Пиріг з лаваша з сиром в духовці
Оригінальний рецепт пирога, в якості основи для якого використовують тонкий лаваш. Прісну лавашную основу компенсує згущене молоко і вишня: у поєднанні з сиром виходить неймовірно смачний і ароматний пиріг, який здивує кожного, хто його споживає.
Час готування: 1 година 5 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 6.
Склад:
- Лаваш тонкий – 1 шт.
- Сир – 500 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Молоко згущене – 9 ст. л.
- ванільний Екстракт – 1 ч. л.
- Вишня свіжа – 200 гр.
- Цедра лимона – за смаком.
- Родзинки – 30 гр.
- Цукор-пісок – за смаком.
Для заливки:
- Сметана – 250 гр.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- ванільний Екстракт – 1 ч. л.
- Яйце – 2 шт.
Процес приготування:
1. У глибокій ємності сир змішують з яйцями і згущеним молоком, а потім додають ванільний екстракт. Якщо недостатньо солодко, можна додати ще трохи звичайного цукру. Щоб вийшов більш ніжний пиріг, начинку краще змішати блендером.
2. На рівну поверхню кладуть аркуш лаваша.
3. Начинку з сиру акуратно розподіляють поверх лаваша, зверху посипають цедрою лимона.
4. На сирну начинку викладають ягоди вишні, з яких краще заздалегідь дістати кісточки. Між вишнею кладуть родзинки.
5. Лаваш з начинкою акуратно згортають, щоб вийшов рулет, який ділять на два шматки і викладають в глибоку форму для випікання.
6. Окремо сметану змішують з цукром і ванільним звичайним, убивають два яйця, і коли маса стане однорідною після збивання, нею заливають скручений рулетом лаваш.
7. Підготовлене блюдо ставлять в духовку, включають її на 180 градусів і печуть протягом 45 хвилин, поки пиріг не стане золотистим.