Як спекти смачний пісочний пиріг з суницею в духовці?
Яскравою основою для суничного пирога стане ніжне пісочне тісто. Домашнє частування буде танути в роті. Оцініть простий рецепт для вашого чаювання з близькими або гостями.
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 50 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Борошно – 200 гр.
- Масло вершкове – 130 гр.
- Цукор – 1 склянка
- Яйце – 2 шт.
- Молоко – 1 склянка
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Крохмаль – 1 ч. л.
- Суниця – 2 склянки
Процес приготування:
1. Борошно просіваємо на робочу поверхню. Сюди ж додаємо розпушувач, половину цукру і невеликі шматочки вершкового масла.
2. Вимішуємо продукти руками до утворення щільного тіста. Далі його загортаємо в харчову плівку і ставимо в холодильник на 30 хвилин.
3. В цей час збиваємо яйця з цукром. Сюди ж відправляємо і крохмаль.
4. Нагріваємо молоко і вливаємо його тонким струменем в яєчну суміш.
5. Ставимо посуд з вмістом на водяну баню. Помішуємо і готуємо до загустіння.
6. Готовий крем накриваємо харчовою плівкою і даємо йому охолонути.
7. Охолоджене тісто рівномірно розподіляємо по формі. Випікаємо його 40 хвилин при температурі 160 градусів.
8. Випечений пісочний корж обмазуємо кремом. Посипаємо поверхню промитої суницею. Яскравий пиріг для вашого столу готовий.