Як спекти пишний і смачний пиріг з яблуками в сметані духовці?
Ніжний і пишний яблучний пиріг виходить з сметанного тесту. Порадуйте себе і рідних ароматом свіжої і смачно випічки. Домашній десерт можна подавати як теплим, так і холодним.
Час готування: 1 година 10 хвилин
Час приготування: 50 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Борошно – 200 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор – 100 гр.
- Масло вершкове – 120 гр.
- Сметана – 100 гр.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Горіхи – 50 гр.
- мигдальні Пелюстки – для прикраси.
Для начинки:
- Яблуко – 0,6 кг
- Сік лимонний – 2 ст. л.
- Цукор – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Розм’якшене масло збиваємо з цукром до повної однорідності.
Крок 2. Сюди ж викладаємо курячі яйця. Продовжуємо збивати.
Крок 3. Вливаємо потрібну кількість сметани.
Крок 4. Слідом додаємо подрібнені горіхи.
Крок 5. Висипаємо в масу просіяне з розпушувачем борошно. Вимішуємо.
Крок 6. Липке тісто рівномірно розподіляємо по формі для випікання.
Крок 7. Промиваємо яблука, очищаємо їх від шкірки і ріжемо великими шматочками.
Крок 8. Акуратно викладаємо яблучні шматочки по тесту. Обсипаємо їх цукром і поливаємо лимонним соком.
Крок 9. Прикрашаємо верхівку мигдалевими пелюстками.
Крок 10. Готуємо страву 50 хвилин. Відповідна температура 180 градусів.
Крок 11. Яблучний пиріг готовий! Нарізайте частування і подавайте до столу!