Рулет з кабачків з фаршем в духовці
Рулет з кабачків з фаршем в духовці – ситне частування, яке стане повноцінним прийомом їжі. Страву подають як теплим, так і захололим. Температура не впливає на смакові якості частування. Елементарний процес подужає навіть недосвідчена господиня.
Час готування – 1 ч. 05 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 8
Склад:
Для коржа:
- Кабачки – 250 гр.
- Сіль – за смаком.
- Сметана – 3 ст. л.
- Яйця курячі – 4 шт.
- Борошно пшеничне – 2-2,5 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для змазування.
Начинка:
- Курячий фарш – 400 гр.
- Сметана – 2 ст. л.
- Кріп – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сир – 100 гр.
- Часник – 2-3 зубчики.
Процес приготування:
Крок 1. Ретельно промиваємо кабачки, томати і ароматні трави. Відразу включаємо духовку для розігріву, встановлюємо температуру 180°.
Крок 2. У кабачка обрізаємо кінчики, подрібнюємо за допомогою терки або кухонного комбайна, овочеву стружку солимо і даємо постояти 5-7 хвилин. Цього часу достатньо, щоб витягнути зайвий сік.
Крок 3. У чашу виливаємо яйця, збовтуємо за допомогою віночка. Приправляємо сіллю і перцем.
Крок 4. В яєчну масу кладемо сметану. Жирність не принципова. Гарненько об’єднуємо продукти.
Крок 5. До рідких інгредієнтів відправляємо просіяне борошно і ретельно вимішуємо міксером, щоб не залишилося грудочок. Підсипаємо борошно поступово. Може знадобиться менше або більше борошна. Залежить це від вологості продукту.
Крок 6. До рідких інгредієнтів додаємо кабачки, попередньо віджаті від рідини, і з’єднай в єдину масу.
Крок 7. Деко застеляємо перевіреним пергаментом, я використовую завжди силіконізований, його не потрібно промащувати маслом. Розливаємо кабачкову масу і розрівнюємо по поверхні. Переміщаємо в духовку і випікаємо 20 хвилин.
Крок 8. Поки є вільний час, приготуємо м’ясну начинку. У глибокій мисці об’єднуємо курячий фарш, подрібнений часник, сметану, рубану зелень, солимо і перчимо. Розмішуємо до однорідності.
Крок 9. Обережно виймаємо з духовки гаряче кабачкове підставу.
Крок 10. Зверху розподіляємо м’ясну начинку, як показано на фото.
Крок 11. Начинку присипаємо натертої сирної стружкою.
Крок 12. За допомогою паперу щільно скручуємо рулет.
Крок 13. Загортаємо в пергамент, на якій випікався корж. Переміщаємо на деко і готуємо півгодини.
Крок 14. Приготоване блюдо акуратно дістаємо і, не розгортаючи, остуджуємо. Загорнувши у фольгу, переміщаємо в холод стабілізуватися.
Крок 15. Вироби з знімаємо фольгу, потім пергамент і ділимо частування на порції.
Крок 16. Пригощаємо близьких. Приємного апетиту!