Розсольник Ленінградський класичний – 5 рецептів з покроковими фото

розсольник Ленінградський з томатною пастою

розсольник Ленінградський з томатною пастою виходить дуже апетитним, ситним і насиченим смаком. Ідеальне рішення для вашого великого сімейного обіду. Готуйте живильний домашній суп з нашого перевіреного покрокового рецептом з фотографіями. Порадуйте себе і близьких!

Час готування – 1 година 40 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Крупа перлова – 150 гр.
  • Картопля – 300 гр.
  • Курка на кістки – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Огірки солоні – 200 гр.
  • Паста томатна – 200 мл
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Кріп – за смаком.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Сметана для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Курку добре промиваємо і заливаємо водою у великій каструлі. Ставимо на плиту.

Крок 2. Готуємо бульйон з куркою, акуратно прибираючи пінку в процесі варіння.

Крок 3. Доповнюємо заготівлю сіллю і продовжуємо варити до готовності 40 хвилин на невеликому вогні.

Крок 4. Далі готовий бульйон проціджуємо. Витягаємо куряче м’ясо відокремлюємо від кісток і шкіри, і нарізаємо невеликими шматочками.

Крок 5. Перлову крупу заливаємо водою 1:3 і варимо до випаровування рідини.

Крок 6. Очищаємо цибулю та нарізаємо його дрібними кубиками.

Крок 7. Обсмажуємо цибулю на рослинній олії близько 10 хвилин, постійно помішуючи. Після доповнюємо томатною пастою, перемішуємо і тушкуємо ще пару хвилин.

Крок 8. Солоні огірки нарізаємо дрібними кубиками.

Крок 9. Заливаємо шматочки огірків водою, доводимо до кипіння і варимо після 5 хвилин.

Крок 10. Знову ставимо на плиту бульйон. Доводимо його до кипіння і додаємо картоплю, нарізану кубиками.

Крок 11. Слідом відправляємо шматочки остиглого курячого м’яса. Варимо 15 хвилин.

Крок 12. Викладаємо в суп засмажку з цибулі з томатною пастою.

Крок 13. Перекладаємо проварені солоні огірки.

Крок 14. Даємо супу закипіти і додаємо відварену перлову крупу.

Крок 15. Доповнюємо суп сіллю за смаком. Кладемо лавровий лист і подрібнений кріп. Готуємо 15 хвилин на невеликому вогні і вимикаємо плиту.

Крок 16. Яскравий і ситний розсольник Ленінградський з томатною пастою готовий. Розливайте по тарілках і подавайте до столу, доповнивши сметаною.