Як приготувати розтягаї з рибними консервами?
Ще один варіант популярної випічки, розтягаї з рибною начинкою. Це може бути повноцінне блюдо, яке подають з соусом або овочевим салатом. А також ці пиріжки можуть виступати доповненням до бульйону або овочевого супу.
Час готування: 120 хв
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 8-10.
Склад:
- Сайра консервована – 1 банку.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Борошно – 500 гр.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Дріжджі сухі – 1 пакетик.
- Сіль – 1 ст. л.
- Масло соняшникове – 30 мл
- Вода – 1,5 склянки
Процес приготування:
1. У миску просійте борошно, додайте сухі дріжджі. Додайте столову ложку солі і курячі яйця.
2. Далі влийте воду і рослинну олію, змішайте інгредієнти. Продовжуйте вимішувати тісто, поки воно не стане повністю однорідним і не перестане прилипати до рук. Залиште тісто в теплому місці, щоб воно піднялося.
3. Ріпчасту цибулю дрібно наріжте. З сайри злийте сік і розімніть вилкою. Змішайте рибу з цибулею.
4. Коли тісто підросте, розділіть його на 8-10 рівних частин. Тісто трохи розкачати, викладіть на коржі начинку.
5. Защепніть краї тіста так, щоб у центрі залишилося отвір в 2-3 сантиметри.
6. Деко змастіть рослинною олією, викладіть на нього заготовки, залиште їх ще на 5-10 хвилин, щоб тісто підійшло. Потім випікайте пиріжки при 200 градусах 15-20 хвилин.
Приємного апетиту!