Пиріг з сиром в духовці – 10 простих і смачних рецептів з покроковими фото

Дуже смачний яблучний пиріг з сиром і корицею

Пиріг з сиром і яблуками доповнюють по цьому рецепту корицею, виходить ароматна і ніжна випічка. Рекомендується брати яблука більш кислих сортів, щоб компенсувати солодкість тіста і сирною складової.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 6.

Склад:

Для тіста:

  • Борошно пшеничне – 260 гр.
  • Масло вершкове – 180 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Розпушувач – 2 ч. л.

Для начинки з яблук:

  • Яблуко – 6 шт.
  • Кориця – 2 ч. л.

Для начинки з сиру:

  • Сир – 400 гр.
  • Цукор-пісок – 75 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Ванілін – 1 пакетик.

Процес приготування:

1. Сир збивають блендером або перетирають за допомогою дрібного сита, а потім змішують з цукром, яйцем і ваніліном, щоб вийшла пишна і ніжна сирна маса.

2. Борошно перетирають зі злегка м’яким вершковим маслом і цукром, щоб утворилася крихта з тіста. Додають розпушувач і знову перетирають масу.

3. З яблук знімають шкірку і видаляють серцевину, натирають в стружку і змішують з корицею.

4. У формі для випікання першим шаром укладають четверту частину тесту, злегка ущільнюють, а потім кладуть шар з половини всього обсягу начинки з яблук.

5. Поверх фруктів насипають ще шар тесту, а після – сирну начинку. Розрівнюють і посипають ще однією чвертю тесту. Після викладають залишилися яблука і знову закривають рештою тестом.

6. Пиріг випікають протягом 70 хвилин при 200 градусах. Перед подачею виріб краще охолодити, нарізати на порції і подавати.