хвилин. Готовність пирога перевірити дерев’яною шпажкою.

Крок 7. Готовий пиріг остудіть, розділіть на порції і подавайте до столу.

Листковий пиріг з м’ясом в духовці

Неймовірно ніжний і смачний пиріг з готового листкового тіста з начинкою з м’яса. Готується пиріг в два рахунки, така випічка вирішить питання з ситним перекусом або ввечері збере всю сім’ю за чаєм.

Час готування: 65

Час приготування: 40 хв

Порцій – 6-8

Склад:

  • Тісто листкове – 250 гр.
  • Фарш – 300 гр.
  • Гриби – 300 гр.
  • Кабачки – 300 гр.
  • Помідори – 200 гр.
  • Сир – 300 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Ріпчасту цибулю очистіть і дрібно наріжте.

Крок 2. Гриби наріжте дрібними кубиками.

Крок 3. Помідори наріжте невеликими шматочками.

Крок 4. Кабачок очистіть від шкірки і дрібно наріжте.

Крок 5. Сир натріть на крупній тертці.

Крок 6. Цибулю наріжте кубиками і обсмажте до м’якості на рослинному маслі.

Крок 7. Потім додайте до цибулі фарш, продовжуйте смажити, поки фарш не посвітлішає.

Крок 8. Далі додайте на сковороду кабачок, перемішайте і продовжуйте смажити 5 хвилин.

Крок 9. Після цього викладіть гриби, посоліть і приправте начинку.

Крок 10. Тушкуйте інгредієнти 15 хвилин.

Крок 11. Потім викладіть на сковороду помідори, перемішайте і тушкуйте начинку ще 5 хвилин. Зніміть сковороду з вогню і трохи остудіть начинку.

Крок 12. Розморозьте тісто повністю при кімнатній температурі, трохи розкачати його і викладіть в жароміцну форму.

Крок 13. На тісто викладіть начинку, зайву рідину злийте.

Крок 14. Посипте начинку тертим сиром. Помістіть форму в духовку, розігріту до 180 градусів, на 20-25 хвилин.

Крок 15. Готовий пиріг із апетитною рум’яною скоринкою трохи остудіть і подавайте до столу з чаєм.

Осетинський пиріг з м’ясом в домашніх умовах

Пироги користуються дуже великою популярністю. Осетинський пиріг – особливий вид випічки. Це тонкі пироги частіше з начинкою з сиру і зелені. Однак, ми вирішили поекспериментувати і приготувати осетинський пиріг з м’ясом.

Час готування: 150

Час приготування: 60 хв

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Вода – 600 мл
  • Дріжджі пресовані – 0,5 пачки.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Борошно – 1-1,2 кг
  • Масло рослинне – 50 мл

Для начинки:

  • Фарш – 500 гр.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Приправа до м’яса – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження і змазування дека.
  • Сіль –за смаком.
  • Масло – для змазування тіста.

Процес приготування:

Крок 1. У миску налийте теплу воду, розкришите в неї дріжджі, додайте сіль і цукор, добре перемішайте.

Крок 2. Частинами всипайте в отриману масу просіяне борошно.

Крок 3. Також влийте соняшникову олію і замісіть однорідне тісто.

Крок 4. Потім залиште його для підйому в теплому місці на 1,5 години.

Крок 5. Для начинки вам знадобиться фарш і ріпчасту цибулю.

Крок 6. Цибулю дуже дрібно наріжте. Поставте сковороду На плиту, прогрійте її, влийте рослинне масло. Викладіть цибулю і фарш, посоліть і приправте інгредієнти, смажте, поки не випарується вся волога.

Крок 7. Тісто за півтори години має добре збільшитися в об’ємі.

Крок 8. Тісто розділіть на 4 рівні частини, розкачайте їх качалкою.

Крок 9. Деко змастіть рослинним маслом, викладіть коржі. На середину коржів покладіть трохи м’ясної начинки.

Крок 10. Потім зберіть краю до центру і злегка прbплюсніть коржі.

Крок 11. Випікайте осетинські пироги в духовці при 180 градусах 15-20 хвилин. Коли пироги добре зарум’яняться, дістаньте їх з духовки і змастіть вершковим маслом.

Крок 12. Осетинські пироги з м’ясом виходять м’якими, ароматними та смачними.

Як приготувати пісочний пиріг з м’ясом?

Для м’ясних пирогів краще всього використовувати домашній фарш, приготований самостійно з свинини і яловичини. Тісто для пирогів може бути різним, але найкраще, з такою соковитою м’ясною начинкою гармонує пісочне тісто.

Час готування: 90

Час приготування: 30 хв

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Борошно – 400-500 гр.
  • Сіль – за смаком.

Для начинки:

  • Фарш свинячий – 400 гр.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Зелень — за смаком.
  • Сир фета – 80-100 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Молоко або вершки – 3-4 ст. л.
  • Майонез – за смаком.
  • Масло рослинне – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У миску всипте більшу частину борошна, вершкове масло наріжте невеликими шматочками або натріть на крупній тертці. Розімніть інгредієнти виделкою.

Крок 2. Далі розбийте яйце, перемішайте.

Крок 3. Потім поступово досипайте муку і вимішуйте тісто руками, поки воно не перестане прилипати до рук. Загорнути тісто у харчову плівку і відправте в холодильник на 30 хвилин.

Крок 4. Цибулю дрібно наріжте і обсмажте на рослинному маслі.

Крок 5. Зелень дуже дрібно порубаєте ножем.

Крок 6. Фету викладіть в миску і розімніть вилкою.

Крок 7. У фарш додайте зелень, яйце і фету, перемішайте. Також викладіть в миску обсмажену цибулю, влийте кілька столових ложок молока або вершків, посоліть і приправте начинку за смаком, ще раз добре перемішайте.

Крок 8. Дістаньте тісто з холодильника, розкачати його. Форму для запікання змастіть маслом. Викладіть тісто у форму, в кількох місцях наколіть його виделкою.

Крок 9. На тісто викладіть підготовлену начинку, розрівняти її і змастіть невеликою кількістю майонезу.

Крок 10. Випікайте пиріг у духовці при 180-200 градусах близько години. Готовий пісочний пиріг спочатку остудіть, потім можна подавати його до столу.

Простий і смачний пиріг з м’ясом і капустою в духовці

В рецепті мова піде про універсальної випічці – пиріг з м’ясом і капустою. Його можна подавати до чаю, супу або їсти всухом’ятку. Завдяки тому, що м’ясо змішують з капустою, начинка не виходить занадто жирної.

Час готування: 65

Час приготування: 30 хв

Порцій – 6-8

Склад:

  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Сметана – 200 мл
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Білок – 1 шт.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Розпушувач для тіста – 2 ч. л.
  • Борошно – 400-450 гр.
  • Жовток – 1 шт.
  • Кунжут – 2-3 ст. л.

Для начинки:

  • Фарш – 300 гр.
  • Капуста білокачанна – 300 гр.
  • Цибуля – 150 гр.
  • Масло рослинне – для смаження й змащення форми.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Ріпчасту цибулю очистіть і дрібно наріжте.

Крок 2. Капусту помийте і наріжте тонкою соломкою.

Крок 3. На розігріту сковороду влийте рослинне масло і обсмажте спочатку цибулю.

Крок 4. Потім додайте до цибулі фарш, перемішайте і смажте 10 хвилин.

Крок 5. Далі покладіть капусту, перемішайте.

Крок 6. Посоліть і приправте начинку за смаком, продовжуйте готувати ще 10 хвилин. Викладіть начинку на тарілку і трохи остудіть.

Крок 7. Замісіть тісто. У миску викладіть розм’якшене вершкове масло і сіль, розітріть інгредієнти виделкою.

Крок 8. Додайте до масла яйце і білок, перемішайте.

Крок 9. Далі викладіть сметану.

Крок 10. Ще раз перемішайте.

Крок 11. В останню чергу додайте просіяне борошно і розпушувач, вимісити однорідне тісто.

Крок 12. Окремо збийте жовток.

Крок 13. Форму для випічки змастіть маслом. Половину тіста розкачайте і викладіть у форму.

Крок 14. На нижній шар тіста покладіть начинку.

Крок 15. Другу частину тіста також розкачайте і помістіть її поверх начинки.

Крок 16. Змастіть тісто збитим жовтком.

Крок 17. Посипте заготівлю кунжутом. Помістіть форму в духовку, розігріту до 180 градусів, на 30-35 хвилин.

Крок 18. Готовий пиріг остудіть, вийміть з форми, прикрасити гілочками свіжої зелені і подавайте до столу.

Дуже смачний пиріг з м’ясом на сметані

Пиріг з м’ясом на сметані – чудова, соковита випічка, яка може стати ситним сніданком, легким обідом або вечерею. Так що, якщо ви давно не тішили свою сім’ю цікавими стравами або просто хочете влаштувати теплий сімейний вечір за чашкою чаю, то цьому відмінно посприяє смачна домашня випічка з м’ясом.

Час готування: 65

Час приготування: 35 хв

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Сметана – 5 ст. л.
  • Майонез – 1 ст. л.
  • Борошно – 7 ст. л.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Розпушувач для тіста – 10 гр.

Для начинки:

  • куряче М’ясо – 300 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження й змащення форми.

Процес приготування:

Крок 1. Борошно і розпушувач для тіста просіяти через дрібне сито.

Крок 2. У миску покладіть сметану, майонез, розбийте яйця, додайте сіль і цукор, перемішайте. Потім частинами всипте просіяне борошно, замісіть тісто.

Крок 3. Цибулю і куряче м’ясо наріжте кубиками. На сковороді обсмажте цибулю до прозорості, потім додати куряче м’ясо, смажте його до побіління. Начинку посоліть, приправте за смаком, перемішайте і викладіть з сковороди.

Крок 4. Форму змастіть рослинною олією. Влийте половину тіста у форму, потім викладіть начинку.

Крок 5. На начинку викладіть решту тіста.

Крок 6. Помістіть форму в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікайте пиріг 30 хвилин. Гарний, рум’яний пиріг трохи остудіть, потім наріжте і подавайте до чаю.

Як спекти смачний пиріг з м’ясом і грибами?

М’ясо в поєднанні з грибами, може стати чудовою начинкою для пирога. Причому тісто підійде будь-яка: дріжджове, пісочне, листкове або прісне. По цьому рецепту тісто замішується на основі сиру, виходить ніжним і тонким.

Час готування: 90

Час приготування: 60 хв

Порцій – 5

Склад:

  • Борошно – 175 гр.
  • Сир – 75 гр.
  • Білок яєчний – 1 шт.
  • Молоко – 40 мл
  • Масло рослинне – 40 мл
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Розпушувач для тіста – 1 ч. л.

Для начинки:

  • Яловичина – 500 гр.
  • Гриби – 200 гр.
  • Петрушка – 15 гр.
  • Вершки – 190 мл
  • Фета – 75 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Коріандр мелений – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Борошно – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Гриби наріжте пластинами і обсмажте на суміші рослинного і вершкового масла до золотистого кольору. Додайте сіль і мелений перець, перемішайте і викладіть гриби в тарілку.

Крок 2. Яловичину наріжте дрібними кубиками і обсмажте на сковороді після грибів. М’ясо посоліть і приправте за смаком.

Крок 3. Потім додайте до м’яса нарізану цибулю і готуйте ще 2-3 хвилини. Далі до м’яса викладіть гриби і перемішайте начинку.

Крок 4. Фету змішайте з вершками.

Крок 5. Суміш фети і вершків викладіть на сковороду до решти начинки і тушкуйте на середньому вогні, поки не випарується більша частина рідини. Додаємо борошно, перемішуємо і тушкуємо, поки начинка не загусне.

Крок 6. В кінці додайте в начинку рубану зелень, перемішайте і дайте їй трохи охолонути.

Крок 7. У мисці змішайте сир, яєчний білок, сіль, цукор, молоко і рослинне масло.

Крок 8. Борошно просійте, додайте до неї розпушувач. Потім змішайте борошно з сирною масою.

Крок 9. Добре вимісити тісто руками.

Крок 10. Тісто розкачати в круглий коржик по діаметру більше на 2-3 сантиметри, ніж діаметр форми. Викладіть тісто у форму, краї розгорніть догори. На тісто викладіть начинку, закрийте начинку краями тіста. Надішліть форму в духовку, розігріту до 180 градусів на 30 хвилин.

Крок 11. Готовий пиріг вийміть з форми і дайте йому трохи охолонути.

Крок 12. Пиріг виходить дуже смачним, пальчики оближеш.

Соковитий пиріг з м’ясом і сиром в духовці

Порадуйте своїх рідних і друзів чудовим ситним пирогом. Тісто замішується дуже просто, а велика кількість м’яса і сиру забезпечують вам насичений смак і соковиту начинку.

Час готування: 65

Час приготування: 40 хв

Порцій – 8

Склад:

  • Фарш яловичий – 450 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Сир чеддер – 150 гр.
  • Борошно пшеничне – 150 гр.
  • Молоко – 250 мл
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Розпушувач для тіста – 10 гр.
  • Масло рослинне – 2,5 ст. ложки
  • Кмин – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Ріпчасту цибулю очистіть, дрібно наріжте і обсмажте на рослинному маслі.

Крок 2. До цибулі додайте фарш, перемішайте і продовжуйте смажити 3 хвилини. Потім додайте кмин, мелений перець і сіль, перемішайте, смажте кілька хвилин і зніміть сковороду з вогню.

Крок 3. У миску розбийте яйця, всипте просіяне борошно, сіль і розпушувач для тіста, влийте молоко. Перемішайте інгредієнти, у вас повинно вийти однорідне рідке тісто.

Крок 4. Форму для запікання змастіть рослинним маслом, викладіть обсмажений фарш.

Крок 5. Натріть сир на крупній тертці і всипте його поверх фаршу.

Крок 6. Влийте тісто і поставте форму в духовку, розігріту до 180 градусів. Запікайте пиріг 25 хвилин.

Крок 7. Пиріг виходить дуже смачним і соковитим.