Пиріг з ревенем – 8 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Як спекти смачний пиріг з ревенем з листкового тіста?

Легке і хрустке листкове тісто чудово відтіняє смак і текстуру кислуватого варення з ревеню, а кмин надає пирога насичений пряний аромат.

Час готування: 100 хвилин

Час приготування: 50 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Ревінь – 500 гр.
  • Тісто листкове бездріжджове – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Цукор ванільний – 1 ч. л.
  • Крохмаль картопляний – 2 ст. л.
  • Кмин – 1 ч. л.
  • Кунжут – 1 ч. л.
  • Вода – 250 мл
  • Яйце – 1 шт.

Процес приготування:

1. Переберіть ревінь, промийте його під проточною водою і очистіть від жорстких волокон.

2. Наріжте стебла на шматочки довжиною близько 1-1,5 сантиметра, складіть у каструлю, залийте половиною склянки води, додайте цукор і поставте на вогонь.

3. У другій половині склянки з холодною водою картопляний крохмаль розведіть.

4. Періодично помішуючи, доведіть ревінь до кипіння. Проваріть його ще протягом 5 хвилин, за цей час стебла повинні розваритися.

5. Додайте до ревеню ванільний цукор і розведений крохмаль і варіть, постійно помішуючи, поки суміш не загусне до консистенції киселя.

6. Розморожене тісто розділіть на 2 частини, розкачати в пласти за розміром дека. Один з них повинен бути приблизно на три сантиметри більше, щоб можна було сформувати пирога бортики. Перекладіть на деко більший пласт тесту, злегка наколіть виделкою і викладіть зверху начинку.

7. Посипте джем з ревеню рівномірним шаром кмину.

8. Накрийте пиріг другим шаром тіста, зробіть надрізи і злегка розтягніть в сторони. Надлишки тесту защипайте з боків.

9. Тісто змастіть зверху яйцем, щоб при випіканні вийшла рум’яна кірочка, і посипте кунжутом.

10. Випікайте пиріг протягом 50 хвилин в розігрітій до 180 С духовці з включеною конвекцією або режимом «Гриль». Готового блюда дайте охолонути до кімнатної температури і можете подавати на стіл.

Приємного апетиту!