Пиріжки з яблуками – 10 рецептів в духовці з покроковими фото

Покроковий рецепт приготування пісних пиріжків з яблуками

Рецепт смачних пісних пиріжків з яблуками. Таку випічку можна назвати паличкою-виручалочкою для господинь. Такі корисні пиріжки підійдуть для чаювання, перекусу або виїзду на природу з дітьми.

Час готування: 110 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 10-12.

Склад:

  • Борошно – 500 гр.
  • Вода – 300 мл
  • Дріжджі – 1 ч. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Для начинки:
  • Яблука – 6 шт.
  • Цукор – за смаком.

Процес приготування:

1. Змішайте в мисці половину борошна, дріжджі і цукор.

2. Потім влийте теплу воду, перемішайте.

3. За консистенцією тісто має бути схожим на сметану, накрийте миску і залиште в теплому місці на півгодини.

4. Яблука очистіть від шкірки і наріжте кубиками.

5. Викладіть фрукти на розігріту сковороду і смажте на повільному вогні до випарювання рідини. Потім додайте цукор і тушкуйте яблука ще пару хвилин.

6. Через півгодини додайте в тісто сіль і половину масла, перемішайте. Далі всипте просіяне борошно, добре вимісити тісто. В кінці додати решту масла і ще раз добре вимісити тісто.

7. Тісто скачайте в кулю, покладіть його в миску і залиште на півгодини в теплому місці.

8. Тісто розділіть на рівні частини.

9. Кожен шматочок трохи розкачати, викладіть на коржі начинку.

10. Закріпіть краю тесту і сформуйте округлі пиріжки. Деко застеліть пергаментом, викладіть пиріжки швами вниз, дайте їм 5-10 хвилин відпочити.

11. Потім випікайте їх в духовці при 200 градусах 10 хвилин. Готові пиріжки остудіть і подавайте до ароматного чаю.

Приємного апетиту!