Рубані курячі котлети в духовці – 6 рецептів з покроковими фото

Рубані котлети зі сметаною в духовці

Гарним варіантом рубаних курячих котлет в духовці буде заміна в фарші традиційного майонезу сметаною. У цьому рецепті готуємо котлети з філе стегна, що буде смачніше, і щоб вони не вийшли чисто «м’ясними», додамо рубаний фарш сиром.

Час приготування: 50 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 6.

Склад:

  • Філе курячого стегна – 600 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сметана – 100 гр.
  • Сир твердий – 70 гр.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Часник сушений – за смаком.
  • Кріп сушений – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для змазування дека.

Процес приготування:

Крок 1. Філе курячого стегна промийте, обсушіть серветкою і гострим ножем наріжте маленькими кубиками.

Крок 2. Нарізку філе перекладіть в окремий посуд, посипте сіллю з приправами і ложкою перемішайте.

Крок 3. Дрібно наріжте очищену цибулину.

Крок 4. Перекладіть цибулю до рубленому фаршу і перемішайте.

Крок 5. Потім у фарш розбийте куряче яйце і ще раз перемішайте.

Крок 6. Далі у фарш покладіть сметану і знову перемішайте.

Крок 7. Будь-який твердий сир подрібніть на крупній тертці, але можна нарізати дрібними кубиками.

Крок 8. Подрібнений сир перекладіть до фаршу.

Крок 9. Останнім інгредієнтом насипте в фарш борошно.

Крок 10. Рубаний фарш з борошном, перемішайте ще раз. Потім посуд прикрийте плівкою і дайте йому 10-15 хвилин для настоювання.

Крок 11. Деко застеліть папером і змастіть рослинною олією. Змоченими водою руками сформуйте невеликі однакові котлети і укладіть на деко. Увімкніть духовку на 180°С.

Крок 12. Запечіть котлети протягом 25-30 хвилин до рум’яної скоринки. Свою форму котлети при випічці зберігають добре.

Крок 13. Приготовані в духовці рубані курячі котлети зі сметаною перекладіть на блюдо і сервіруйте до столу гарячі. Приємного апетиту!