Пишні оладки на кефірі – 10 кращих покрокових рецептів з фото

Пишні оладки на кефірі з содою, які не осідають

Швидкий спосіб приготування пишних оладок до чаю. По своєму смаку ви можете додати таку кількість цукру, щоб отримати більш або менш солодкі оладки. Тоді їх можна подавати не тільки з варенням або медом, але і з солоними намазки із сиру.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Кефір – 1 склянка
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Масло олію – 3-4 ст. л.
  • Цукор – 2 ч. л.
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Оцет 9% – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. В теплий кефір, додайте сіль і цукор, розбийте яйце і перемішайте.

Крок 2. Далі всипте просіяне борошно в миску.

Крок 3. Останній всипте соду, гашену оцтом, перемішайте тісто і залиште на 7-10 хвилин.

Крок 4. На добре розігріту сковороду влийте олію і смажте оладки з двох сторін на середньому вогні.

Крок 5. Готові оладки спочатку промокніть від зайвого жиру паперовими рушниками, потім подавайте на стіл.

Приємного апетиту!