Пиріг з яблуками – 10 простих і смачних рецептів яблучного пирога в духовці з покроковими фото

Як спекти пишний і смачний пиріг з яблуками в сметані духовці?

Ніжний і пишний яблучний пиріг виходить з сметанного тесту. Порадуйте себе і рідних ароматом свіжої і смачно випічки. Домашній десерт можна подавати як теплим, так і холодним.

Час готування: 1 година 10 хвилин

Час приготування: 50 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Борошно – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 100 гр.
  • Масло вершкове – 120 гр.
  • Сметана – 100 гр.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Горіхи – 50 гр.
  • мигдальні Пелюстки – для прикраси.

Для начинки:

  • Яблуко – 0,6 кг
  • Сік лимонний – 2 ст. л.
  • Цукор – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Розм’якшене масло збиваємо з цукром до повної однорідності.

Крок 2. Сюди ж викладаємо курячі яйця. Продовжуємо збивати.

Крок 3. Вливаємо потрібну кількість сметани.

Крок 4. Слідом додаємо подрібнені горіхи.

Крок 5. Висипаємо в масу просіяне з розпушувачем борошно. Вимішуємо.

Крок 6. Липке тісто рівномірно розподіляємо по формі для випікання.

Крок 7. Промиваємо яблука, очищаємо їх від шкірки і ріжемо великими шматочками.

Крок 8. Акуратно викладаємо яблучні шматочки по тесту. Обсипаємо їх цукром і поливаємо лимонним соком.

Крок 9. Прикрашаємо верхівку мигдалевими пелюстками.

Крок 10. Готуємо страву 50 хвилин. Відповідна температура 180 градусів.

Крок 11. Яблучний пиріг готовий! Нарізайте частування і подавайте до столу!