Рогалики з повидлом – 7 рецептів в духовці з покроковими фото

Що взагалі являє собою рогалик? Це борошняний виріб, всередині якого, як правило, знаходиться начинка, яка може бути найрізноманітнішою (починаючи від варення і джемів, закінчуючи свіжими ягодами і фруктами). Приготування такого десерту буде дуже до речі, коли гості на порозі, а вдома нічого солоденького до чаю немає. Така випічка припаде до смаку всім, хто тільки встигне її спробувати, саме «встигне», тому що це блюдо миттєво розлітається зі столу.

Рогалики з повидлом з дріжджового тіста

Дуже простий і швидкий (не рахуючи активації дріжджів і розстойки) рецепт здобного частування з фруктовою начинкою – рогалики, які припадуть до смаку всім, хто тільки спробує їх. А приготувати їх можна маючи під рукою лише борошно, дріжджі, яйця, цукор-пісок і невелику баночку повидла.

Інгредієнти на
32 шт.

  • Борошно 480 гр.
  • Сухі дріжджі ½ пакета
  • Молоко коров’яче ⅔ ст.
  • Цукор-пісок 50 гр.
  • Масло вершкове 100 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Ванільний цукор 1 ч. л.
  • Сіль 1 щіпка
  • Повидло за смаком
  • Мак за смаком

Процес приготування:

  1. Як спекти рогалики з повидлом в духовці? Замішуємо тісто. У глибокому посуді з’єднуємо півтора яйця, цукор-пісок звичайний і ванільний, тепле молоко, просіяне борошно (400 грам), дріжджі і сіль – вимішуємо, і після додаємо вершкове масло, попередньо розм’якшене і нарізане невеликими шматочками – знову вимішуємо і ставимо в тепле місце на 40-50 хвилин.
  2. Тісто виходить дуже м’яким, тому необхідно підсипати залишки борошна і вимісити вдруге. Прибираємо ще раз на місце без протягів, приблизно на 60 хвилин.
  3. За закінчення часу тісто піднімається завдяки активації дріжджів та їх взаємодії з іншими компонентами.
  4. Піднялося тісто ділимо на 2 рівні частини і розгортаємо в тонкі пласти, діаметром близько 30 сантиметрів.
  5. Кожне коло розрізаємо на 16 трикутників.
  6. На широку частину викладаємо по чайній ложці повидла.
  7. Звертаємо заготовки в рогалики, викладаємо на деко, попередньо устеленный листом пергаментним папером, і залишаємо на годину під рушником для расстойки.
  8. Змащуємо верхівки рогаликів залишками збитого яйця, посипаємо маком і прибираємо в духовку на 20-25 хвилин при температурі 200 градусів.
  9. Гаряче ласощі акуратно перекладаємо на блюдо, даємо трохи часу охолонути і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Домашні рогалики з повидлом з пісочного тіста

Що може бути смачніше, ніж домашня випічка, приготовлена з особливою любов’ю і турботою? Сьогодні мова піде про таке смачне столі, як рогалики: розсипчасте пісочне тісто і солодкувата начинка з повидла і горіхів всередині – пальчики оближеш!

Час готування – 1 ч. 45 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 25 шт.

Інгредієнти:

  • Борошно – 500 гр.
  • Масло вершкове – 170-200 гр.
  • Сметана – 200-300 мл
  • Цукор-пісок – за смаком.
  • Повидло – за смаком.
  • Горіхи волоські – за смаком.

Процес приготування:

1. У глибокій тарі з’єднуємо борошно і охолоджене вершкове масло – чистими сухими руками перетираємо все до стану крихти.

2. Наступним етапом додаємо сметану і ретельно перемішуємо до однорідної консистенції. Цукор-пісок додаємо за своїм розсудом, так як повидло і так досить солодке.

3. Отриману масу викладаємо на робочу поверхню і швидко замішуємо тісто, поки масло не почало танути. Формуємо кульку, загорнути у харчову плівку і прибираємо в холод мінімум на одну годину, а краще на ніч.

4. В цей час підготуємо лист: застеляємо дно аркушем паперу для запікання. Охолоджене тісто розділяємо на дві частини і розгортаємо в тонкі пласти круглої форми. Кожен пласт розрізаємо на трикутники.

5. На широкий кінчик сегмента викладаємо ½ чайної ложки повидла і половинку роздробленого волоського горіха.

6. Звертаємо трикутники в рогалики, злегка притискаючи з країв, щоб начинка не витікала. Рогалики викладаємо на деко і відправляємо в духовку на 20-25 хвилин при температурі 180 градусів.

7. Після закінчення часу виймаємо десерт, даємо трохи часу охолонути і заварюємо чай. Приємного апетиту!

Як спекти смачні сирні рогалики з повидлом?

Лише раз, приготувавши повітряні рогалики з сирного тіста з начинкою з солодкого повидла, ви будете повторювати цей рецепт знову і знову. Що й не дивно, адже це справді дуже простий, смачний і ароматний десерт, який готується легко і з доступних інгредієнтів.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 48 шт.

Інгредієнти:

  • Борошно – 300 гр.
  • Сир – 300 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло вершкове – 250 гр.
  • Ванілін – 2 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Розпушувач тіста – 11 гр.
  • Повидло – 150 гр.
  • цукрова Пудра – за смаком.

Процес приготування:

1. Готуємо тісто. Для цього змішуємо всі сухі компоненти (борошно, розпушувач, сіль і ванілін) і просіваємо в глибоку посуд. Туди ж натираємо злегка підморожене вершкове масло і все добре перемішуємо.

2. Далі, додаємо сир (рекомендується використовувати молочний продукт сухої консистенції).

3. За допомогою пересыпающих рухів розмішуємо інгредієнти.

4. В останню чергу додаємо яйце – вимішуємо і тісто готове. Формуємо дві кульки однакового розміру, замотуємо харчовою плівкою і прибираємо на 60 хвилин в холодильну камеру.

5. Охолоджене тісто набуває потрібну консистенцію і придатне для розкочування. Присипаємо один комочок борошном разом з робочою поверхнею.

6. Розкачуємо в тонкий пласт круглої форми за допомогою качалки.

7. Отриманий коло розрізаємо на трикутники невеликого розміру і основу кожного промазуємо начинкою, але, трохи не доходячи до вузького кінчика.

8. Звертаємо в рогалик з широкої сторони, злегка притискаючи краю. Заготовки перекладаємо на деко, попередньо застелений пергаментом, і випікаємо близько 18-20 хвилин при температурі 200 градусів.

9. В цей час готуємо рогалики з другої половини тіста, а першу партію в гарячому вигляді присипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт рогаликів з повидлом на сметані

Ласощі, знайома кожному з дитинства – рогалики з пісочного тіста з фруктовою або ягідною начинкою. Цей десерт відрізняється від інших своєю ніжністю і легкістю, а так само швидкістю і простотою приготування.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Борошно – 450 гр.
  • Сметана – 250 мл
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Повидло – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 5 ст. л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • цукрова Пудра – 3 ст. л.

Процес приготування:

1. У посуді відповідного розміру з високими бортами змішуємо розтоплене вершкове масло, сметану і цукровий пісок.

2. Ретельно перемішуємо до однорідності.

3. Поступово вводимо просіяне борошно, змішану з розпушувачем.

4. Замішуємо тісто, з якого формуємо кулю, обмотуємо харчовою плівкою або просто кладемо в пакет і прибираємо в холодильну камеру на 40-50 хвилин.

5. Охолоджене тісто розділяємо на 4 рівні частини і кожну розкачуємо в тонкий коржик. Всі пласти розрізаємо на 8 рівних сегментів.

6. Кожен трикутник промазуємо солодким повидлом і звертаємо в рогалик, починаючи з широкої сторони.

7. Деко застеляємо пергаментом, змащуємо маслом і викладаємо заготовки на невеликій відстані один від одного.

8. Відправляємо рогалики в духовку на 40 хвилин при температурі 200 градусів.

9. Готовий десерт злегка остуджуємо і посипаємо цукровою пудрою. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт рогаликів з листкового тіста з повидлом

Коли хочеться чогось смачного, а вдома нічого немає і магазини закриті – печемо ніжні і повітряні рогалики з начинкою з повидла і кунжутної посипкою. Приготувати такі ласощі дуже просто і швидко, так як в рецепті використовується вже готове тісто – а це більша частина роботи. Впорається абсолютно кожен!

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 16 шт.

Інгредієнти:

  • Тісто листкове – 400 гр.
  • Повидло – 250 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Кунжут (чорний) – 3 ст. л.

Процес приготування:

1. Упаковку листкового тіста залишаємо ненадовго при кімнатній температурі для розморожування. Після, розгортаємо в тонкий пласт, товщиною близько 3 міліметрів і розрізаємо звичайним або фігурним ножем на трикутники однакового розміру.

2. Змащуємо кожен сегмент повидлом і звертаємо в рогалик, починаючи з широкої сторони.

3. Повторюємо маніпуляцію з усіма трикутниками і перекладаємо на деко, попередньо устеленный листом пергаментного паперу для запікання.

4. Збиваємо яйця і промазуємо кожен рогалик.

5. Щедро посипаємо заготовки чорним кунжутом.

6. Ставимо деко з духовку при температурі 200 градусів і випікаємо ласощі протягом 15-20 хвилин.

7. Готові рогалики злегка остуджуємо, заварюємо чай і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Як приготувати рогалики на кефірі з повидлом?

Маючи у вільному розпорядженні пляшку кефіру, борошно і смачне повидло, можна з легкістю приготувати таку домашню випічку, як рогалики з начинкою. Такий десерт припаде до душі всім ласунам!

Час готування – 1 ч. 45 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Масло вершкове (розм’якшене) – 200 гр.
  • Борошно – 3,5 склянки
  • Кефір – 1 склянка
  • Яйце – 1 шт.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Повидло – 100 гр.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Ванільний цукор – 15 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • цукрова Пудра – за смаком.

Процес приготування:

1. Підготуємо продукти. Орієнтовно за годину, рекомендується вийняти всі інгредієнти з холодильника, щоб вони були кімнатної температури. Через 60 хвилин в глибоку ємність наливаємо склянку кефіру і до нього додаємо розпушувач, ретельно перемішуємо і ставимо в бік на кілька хвилин.

2. Займемося тестом. Вершкове масло, трохи підтануло, нарізаємо невеликими кубиками і перекладаємо в тарілку.

3. До олії додаємо сіль, ванільний цукор і перетираємо за допомогою виделки. Після, вливаємо кефір і ретельно перемішуємо.

4. В отриману масу починаємо поступово вводити просіяне борошно і замішуємо м’яке тісто.

5. Готуємо духовку деко. Посуд устеляємо пергаментом, а духовку нагріваємо до 200 градусів.

6. У невелику піалу розбиваємо яйце і збиваємо його до легкої білої піни – стане у нагоді для змащування.

7. Приступимо до формування. Тісто розділяємо на дві рівні частини.

8. З кожного шматочка розкачуємо тонку круглу коржик і розрізаємо на трикутники. На широку сторону сегмента викладаємо повидло.

9. Починаючи з того боку, де лежить начинка – звертаємо рогалики.

10. Викладаємо заготовки на деко і ставимо в гарячу духовку приблизно на 20-25 хвилин. Під час запікання відкривати дверцята не рекомендується, щоб випічка не осіла.

11. Перед подачею посипаємо цукровою пудрою і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Рогалики з повидлом на маргарині в домашніх умовах

Всім відомо, що випічка, куплена в магазині, ніколи не піде в порівняння з десертами, приготованими своїми руками, і повітряні рогалики з солодкою начинкою не є винятком. Порадуйте себе і свою сім’ю ароматним і неймовірно смачним десертом.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Маргарин – 200 гр.
  • Борошно – 3 склянки
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Дріжджі (сухі) – 10 гр.
  • Повидло – 50 гр.

Процес приготування:

1. У глибоку тару просіваємо 3 склянки пшеничного борошна і перемішуємо з сухими дріжджами.

2. Маргарин натираємо на крупній тертці і додаємо до борошна.

3. В окремому посуді, за допомогою віночка, збиваємо яйця і цукровий пісок до повного розчинення солодких кристалів.

4. Яєчно-цукрову масу вливаємо до суміші борошна і маргарину – замішуємо еластичне тісто.

5. Формуємо грудку, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 15 хвилин.

6. Настоявшееся тісто розділяємо на дві частини і з кожної розкачуємо тонкі коржі. Отримані кола розрізаємо на трикутники.

7. На широку сторону сегментів викладаємо трохи повидла.

8. Звертаємо рулетики, починаючи з широкого краю. Заготовки викладаємо на деко, застелене пергаментом або силіконовим килимком.

9. Випікаємо 15 хвилин при температурі 200 градусів. Приємного апетиту!