Рубані котлети зі сметаною в духовці
Гарним варіантом рубаних курячих котлет в духовці буде заміна в фарші традиційного майонезу сметаною. У цьому рецепті готуємо котлети з філе стегна, що буде смачніше, і щоб вони не вийшли чисто «м’ясними», додамо рубаний фарш сиром.
Час приготування: 50 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 6.
Склад:
- Філе курячого стегна – 600 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Сметана – 100 гр.
- Сир твердий – 70 гр.
- Борошно – 2 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Часник сушений – за смаком.
- Кріп сушений – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для змазування дека.
Процес приготування:
Крок 1. Філе курячого стегна промийте, обсушіть серветкою і гострим ножем наріжте маленькими кубиками.
Крок 2. Нарізку філе перекладіть в окремий посуд, посипте сіллю з приправами і ложкою перемішайте.
Крок 3. Дрібно наріжте очищену цибулину.
Крок 4. Перекладіть цибулю до рубленому фаршу і перемішайте.
Крок 5. Потім у фарш розбийте куряче яйце і ще раз перемішайте.
Крок 6. Далі у фарш покладіть сметану і знову перемішайте.
Крок 7. Будь-який твердий сир подрібніть на крупній тертці, але можна нарізати дрібними кубиками.
Крок 8. Подрібнений сир перекладіть до фаршу.
Крок 9. Останнім інгредієнтом насипте в фарш борошно.
Крок 10. Рубаний фарш з борошном, перемішайте ще раз. Потім посуд прикрийте плівкою і дайте йому 10-15 хвилин для настоювання.
Крок 11. Деко застеліть папером і змастіть рослинною олією. Змоченими водою руками сформуйте невеликі однакові котлети і укладіть на деко. Увімкніть духовку на 180°С.
Крок 12. Запечіть котлети протягом 25-30 хвилин до рум’яної скоринки. Свою форму котлети при випічці зберігають добре.
Крок 13. Приготовані в духовці рубані курячі котлети зі сметаною перекладіть на блюдо і сервіруйте до столу гарячі. Приємного апетиту!