Рулет з маком – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Рулет з маком – тепла і по-справжньому затишна, домашня і гарна випічка, яку люблять всі члени сім’ї. Випікаються рулети на дріжджовому, листковому, пісочному, бисквитном і прісному тісті, які відрізняються складом інгредієнтів і процесом замісу. Секретом смаколики рулету є правильна підготовка макової начинки, яку нерідко доповнюють сухофруктами, прянощами і цитрусовими.

Рулет з маком з дріжджового тіста в духовці

Рулет з маком, приготовлений вдома, завжди смачніше магазинного. У цьому рецепті готуємо його з дріжджового кефіру тіста безопарним способом і на сухих дріжджах. Приготування рулету нескладне, і ви можете побалувати свою сім’ю цієї красивої випічкою не тільки в свято, але й у будні дні.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Борошно 500 гр.
  • Мак-1 склянка
  • Сухі дріжджі 1 ст. л.
  • Кефір 250 гр.
  • Масло вершкове 1 ст. л.
  • Масло рослинне 5 ст. л.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Жовток 1 шт.
  • Цукор-пісок 8 ст. л.
  • Сіль 1 щіпка

Процес приготування:

  1. Першим ділом для випічки рулети з маком підготуємо всі інгредієнти у вказаній в рецепті кількості. Вони не повинні бути холодними.
  2. У посуд для замішування тіста насипаємо через сито пшеничне борошно, додаємо до неї чотири ложки цукру, щіпку солі, ложку сухих дріжджів і добре перемішуємо. Потім до цієї суміші наливаємо теплий кефір, розбиваємо одне яйце, додаємо п’ять ложок рослинного масла і ложку розтопленого вершкового і замішуємо руками тісто до однорідного і еластичного стану.
  3. Тісто прикривають серветкою і ставимо в тепле місце на 1 годину. За цей час один раз його обминаємо.
  4. Поки тісто підходить готуємо макову начинку. Склянка маку пересипаємо в каструльку, заливаємо водою і 10 хвилин проварюємо його на невеликому вогні. Розпарений мак перекладаємо в миску, додаємо до нього 4 ложки цукру і добре розминаємо.
  5. через годину Тісто добре підійшло. Його поділяємо на 2 шматки.
  6. Потім на присипаній борошном стільниці кожен шматок розгортаємо в тонкий коржик. Поверх тіста рівним шаром укладаємо макову начинку.
  7. Тісто з начинкою скачуємо в дві ковбаски і ножем відрізаємо нерівні кінці.
  8. Потім їх з’єднуємо разом, сформувавши рулет у вигляді великої бублики.
  9. Акуратно перекладаємо рулет на застелене папером деко.
  10. Потім гострим ножем надрізаємо краї рулету, щоб вийшли пелюстки. Через один надрізані частини рулету загортаємо всередину.
  11. В результаті цього ваш рулет буде у вигляді красивого пирога.
  12. В середину пирога кладемо відрізані шматочки рулету, і поверхня його змащуємо жовтком. Залишаємо рулет в теплому місці на 15 хвилин для вистоювання тіста.
  13. Випікаємо маковий рулет в духовці, розігрітій до 200°С протягом 30 хвилин і до рум’яного кольору. Смачної і вдалою випічки!

Як приготувати рулет з маком з листкового тіста?

Рулет з маком з готового листкового тіста – нескладна, швидка і смачна домашня випічка. Основний смак йому надає соковита макова начинка. Беремо тісто листкове дріжджове. Мак для насиченості смаку обов’язково розпарювала і подрібнюємо. Замість цукру в начинку додаємо мед і доповнюємо її смак горіхами. Формуємо рулет у вигляді калача.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

Тісто листкове дріжджове – 0.5 кг.

Мак – 100 гр.

Яйце – 1 шт.

Мед – 4 ст. л.

Горіхи волоські – 7 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку підготуємо всі інгредієнти для випічки макового рулету. При домашньої температурі листкове тісто розморожуємо.

Крок 2. За цей час готуємо макову начинку. Мак пересипаємо в невелику каструльку, додаємо трохи води і варимо на маленькому вогні протягом 15 хвилин.

Крок 3. Потім воду зливаємо, мак перекладаємо в окрему миску і розминаємо або товкачиком, або за допомогою блендера.

Крок 4. До подрібненого маку кладемо 4 ложки натурального меду.

Крок 5. Якщо у вас мед густий, то розтоплюємо його в мікрохвильовці до рідкого стану.

Крок 6. Мак з медом добре перемішуємо, потім кладемо до нього подрібнені волоські горіхи і ще раз перемішуємо. Макова начинка готова.

Крок 7. Розморожене до цього часу тісто розкладаємо на присипаній борошном стільниці і розкочуємо качалкою в тонкий лист.

Крок 8. На тісто рівним шаром наносимо макову начинку.

Крок 9. Руками акуратно звертаємо тісто з начинкою, сформувавши рулет.

Крок 10. Потім рулет перекладаємо на застелений папером або фольгою деко і краї його щільно скріплюємо, щоб вийшов калач. Краї рулету надрізаємо гострим ножем.

Крок 11. Потім рулет змащуємо яйцем або жовтком і залишаємо на 10 хвилин для вистоювання тіста.

Крок 12. Випікаємо маковий рулет в духовці, розігрітій до 180°С протягом 30 хвилин, до золотистого кольору. Спечений рулет трохи охолоджуємо, перекладаємо на блюдо і подаємо до столу. Смачної і вдалою випічки!

Простий і смачний рецепт здобного рулети з маком

Рулет з маком на сдобном тесті – випічка з чудовим смаком. У здобне тісто обов’язково додаються цукор, молочні інгредієнти і різні жири, що в основному визначає смак здоби, але для організму це, на жаль, не зовсім корисно. Але яке ж свято без здобного макового рулету?

Час приготування: 2 години 30 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 8.

Склад:

Для тіста:

  • Борошно – 350 гр.
  • Дріжджі сухі – 6 гр.
  • Молоко – 100 мл
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сметана – 25 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 75 гр.

Для начинки:

  • Мак – 100 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Мед – 1 ст. л.

Додатково:

  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. У посуд для замішування тіста розбиваємо яйце, всипаємо цукор і збиваємо вінчиком добре.

Крок 2. Тепле молоко змішуємо зі сметаною, перелити цю суміш до збитого яйця і віночком ще раз перемішуємо.

Крок 3. Розтоплюємо в мікрохвильовці масло, трохи його охолоджуємо, потім переливаємо до рідких інгредієнтів і ще раз перемішуємо.

Крок 4. В окремому посуді змішуємо просіяне борошно з сухими дріжджами.

Крок 5. Потім суху суміш пересипаємо в посуд до рідкій основі і замішуємо руками тісто, щоб стало однорідним і не прилипало до долоні.

Крок 6. Тісто присипаємо борошном і ставимо на 1,5 години в тепле місце. За цей час воно повинне добре підійти і збільшитися в об’ємі вдвічі.

Крок 7. Потім готуємо макову начинку. Мак заливаємо окропом на півгодини або проварюємо 15 хвилин. Потім воду зливаємо.

Крок 8. До розпареного маку насипаємо цукор, додаємо мед і ложкою або іншим кухонним гаджетом розтираємо до стану кашки.

Крок 9. Тісто на присипаної борошном стільниці розгортаємо в лист товщиною не більше 5 мм

Крок 10. На тісто рівним шаром наносимо макову начинку.

Крок 11. Потім тісто з начинкою акуратно згортаємо у вигляді рулету і його краї щільно защипуємо, змастивши їх водою. Рулет перекладаємо у форму для випічки і залишаємо на 20 хвилин для вистоювання тіста.

Крок 12. Яйце змішуємо з двома ложками цукру і цю суміш силіконової пензликом наносимо на поверхню рулету. Випікаємо рулет в духовці, розігрітій до 180°С протягом 30 хвилин.

Крок 13. Спечений рулет перекладаємо з форми на грати і даємо йому охолонути.

Крок 14. Здобний рулет з маком готовий. Нарізаємо його шматочками і подаємо до столу. Смачної і вдалою випічки!

Рулет з маком без дріжджів в домашніх умовах

Рулети з маковою начинкою люблять багато хто, але дріжджове тісто, на жаль, не завжди вдається, та й вимагає більше часу. Є багато рецептів цієї смачної випічки без дріжджів – на бисквитном тесті, кефирном, сирному, листковому бездрожжевом та ін. В начинку до таких рулетів часто додають крім маку, родзинки і горіхи. У цьому рецепті готуємо маковий рулет на сирному тісті.

Час приготування: 1 годину.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 6.

Склад:

Для тіста:

  • Борошно – 2 склянки
  • Сир – 150 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко – 75 мл
  • Масло рослинне – 75 мл
  • Цукор – 100 гр.
  • Розпушувач тіста – 2 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Для начинки:

  • Мак – 100 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Мед – 1 ст. л.
  • Горіхи волоські – 1 шт.
  • Яйце для змащення рулетів.

Процес приготування:

Крок 1. Із зазначених інгредієнтів в рецепті у вас швидко вийде 2 чудових макових рулету до чаю.

Крок 2. Сирне тісто для рулету замішується швидко, тому почніть підготовку з начинки. Мак залийте окропом або проваріть 10-15 хвилин, злийте воду і перетріть його в ступці, додавши 100 г цукру. Потім покладіть до перетертому маку ложку меду і перемішайте.

Крок 3. Сир для тіста перекрутіть на м’ясорубці або подрібніть в блендері. Перекладіть його в посуд для замішування тіста, розбийте до нього два курячих яйця і насипте цукор з дрібкою солі. Потім налийте молоко і рослинне масло і добре перемішайте.

Крок 4. Просіяне борошно змішайте з розпушувачем тіста і пересипте її до сирної маси. Рукою замісіть тісто. Потім розділіть його на дві частини, щоб сформувати 2 рулету.

Крок 5. Кожен шматок сирного тіста розкачати на присипаної борошном стільниці в прямокутні листи. На них рівним шаром нанесіть макову начинку.

Крок 6. Потім тісто з начинкою акуратно скрутіть в рулети. Ножем зробіть на їх поверхні косі надрізи і декорують шматочками волоських горіхів.

Крок 7. Намажте рулети збитим яйцем. Випікайте їх в духовці, розігрітій до 220°С протягом 30 хвилин. Спечені рулети трохи остудіть і можете подавати до чаю. Смачної і вдалою випічки!

Покроковий рецепт приготування рулету з маком та родзинками

Байдужих до ароматної макової випічці, напевно, немає. У цьому рецепті готуємо маковий рулет на дріжджовому тесті, замешанном опарним методом і з додаванням збитих яєць, щоб тісто вийшло пухким і м’яким. Доповнимо мак родзинками і горіхами. Начинку можна приготувати ввечері. Така випічка буде гідна святкового столу.

Час приготування: 3 години.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 8.

Склад:

Для тіста:

  • Борошно – 0.7 кг
  • Дріжджі сухі – 1 пакетик.
  • Яйце – 3 шт.
  • Молоко – 250 мл
  • Ванілін – 1 пакетик
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Цукор – 3 ст. л.

Для начинки:

  • Мак – 250 гр.
  • Цукор – 5 ст. л.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Мед – 1 ст. л.
  • Молоко – 50 мл
  • Родзинки – 75 гр.
  • Горіхи волоські – 80 гр.
  • Яйце – 1 шт. для змащування рулетів.

Процес приготування:

Крок 1. Напередодні ввечері або заздалегідь підготувати макову начинку для рулету. Відміряти у вказаній в рецепті кількості всі інгредієнти для начинки. Мак та родзинки в окремих чашках залити на 10 хвилин окропом.

Крок 2. Потім воду злити через сито. Подрібнити мак з допомогою блендера. Потім до нього додати цукор, мед, вершкове масло, молоко і ще раз перемішати блендером. Родзинки обсушити на серветці. Змішати в окремому посуді мак, родзинки і подрібнені волоські горіхи. Начинку на ніч поставити в холодильник.

Крок 3. Ранок підготувати в потрібній кількості інгредієнти для замісу тіста. У посуд для замішування тіста налити підігріте молоко, розчинити в ньому сухі дріжджі, ложку цукру і ванілін. Додати 4 ст. ложки борошна, перемішати і залишити на півгодини в теплі. Це буде опара для тесту.

Крок 4. В окремій чашці збити 3 білки з дрібкою солі до стійкої піни. В іншій – 3 жовтки з двома ложками цукру. Перекласти їх у підійшла опару і перемішати.

Крок 5. Потім в опару порційно насипати просіяне борошно і замісити тісто. Замішувати спочатку ложкою, а потім руками, переклавши тісто на стіл. Замішане тісто прикрити серветкою і залишити на півгодини для підйому.

Крок 6. Після закінчення цього часу тісто рукою трохи обім’яти, розрізати на 4 шматочки і розкачати їх в тонкі листи. На кожен лист тіста рівним шаром викласти макову начинку.

Крок 7. Потім тісто з начинкою акуратно загорнути, сформувавши рулети. Перекласти їх на застелене папером деко. Два рулету згорнути кільцями і по їх краю зробити неглибокі надрізи.

Крок 8. Надрізані краї красиво загорнути всередину, щоб вийшли завитки.

Крок 9. Потім змастити рулети збитим яйцем або жовтком і залишити на півгодини для вистоювання тіста.

Крок 10. Випікати макові рулети в духовці, розігрітій до 180°с протягом 30 хвилин і до рум’яної скоринки. Смачної і вдалою випічки!

Пишний і пухкенький бісквітний рулет з маком

Маковий рулет на бисквитном тесті приготувати нескладно, навіть якщо у вас немає досвіду роботи з таким тестом. Для нього важливо правильно збити яйця з цукром і правильно замісити тісто, що зробить випічку ніжною і соковитою. Макову начинку робимо з додаванням до неї молока, манки, додамо трохи цукру і родзинок.

Час приготування: 1 годину.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

Для тіста:

  • Борошно – 140 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Цукор – 140 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.

Для начинки:

  • Мак – 5 ст. л.
  • Цукор – 4 ст. л.
  • Молоко – 300 мл
  • Манка – 3 ст. л.
  • Родзинки – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. У посуд для замішування тіста розбити курячі яйця. Додати до нього щіпку солі. Міксером протягом 2 хвилин збити яйця до стану пишної піни.

Крок 2. Потім, не вимикаючи міксер, насипати потроху в яєчну масу цукор і збивати всі протягом 5 хвилин.

Крок 3. Відміряну кількість борошна насипати до яєчної маси через сито. Рухами лопаткою знизу-вгору акуратно і швидко замісити тісто. Воно повинне вийти рідким.

Крок 4. Папером для випічки застелити деко. На нього рівним шаром перелити замішане тісто. Випікати бісквіт в духовці, розігрітій до 180°С протягом 10-12 хвилин.

Крок 5. Випечений бісквіт викласти на рушник разом з папером гарячим і загорнути з допомогою рушники рулетом, не видаляючи папери. Залишити його для охолодження.

Крок 6. За цей час підготувати макову начинку. Половину молока в ковшике поставити на плиту і довести до кипіння. В окремий посуд насипати мак, додати потрібну кількість манної крупи, цукру і покласти заздалегідь замочений і промитий ізюм. Залити ці інгредієнти іншим молоком і перемішати.

Крок 7. Макову суміш тонким струменем перелити в кипляче молоко і при безперервному помішуванні ложкою варити до загустіння. Потім начинку остудити.

Крок 8. Охолоджений бісквіт акуратно розгорнути, нанести на нього рівним шаром макову начинку і згорнути назад в щільний рулет.

Крок 9. Потім рулет загорнути в пакет або харчову плівку і мінімум на 2 години помістити в холодильник для просочення.

Крок 10. Приготований рулет з маком на бисквитном тесті через 2 години вийняти з пакета, посипати цукровою пудрою і, нарізавши шматочками, подати до столу. Смачної і вдалою випічки!

Сирний рулет з маком в домашніх умовах

Сирний рулет з маком можна приготувати з маково-сирною начинкою або на сирному тісті. У цьому рецепті вам пропонується другий варіант. Сирне тісто готується простіше, ніж дріжджове, текстура виходить еластичною і зручною у роботі. Апетитна і гарна випічка сподобається вашій родині.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

Для тіста:

  • Борошно – 200 гр.
  • Сир – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.

Для начинки:

  • Мак – 80 гр.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Вода – 300 мл

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку приготуйте макову начинку. Мак пересипте в невелику каструлю, залийте водою і поваріть на невеликому вогні протягом 10 хвилин.

Крок 2. Потім відкиньте на густе сито, щоб вода скла повністю і мак трохи обсох.

Крок 3. У посуд для замішування тіста покладіть сир, розбийте до нього одне яйце і додайте білок другого яйця. Жовток залишити для змазування рулету.

Крок 4. До сиру насипте цукор, щіпку солі і виделкою все перемішайте.

Крок 5. Пшеничне борошно просійте через сито і змішайте її з чайною ложкою розпушувача тесту.

Крок 6. Цю суміш пересипте до сирної маси і замісіть тісто ложкою. А потім добре вимісити рукою.

Крок 7. Замішане тісто скачайте в колобок і залиште на 30 хвилин для вистоювання.

Крок 8. До подсохшему до цього часу маку насипте 2 ложки цукру.

Крок 9. Мак з цукром добре розітріть.

Крок 10. Через півгодини сирне тісто перекладіть на присипану борошном робочу поверхню і розкачати в тонкий лист.

Крок 11. Поверх тіста рівним шаром викладіть макову начинку, залишаючи краї тіста вільними.

Крок 12. Потім тісто з начинкою акуратно згорніть рулетом і покладіть його на деко. Намажте рулет жовтком.

Крок 13. Випікайте рулет в духовці, розігрітій до 180°С протягом 30 хвилин. Спечений сирний рулет з маком трохи остудіть, наріжте шматочками і подайте до столу. Смачної і вдалою випічки!

Дуже швидкий рулет з лаваша з маком

Макова випічка дуже смачна, і коли вона не займає багато часу, то стає на почесному місці в сімейному меню. Варіантом такої випічки буде рулет з маком з лаваша. Тонке тісто з великою кількістю макової начинки припаде до смаку вашим близьким, та й до того ж калорій в ній трохи.

Час приготування: 45 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Сир – 200 гр.
  • Лаваш тонкий – 1 шт.
  • Мак – ½ склянки
  • Родзинки, кишмиш – ½ склянки
  • Мед натуральний – ½ склянки
  • Вершки – 2 ст. л.
  • Яйце– 1 шт. для змащування.

Процес приготування:

Крок 1. У суху чисту сковорідку кладемо кишмиш і насипаємо мак.

Крок 2. Потім наливаємо півсклянки рідкого натурального меду.

Крок 3. Далі наливаємо до цих інгредієнтів дві ложки вершків, ставимо сковороду на плиту і доводимо до кипіння на великому вогні.

Крок 4. Потім тушкуємо начинку, при помішуванні ложкою на маленькому вогні протягом 10 хвилин. Начинку охолоджуємо.

Крок 5. На столі розгортаємо лист лаваша. На нього, залишаючи вільними краю, рівним шаром викладаємо макову начинку.

Крок 6. Акуратно загортаємо лаваш з начинкою, формуючи рулет. Перекладаємо його на застелене папером деко.

Крок 7. Поверхню рулету змащуємо збитим яйцем, до якого можна додати трохи вершків, і посипаємо цукровим піском.

Крок 8. Випікаємо рулет в духовці, розігрітій до 180°С протягом 25 хвилин і до рум’яного кольору.

Крок 9. Спечений маковий рулет з лаваша трохи остуживаем, нарізаємо порційними шматочками і подаємо до чаю. Смачної і вдалою випічки!