Покроковий рецепт приготування пісних пиріжків з яблуками
Рецепт смачних пісних пиріжків з яблуками. Таку випічку можна назвати паличкою-виручалочкою для господинь. Такі корисні пиріжки підійдуть для чаювання, перекусу або виїзду на природу з дітьми.
Час готування: 110 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 10-12.
Склад:
- Борошно – 500 гр.
- Вода – 300 мл
- Дріжджі – 1 ч. л.
- Цукор – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 50 мл
- Для начинки:
- Яблука – 6 шт.
- Цукор – за смаком.
Процес приготування:
1. Змішайте в мисці половину борошна, дріжджі і цукор.
2. Потім влийте теплу воду, перемішайте.
3. За консистенцією тісто має бути схожим на сметану, накрийте миску і залиште в теплому місці на півгодини.
4. Яблука очистіть від шкірки і наріжте кубиками.
5. Викладіть фрукти на розігріту сковороду і смажте на повільному вогні до випарювання рідини. Потім додайте цукор і тушкуйте яблука ще пару хвилин.
6. Через півгодини додайте в тісто сіль і половину масла, перемішайте. Далі всипте просіяне борошно, добре вимісити тісто. В кінці додати решту масла і ще раз добре вимісити тісто.
7. Тісто скачайте в кулю, покладіть його в миску і залиште на півгодини в теплому місці.
8. Тісто розділіть на рівні частини.
9. Кожен шматочок трохи розкачати, викладіть на коржі начинку.
10. Закріпіть краю тесту і сформуйте округлі пиріжки. Деко застеліть пергаментом, викладіть пиріжки швами вниз, дайте їм 5-10 хвилин відпочити.
11. Потім випікайте їх в духовці при 200 градусах 10 хвилин. Готові пиріжки остудіть і подавайте до ароматного чаю.
Приємного апетиту!