Як спекти смачний пиріг з ревенем з листкового тіста?
Легке і хрустке листкове тісто чудово відтіняє смак і текстуру кислуватого варення з ревеню, а кмин надає пирога насичений пряний аромат.
Час готування: 100 хвилин
Час приготування: 50 хвилин
Порцій – 6
Склад:
- Ревінь – 500 гр.
- Тісто листкове бездріжджове – 500 гр.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Цукор ванільний – 1 ч. л.
- Крохмаль картопляний – 2 ст. л.
- Кмин – 1 ч. л.
- Кунжут – 1 ч. л.
- Вода – 250 мл
- Яйце – 1 шт.
Процес приготування:
1. Переберіть ревінь, промийте його під проточною водою і очистіть від жорстких волокон.
2. Наріжте стебла на шматочки довжиною близько 1-1,5 сантиметра, складіть у каструлю, залийте половиною склянки води, додайте цукор і поставте на вогонь.
3. У другій половині склянки з холодною водою картопляний крохмаль розведіть.
4. Періодично помішуючи, доведіть ревінь до кипіння. Проваріть його ще протягом 5 хвилин, за цей час стебла повинні розваритися.
5. Додайте до ревеню ванільний цукор і розведений крохмаль і варіть, постійно помішуючи, поки суміш не загусне до консистенції киселя.
6. Розморожене тісто розділіть на 2 частини, розкачати в пласти за розміром дека. Один з них повинен бути приблизно на три сантиметри більше, щоб можна було сформувати пирога бортики. Перекладіть на деко більший пласт тесту, злегка наколіть виделкою і викладіть зверху начинку.
7. Посипте джем з ревеню рівномірним шаром кмину.
8. Накрийте пиріг другим шаром тіста, зробіть надрізи і злегка розтягніть в сторони. Надлишки тесту защипайте з боків.
9. Тісто змастіть зверху яйцем, щоб при випіканні вийшла рум’яна кірочка, і посипте кунжутом.
10. Випікайте пиріг протягом 50 хвилин в розігрітій до 180 С духовці з включеною конвекцією або режимом «Гриль». Готового блюда дайте охолонути до кімнатної температури і можете подавати на стіл.
Приємного апетиту!