Розтягаї з рибою – 5 рецептів приготування з покроковими фото

Як приготувати розтягаї з рибними консервами?

Ще один варіант популярної випічки, розтягаї з рибною начинкою. Це може бути повноцінне блюдо, яке подають з соусом або овочевим салатом. А також ці пиріжки можуть виступати доповненням до бульйону або овочевого супу.

Час готування: 120 хв

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 8-10.

Склад:

  • Сайра консервована – 1 банку.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Борошно – 500 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Дріжджі сухі – 1 пакетик.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Масло соняшникове – 30 мл
  • Вода – 1,5 склянки

Процес приготування:

1. У миску просійте борошно, додайте сухі дріжджі. Додайте столову ложку солі і курячі яйця.

2. Далі влийте воду і рослинну олію, змішайте інгредієнти. Продовжуйте вимішувати тісто, поки воно не стане повністю однорідним і не перестане прилипати до рук. Залиште тісто в теплому місці, щоб воно піднялося.

3. Ріпчасту цибулю дрібно наріжте. З сайри злийте сік і розімніть вилкою. Змішайте рибу з цибулею.

4. Коли тісто підросте, розділіть його на 8-10 рівних частин. Тісто трохи розкачати, викладіть на коржі начинку.

5. Защепніть краї тіста так, щоб у центрі залишилося отвір в 2-3 сантиметри.

6. Деко змастіть рослинною олією, викладіть на нього заготовки, залиште їх ще на 5-10 хвилин, щоб тісто підійшло. Потім випікайте пиріжки при 200 градусах 15-20 хвилин.

Приємного апетиту!