Рибний розсольник з перловкою і солоними огірками
Запевняємо вас, смачніше супу, ніж рибний суп ви ще не пробували: ситний осетер, пікантний томат, солоні огірочки в компанії з перловою крупою… Ммм, просто пальчики оближеш!
Інгредієнти:
- Лосось/сьомга – 0,7 кг
- Солоні огірки – 4 шт.
- Перловка – 3,5 ст. л.
- Розсіл – 1 стакан.
- Картопля – 2 шт.
- цибуля Ріпчаста – 1 шт. середнього розміру.
- Морквина – 1 шт.
- Селера (корінь) – 50 г
- Петрушка (корінь) – 1 шт.
- Сіль – 2-3 щіпки.
- Мелений перець – на кінчику ножа.
- Паста томатна/кетчуп – 1 ст. л.
- лавровий Лист – 2-3 шт.
Процес приготування:
1. Отже, спочатку необхідно підготувати всі інгредієнти. Перловку краще заздалегідь ретельно промити, а потім відварити в киплячій воді протягом 55 хвилин. Всі овочі і коріння необхідно почистити і нарізати невеликими кубиками. Також потрібно вчинити з солоними огірками.
2. Рибу промийте, очистіть від луски, нутрощів і великих кісток. Наріжте на невеликі шматочки і покладіть в каструлю. Залийте рибу водою і поставте каструлю на плиту. Дочекайтеся, поки вода закипить. Незабаром на поверхні води почне утворюватися піна, акуратно зніміть її шумівкою. Коли вся піна буде прибрана, зменшіть вогонь до мінімуму (але бульйон повинен періодично булькати) і варити, періодично помішуючи, не менше 30-35 хвилин, після цього потрібно дістати рибу і видалити з неї кісточки, а сам бульйон акуратно процідити.
3. У проціджений бульйон додайте очищений і промитий картопля, який потрібно, як і інші овочі, нарізати невеликим кубиком.
4. На попередньо добре розігрітій сковороді посмажте, в невеликій кількості олії без запаху, ріпчасту цибулю, моркву і коріння. Через 7-10 хвилин додайте до овочів столову ложку томатної пасти і трохи бульйону. Потушкуйте коріння, і овочі 5-10 хвилин.
5. Паралельно, на іншій сковороді потушкуйте нарізані солоні огірки з додаванням невеликої кількості бульйону. Тушкувати до м’якості огірків (приблизно 20-25 хвилин).
6. У киплячий бульйон поетапно додайте варену перловку, засмажку з овочів і коріння, тушковані огірки, шматочки риби і огірковий розсіл. Зачекайте, поки суп закипить, додайте сіль, перець і лавровий лист. Дайте супу поваритися ще близько 10 хвилин і вимкніть плиту. Все, смачний рибний суп готовий, можна розливати по тарілках і кликати сімейство до столу. При подачі, можете посипати розсольник зверху, свіжою зеленню з додаванням невеликої кількості сметани.
Приємного вам апетиту!