Повітряні пиріжки з капустою і яйцем в духовці
Домашня випічка особливо смачна, тому що завжди готується з любов’ю і турботою. Тісто завжди виходить ніжним і тонким, а під ним велику кількість соковитою начинкою з капусти і вареного яйця.
Час готування: 4 години.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 18.
Склад:
- Для тіста:
- Борошно пшеничне – 4-5 ст.
- Вода – 0,5 склянки
- Кефір – 1 склянка
- Цукор – 2 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 0,5 склянки
- Дріжджі сухі – 2 ч. л.
- Для начинки:
- Капуста білокачанна – 500 гр.
- Морквина – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Цибуля зелена – 20 гр.
- Яйця курячі – 5 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сметана – 50 мл
- Кунжут – 20 гр.
Процес приготування:
1. Дріжджі і цукор розчиніть у воді з температурою 37-40 градусів. Залиште дріжджову масу в теплі на 20 хвилин. Після закінчення цього часу на поверхні повинна з’явитися пінна шапочка.
2. Кефір підігрійте до температури 37-40 градусів. Змішайте кефір з сіллю і рослинним маслом.
3. Борошно просіяти через дрібне сито, щоб наситити киснем. У миску всипте половину просіяного борошна, додайте рідкі компоненти і почніть замішувати тісто. Поступово додайте решту борошна.
4. Добре вимісити тісто руками, воно повинно бути однорідним і не липнути до рук. Готове тісто залиште в теплі для підйому на 2 години.
5. Ріпчасту цибулю дрібно наріжте, моркву натріть на тертці.
6. Капусту нашаткуйте тонкими смужками.
7. Спочатку на сковороді обсмажте цибулю і моркву до м’якості, потім додайте капусту і продовжуйте тушкувати 10-15 хвилин.
8. Яйця відваріть круто, очистіть і наріжте дрібними кубиками. Зелену цибулю дрібно порубаєте ножем. Змішайте в мисці овочеву зажарку, яйця і цибулю, додайте сіль і мелений перець за смаком.
9. Тісто розділіть на 16-18 рівних частин. Кожен шматочок тіста злегка прbплюсніть руками, змащеними олією. Потім викладіть трохи начинки і зліпити пиріжки.
10. Деко застеліть пергаментом, розкладіть на ньому заготовки швами вниз.
11. Одне яйце змішайте зі сметаною. Змастіть пиріжки отриманою сумішшю і посипте кунжутом.
12. Випікайте пиріжки в духовці при 190-200 градусах 20-25 хвилин. Рум’яні пиріжки з капустою і яйцями остудіть, потім подавайте на стіл.
Приємного апетиту!