Смачна риба під маринадом з моркви і цибулі
найароматніший маринад виходить з ріпчастої цибулі, обсмаженого з морквою до м’якості. В рецепті використовуємо не рибу з кістками, а готове філе – так при вживанні не доведеться колупатися в страві, витягуючи з нього сторонні елементи.
Час готування: 1 година 45 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Філе тріски – 530 гр.
 - Цибуля ріпчаста – 2 головки.
 - Морква – 2 шт.
 - Масло соняшникове – 45 мл
 - Корінь петрушки – 1 шт.
 - Паста томатна – 1 ст. л.
 - Вода – 60 мл
 - Оцет 9 % ‑ 1 ст. л.
 - Цукор-пісок – 0,5 ч. л.
 - Лист лавровий – 2 шт.
 - Перець-горошок – 4 шт.
 - Борошно пшеничне – 3 ст. л.
 - Сіль, перець чорний мелений – за смаком.
 
Процес приготування:
1. Цибулю і моркву очистити. Цибулю порізати на тонкі кільця, моркву порізати дрібною соломкою.
2. Промити і корінь петрушки почистити, потерти на дрібній тертці. При відсутності свіжого кореня можна придбати порошок сушеного кореня петрушки, його знадобиться 1 чайна ложка.
3. Розігріти в широкій сковороді половину соняшникової олії, викласти подрібнені овочі. Смажити 5 хвилин, періодично перемішуючи.
4. Вміст сковороди покласти томатну пасту, все перемішати. Влити воду, дочекатися закипання і тушкувати на мінімальному вогні ще 10 хв.
5. До овочів в сковороді, влити оцет, додати цукровий пісок, лавровий лист і перець. Готувати на помірному вогні 10 хв. Допустимо додати дрібку чорного перцю (краще змолоти самостійно).
6. Філе тріски вимити, обсушити і порізати великими шматочками. Посолити і поперчити. У миску насипати борошна, обваляти в ній кожен шматок риби.
7. У сковороді (можна взяти ту ж, що використовувалася для приготування маринаду) нагріти залишки масла. Викласти шматочки риби в борошні в сковороду і смажити з двох боків до появи рум’яної скоринки.
8. На неглибоке блюдо викласти шматки обсмаженого рибного філе, залити зверху все гарячим маринадом і остудити. Прибрати в холод на півгодини.
9. До подачі до столу можна прикрасити страву на свій розсуд (наприклад, зеленню).
Приємного апетиту!












