Свинячий розсольник з перловкою і томатною пастою
Свинячий розсольник з перловкою і томатною пастою – перше оригінальне блюдо, яке має Пітерське походження. Завдяки додавання невеликої кількості пасти з перетертих помідорів, суп набуває яскравий і насичений колір, який безпосередньо впливає на смак.
Час готування – 2 ч. 45 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Набір суповий свинячий – 600 гр.
- Вода – 2 л
- Перловка – ½ склянки
- Огірки солоні – 3 шт.
- Цибулина – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Паста томатна – 1 ст. л.
- Розсіл огірковий – 50 мл
- Лист лавра – 1 шт.
- Перець чорний горошком – 5 шт.
- Масло рослинне – 40 мл
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Вимите м’ясо на кості укладаємо в каструлю відповідного розміру і заливаємо водою.
Крок 2. Включаємо нагрівання і проварюємо основу супу протягом двох годин. Свинина повинна відвалюватися від кісточок, також обов’язково позбавляємося від утворюється пінки.
Крок 3. Виймаємо м’ясо з бульйону, остуджуємо і відокремлюємо м’якоть.
Крок 4. Крупу промиваємо до прозорості води і заливаємо прохолодною водою на час термічної обробки свинини.
Крок 5. Далі, з крупи зливаємо воду і закидаємо її у каструлю з окропом, проварюємо до розм’якшення і відкидаємо на сито. Знову промиваємо водою і даємо час стекти.
Крок 6. Ріжемо На невеликі кубики солоні огірки.
Крок 7. Огіркову нарізку поміщаємо в сотейник, заливаємо 1-2 половниками бульйону і тушкуємо до м’якості.
Крок 8. Очищену картоплю довільно подрібнюємо.
Крок 9. Відправляємо картопляні кубики в киплячий бульйон, готуємо до розм’якшення.
Крок 10. Дрібно нарізану цибулю обсмажуємо до світло-коричневого відтінку при частому помішуванні.
Крок 11. В окремій сковорідці підсмажуємо натерту морквину 5-7 хвилин, доповнюємо пастою з перетертих томатів і витримуємо на вогні ще 5 хвилин.
Крок 12. У бульйон з картоплею викладаємо крупу, огірки та інші овочі – варимо протягом 10 хвилин. За 5 хвилин до вимикання нагріву, присмачую лавровим листом, перцем і доведеним до кипіння розсолом.
Крок 13. Перед подачею лаврушку виймаємо і готуємо суп, обов’язково доповнивши сметаною. Приємного апетиту!