Пиріжки з капустою – 10 рецептів з покроковими фото

Повітряні пиріжки з капустою і яйцем в духовці

Домашня випічка особливо смачна, тому що завжди готується з любов’ю і турботою. Тісто завжди виходить ніжним і тонким, а під ним велику кількість соковитою начинкою з капусти і вареного яйця.

Час готування: 4 години.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 18.

Склад:

  • Для тіста:
  • Борошно пшеничне – 4-5 ст.
  • Вода – 0,5 склянки
  • Кефір – 1 склянка
  • Цукор – 2 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 0,5 склянки
  • Дріжджі сухі – 2 ч. л.
  • Для начинки:
  • Капуста білокачанна – 500 гр.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Цибуля зелена – 20 гр.
  • Яйця курячі – 5 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сметана – 50 мл
  • Кунжут – 20 гр.

Процес приготування:

1. Дріжджі і цукор розчиніть у воді з температурою 37-40 градусів. Залиште дріжджову масу в теплі на 20 хвилин. Після закінчення цього часу на поверхні повинна з’явитися пінна шапочка.

2. Кефір підігрійте до температури 37-40 градусів. Змішайте кефір з сіллю і рослинним маслом.

3. Борошно просіяти через дрібне сито, щоб наситити киснем. У миску всипте половину просіяного борошна, додайте рідкі компоненти і почніть замішувати тісто. Поступово додайте решту борошна.

4. Добре вимісити тісто руками, воно повинно бути однорідним і не липнути до рук. Готове тісто залиште в теплі для підйому на 2 години.

5. Ріпчасту цибулю дрібно наріжте, моркву натріть на тертці.

6. Капусту нашаткуйте тонкими смужками.

7. Спочатку на сковороді обсмажте цибулю і моркву до м’якості, потім додайте капусту і продовжуйте тушкувати 10-15 хвилин.

8. Яйця відваріть круто, очистіть і наріжте дрібними кубиками. Зелену цибулю дрібно порубаєте ножем. Змішайте в мисці овочеву зажарку, яйця і цибулю, додайте сіль і мелений перець за смаком.

9. Тісто розділіть на 16-18 рівних частин. Кожен шматочок тіста злегка прbплюсніть руками, змащеними олією. Потім викладіть трохи начинки і зліпити пиріжки.

10. Деко застеліть пергаментом, розкладіть на ньому заготовки швами вниз.

11. Одне яйце змішайте зі сметаною. Змастіть пиріжки отриманою сумішшю і посипте кунжутом.

12. Випікайте пиріжки в духовці при 190-200 градусах 20-25 хвилин. Рум’яні пиріжки з капустою і яйцями остудіть, потім подавайте на стіл.

Приємного апетиту!