Розсольник зі свининою, перловкою і солоними огірками – 6 рецептів з покроковими фото

Свинячий розсольник з перловкою і томатною пастою

Свинячий розсольник з перловкою і томатною пастою – перше оригінальне блюдо, яке має Пітерське походження. Завдяки додавання невеликої кількості пасти з перетертих помідорів, суп набуває яскравий і насичений колір, який безпосередньо впливає на смак.

Час готування – 2 ч. 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Набір суповий свинячий – 600 гр.
  • Вода – 2 л
  • Перловка – ½ склянки
  • Огірки солоні – 3 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Розсіл огірковий – 50 мл
  • Лист лавра – 1 шт.
  • Перець чорний горошком – 5 шт.
  • Масло рослинне – 40 мл
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Вимите м’ясо на кості укладаємо в каструлю відповідного розміру і заливаємо водою.

Крок 2. Включаємо нагрівання і проварюємо основу супу протягом двох годин. Свинина повинна відвалюватися від кісточок, також обов’язково позбавляємося від утворюється пінки.

Крок 3. Виймаємо м’ясо з бульйону, остуджуємо і відокремлюємо м’якоть.

Крок 4. Крупу промиваємо до прозорості води і заливаємо прохолодною водою на час термічної обробки свинини.

Крок 5. Далі, з крупи зливаємо воду і закидаємо її у каструлю з окропом, проварюємо до розм’якшення і відкидаємо на сито. Знову промиваємо водою і даємо час стекти.

Крок 6. Ріжемо На невеликі кубики солоні огірки.

Крок 7. Огіркову нарізку поміщаємо в сотейник, заливаємо 1-2 половниками бульйону і тушкуємо до м’якості.

Крок 8. Очищену картоплю довільно подрібнюємо.

Крок 9. Відправляємо картопляні кубики в киплячий бульйон, готуємо до розм’якшення.

Крок 10. Дрібно нарізану цибулю обсмажуємо до світло-коричневого відтінку при частому помішуванні.

Крок 11. В окремій сковорідці підсмажуємо натерту морквину 5-7 хвилин, доповнюємо пастою з перетертих томатів і витримуємо на вогні ще 5 хвилин.

Крок 12. У бульйон з картоплею викладаємо крупу, огірки та інші овочі – варимо протягом 10 хвилин. За 5 хвилин до вимикання нагріву, присмачую лавровим листом, перцем і доведеним до кипіння розсолом.

Крок 13. Перед подачею лаврушку виймаємо і готуємо суп, обов’язково доповнивши сметаною. Приємного апетиту!