Дуже смачний яблучний пиріг з сиром і корицею
Пиріг з сиром і яблуками доповнюють по цьому рецепту корицею, виходить ароматна і ніжна випічка. Рекомендується брати яблука більш кислих сортів, щоб компенсувати солодкість тіста і сирною складової.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 6.
Склад:
Для тіста:
- Борошно пшеничне – 260 гр.
- Масло вершкове – 180 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Розпушувач – 2 ч. л.
Для начинки з яблук:
- Яблуко – 6 шт.
- Кориця – 2 ч. л.
Для начинки з сиру:
- Сир – 400 гр.
- Цукор-пісок – 75 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Ванілін – 1 пакетик.
Процес приготування:
1. Сир збивають блендером або перетирають за допомогою дрібного сита, а потім змішують з цукром, яйцем і ваніліном, щоб вийшла пишна і ніжна сирна маса.
2. Борошно перетирають зі злегка м’яким вершковим маслом і цукром, щоб утворилася крихта з тіста. Додають розпушувач і знову перетирають масу.
3. З яблук знімають шкірку і видаляють серцевину, натирають в стружку і змішують з корицею.
4. У формі для випікання першим шаром укладають четверту частину тесту, злегка ущільнюють, а потім кладуть шар з половини всього обсягу начинки з яблук.
5. Поверх фруктів насипають ще шар тесту, а після – сирну начинку. Розрівнюють і посипають ще однією чвертю тесту. Після викладають залишилися яблука і знову закривають рештою тестом.
6. Пиріг випікають протягом 70 хвилин при 200 градусах. Перед подачею виріб краще охолодити, нарізати на порції і подавати.