Смачний пиріг з зеленим цибулею, яйцем і рисом
Вашій увазі представляється рецепт пишного несолодкого пирога з оригінальною начинкою: цибулею, відварним рисом і яйцем. На приготування такої страви доведеться витратити чимало часу, бо пишність тіста додають дріжджі, а їм потрібен час для активації, але результат безумовно того варте!
Час готування – 3 ч.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 16.
Склад:
- Борошно – 720 гр.
- Маргарин – 120 гр.
- Сироватка – 300 мл
- Яйця – 7 шт.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – ½ ч. л.
- Дріжджі (свіжі) – 20 гр.
- Цибуля зелена – 150 гр.
- Масло вершкове – 20 гр.
- Рис (відварений) – ½ Склянки
- Жовток – 1 шт.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – ½ ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо тісто. У глибоку тару просіваємо борошно пшеничне і змішуємо з розпушувачем і сіллю. Далі, додаємо маргарин, попередньо порізаний шматочками, і сухими руками перетираємо компоненти до стану крихти.
Крок 2. Для опари, в теплу сироватку додаємо свіжі дріжджі, цукровий пісок – прибираємо в сторону на 15 хвилин і після вливаємо в борошняну суміш, в ту ж ємність додаємо 2 яйця.
Крок 3. Замішуємо тісто і прибираємо в тепле місце під рушником на півтора-два години. За вказаний час рекомендується 1-2 рази обім’яти.
Крок 4. В цей час займемося начинкою. 5 яєць відварюємо, очищаємо і дрібно нарізаємо. З’єднуємо з нашаткованою цибулею і відварним рисом, заправляємо розтопленим вершковим маслом, солимо і перчимо. Готову начинку ретельно перемішуємо.
Крок 5. Відпочиле тісто ділимо на 2 частини і одну з них розкачуємо і викладаємо на дно форми, формуючи бортики, поверх кладемо начинку.
Крок 6. Зверху зарываем всі другим пластом тіста і щільно защипуємо краю.
Крок 7. Прибираємо для вистоювання в тепле місце на 20 хвилин і промазуємо збитим жовтком.
Крок 8. Запікаємо протягом 30-40 хвилин при температурі 180 градусів. Після, даємо трохи часу охолонути прямо у формі, змащуємо невеликою кількістю маргарину і залишаємо на 15 хвилин під рушником. Після цієї маніпуляції пиріг буде набагато м’якше і ніжніше. Приємного апетиту!