Для приготування цього простого блюда ви можете вибирати будь-яку рибу і ті овочі, які любите. На деку, в фользі, на рукаві – всіма цими способами ви можете зобразити один з найбільш ароматних, смачних дієтичних кулінарних шедеврів.
Риба з овочами у фользі в духовці
Спробуйте приготувати дивно смачне блюдо з хека, запеченого з овочами, і почастуєте їм ваших гостей. Прикрашене зеленню, ласощі буде відмінно виглядати на вашому святковому столі.
Інгредієнти на
2 порц.
- Хек 600 гр.
- Кабачок 800 гр.
- Морква 150 гр.
- Перець болгарський 1 шт.
- Помідор 2 шт.
- Лимон ½ шт.
- Петрушка 1 пучок
- Сіль за смаком
- Прованські трави за смаком
- Масло рослинне 2 ст. л.
- Вода ½ склянки
Процес приготування:
- Як приготувати рибу з овочами, запечену в духовці? Рибу очищаємо, промиваємо проточною водою і розрізаємо навпіл уздовж тіла, щоб було простіше позбавлятися від кісток.
- Солимо шматки хека з обох сторін. Вимиваємо лимон, розрізаємо його навпіл і з однієї його частини видавлюємо лимонний сік. Збризкуємо їм рибу. Посипаємо філе прованськими травами і накриваємо харчовою плівкою.
- Очищаємо моркву (зрізаємо ножем верхній шар) і гарненько промиваємо її. Нарізаємо коренеплоди кружечками.
- Солодкий перець також слід промити і позбавити від плодоніжки. Розрізаємо його навпіл і прибираємо насіння. Нарізаємо соломкою.
- Томати вибираємо не дуже великого розміру. Промиваємо та нарізаємо їх шматочками невеликого розміру. Щільну шкірку в місці, де кріпилася плодоніжка, вирізаємо.
- Кабачки промиваємо водою і позбавляє від шкірки. Якщо кабачки молоді, шкірку можна не видаляти. Нарізаємо інгредієнт великими шматочками.
- Пучок петрушки споліскують у воді і струшуємо, поки не піде зайва волога, а потім дрібно нарізаємо ножем.
- В каструлю вливаємо половину склянки очищеної води. Ставимо посуд на плиту, яку потім включаємо. Викладаємо моркву, накриваємо каструлю кришкою і тушкуємо продукт 3 хвилини.
- Слідом додаємо болгарський перець і кабачок. Знову накриваємо ємність кришкою і тушкуємо овочі до тих пір, поки кабачок не стане м’яким (близько 10 хвилин). Викладаємо овочі помідори, все ретельно перемішуємо і тушкуємо 2 хвилини. Прибираємо вогонь, солимо блюдо і додаємо в нього зелень (петрушку). Ретельно перемішуємо овочі.
- Рибу, просочену приправами і лимонним соком, нарізаємо великими шматочками.
- Відриваємо шматок фольги, розкладаємо його і змащуємо олією. Викладаємо на лист половину овочів і їх теж злегка скроплюємо маслом.
- Поверх овочів розкладаємо шматочки риби і також збризкуємо їх олією.
- Накриваємо блюдо краями фольги. Такі ж маніпуляції робимо з іншою частиною овочів і половиною риби.
- Розігріваємо духовку при температурі 180 градусів пару хвилин, а потім ставимо всередину нього лист із заготовками. Тушкуємо 15 хвилин, а потім виймаємо деко, розкриваємо фольгу і знову відправляємо блюдо всередину на 10 хвилин.
Приємного апетиту!
Червона риба з овочами в духовці
Для більш пікантного смаку додайте томатну пасту до цибулі і моркви під час обсмажування. Щоб скоринка на блюді була більш ніжною, можна замінити частину майонезу сметаною або зовсім використовувати тільки її.
Час готування – 1 ч. 20 хв.
Час приготування – 40 хв.
Кількість порцій – 6.
Склад:
- Риба червона – 1 шт.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Сир – 200 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Майонез – 6 ст. л.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Очищаємо моркву від верхнього шару бруду, а потім ретельно вимиваємо її водою з-під крана. Натираємо коренеплід на тертці (на тій стороні, де отвори найбільші).
2. Прибираємо цибульне лушпиння. Ріжемо цибулину навпіл і подрібнюємо півкільцями.
3. Обсмажуємо цибулю і моркву на сковороді: вливаємо в ємність рослинне масло, ставимо сковороду на вогонь і через пару хвилин засипаємо овочі в гаряче масло. Перемішуємо і обсмажуємо овочі протягом 10 хвилин. Поки вони остигають, займемося іншими інгредієнтами.
4. Перед тим, як розрізати рибу навпіл уздовж хребта, відрізаємо голову і хвіст. Потім прибираємо всі кістки з м’якоті. Нарізаємо обидві половини риби рівними шматками по 5-6 сантиметрів шириною. Солимо і перчимо шматочки за смаком.
5. Змащуємо дно і борти форми для запікання олією. Викладаємо рибу шкіркою на дно форми. Поверх кожного шматочка розподіляємо обсмажені овочі.
6. Подрібнюємо сир на тертці з боку великих отворів. Посипаємо кожен шматок риби. Кладемо зверху шматочки вершкового масла. Поливаємо рибу майонезом.
7. Розігріваємо духовку (200 градусів). Ставимо всередину нього форму з рибою і овочами на 30-35 хвилин, а потім подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Як смачно запекти скумбрію з овочами?
Риба містить різні корисні сполуки, які потрібні організму людини. Вони не тільки покращують роботу головного мозку, але і підтримують в тонусі шкіру, зміцнюють імунітет і позитивно впливають на обмін речовин.
Час готування – 1 ч. 30 хв.
Час приготування – 45 хв.
Кількість порцій – 1.
Склад:
- Риба (скумбрія) – 1 шт.
- Картопля великий – 5 шт.
- Морква – 1-2 шт.
- Спеції для риби – 2 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Майонез – 150-200 гр.
- Сир – 150 гр.
Процес приготування:
1. Скумбрію вимиваємо і вирізаємо нутрощі. Обтираем рибу паперовими рушниками і присмачую м’якоть сіллю і спеціями для риби. Голову скумбрії залишаємо.
2. Зрізаємо шкірку коренеплодів, ретельно промиваємо картопляні бульби і моркву нарізаємо обидва коренеплоду великими шматочками.
3. Ставимо сковороду на плиту і вливаємо в неї рослинне масло. На включеному вогні прогріваємо масло, а потім додаємо в нього картоплю і моркву. Обсмажуємо інгредієнти до утворення золотистої скоринки, не перестаючи помішувати.
4. Розкладаємо лист харчової фольги і укладаємо на нього спочатку суміш овочів, а потім скумбрію. Посипаємо рибу сіллю, перцем і спеціями за смаком. Щедро поливаємо блюдо майонезом, щоб воно вийшло більш соковитим.
5. Натираємо сир на тертці з великими отворами і закладаємо одну його частину всередину скумбрії, а другу розподіляємо по всій поверхні страви. Накриваємо наш кулінарний шедевр фольгою.
6. Ставимо духовий шафа на розігрів. Встановлюємо температуру 180 градусів. Через пару хвилин переносимо рибу з овочами у фользі на деко. Ставимо його в духовку і випікаємо блюдо 20 хвилин. Потім відкриваємо фольгу і тушкуємо рибу з овочами ще 20 хвилин. Подаємо на стіл у фользі, щоб зберегти зовнішній вигляд ласощі.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт приготування минтая з овочами
Ніжне, корисне і смачне блюдо з риби, моркви та цибулі у великій кількості сметани оцінять ваші рідні та гості. Досить простий, але в той же час самий смачний рецепт складається з бюджетних продуктів і підійде як для легкого вечері, так і для святкового обіду.
Час готування – 50 хв. – 1 ч.
Час приготування – 30-40 хв.
Кількість порцій – 4-5.
Склад:
- Філе минтая – 400 гр.
- Цибуля – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сметана – 250 мл
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Нарізаємо очищений від лушпиння цибулю півкільцями і відразу викладаємо його, рівномірно розподіляючи, на дно форми для запікання. Філе минтая промиваємо і обтираем паперовими рушниками, щоб вбралася зайва волога. Викладаємо шматочки філе поверх «подушки» з лука.
2. Вибираємо одну велику моркву і очищаємо її. Натираємо коренеплід на тертці в глибоку ємність (подрібнюємо з боку великих отворів). Додаємо до моркви сметану. Посипаємо продукти сіллю і перцем за смаком. Ретельно перемішуємо.
3. Викладаємо отриману масу поверх риби і розподіляємо рівномірно, допомагаючи собі ложкою.
4. Встановлюємо температуру 180 градусів і розігріваємо духовку кілька хвилин. Ставимо форму всередину і закрийте дверцята. Запікаємо 20-30 хвилин.
5. Ніжне і соковите блюдо з риби з овочами готово. Його можна подавати на стіл разом з картоплею та іншими тушкованими овочами, а також з рисом чи гречкою. Порада: для більшої пікантності в суміш сметани і моркви можна додати трохи гірчиці.
Приємного апетиту!
Риба з овочами і картоплею в духовці
Відчуйте пряність страви за рахунок додавання трав і овочів. Томати черрі і селеру додадуть ласощів особливий аромат і приємний гострий і в той же час солодкий смак.
Час готування – 2 ч. 10 хв.
Час приготування – 55 хв.
Кількість порцій – 3-4.
Склад:
- Риба морська – 1 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Селера черешкова – 5-6 стебел.
- Томати черрі – 250 гр.
- сухі Трави – за смаком.
- Майонез – 5 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Вода – ¼ склянки
Процес приготування:
1. Вибираємо будь-яку свіжу морську рибу. Це може бути сібас, дорада, голець та інші нежирні сорти. Вимиваємо її проточною водою і видаляємо луску. Відрізаємо голову, хвіст і плавники. Рибу розрізаємо вздовж черевця і потрошимо.
2. Нарізаємо рибу поперек тулуба великими шматками. Натираємо кожен шматочок сіллю.
3. Вимиваємо томати черрі проточною водою і обтираем насухо рушником. Викладаємо їх в окрему ємність.
4. Вимиваємо селера, картопля і морква. Коренеплоди очищаємо і знову вимиваємо проточною водою.
5. Нарізаємо всі овочі шматочками середнього розміру (морква подрібнюємо на кружечки середньої товщини).
6. Сухі трави – базилік, чебрець, петрушку, орегано, чабер, естрагон – всипаємо в окрему глибоку тарілку в тій кількості, яке вам потрібно. Додаємо до них майонез і перемішуємо.
7. Викладаємо дно форми для запікання шматочками риби. Поверх неї викладаємо овочі – морква, картопля і селеру. Прикрашаємо блюдо цілими помідорами черрі.
8. Вливаємо в форму воду. Викладаємо суміш з трав і майонезу. Солимо масу і перемішуємо. Залишаємо на 15-20 хвилин, а потім ставимо на розігрів духова шафа (встановлюємо температуру 190 градусів).
9. Поміщаємо блюдо в духовку на 50-60 хвилин. Через годину подаємо ласощі до столу.
Приємного апетиту!
Як простий і смачно запекти рибу з овочами і рисом?
Пропонуємо вам приготувати дуже смачну страву з риби в сметані з овочами та рисом. Ніжне і апетитне ласощі стане гідною прикрасою вашого обіднього або святкового столу.
Час готування – 1 ч. 25 хв.
Час приготування – 50 хв.
Кількість порцій – 3-4.
Склад:
- Риба (хек) – 1 шт.
- Сметана – 150 гр.
- Рис – 200 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сіль – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Спеції – ½ ч. л.
- Вода – 400 мл
Процес приготування:
1. Почнемо приготування зі стандартною засмажки з цибулі і моркви. Для цього очищаємо обидва інгредієнта, а потім промиваємо водою. Намагаємося дрібно нарізати цибулю. Моркву натираємо на тертці з боку великих отворів.
2. Обсмажуємо овочі. Ставимо сковороду на плиту разом з рослинним маслом. Через кілька хвилин викладаємо в гаряче масло цибулю. Пасеруємо його. Коли цибуля стане м’яким, висипаємо до нього моркву. Постійно помішуємо овочі і готуємо до м’якості і золотистого відтінку.
3. Висипаємо склянку рису в глибоку миску. Його необхідно промити водою 7-10 разів (після кожного разу зливаємо рідину в раковину). Викладаємо в сковороду з овочами і перемішуємо. Обсмажуємо масу близько трьох хвилин.
4. Вимикаємо плиту. Викладаємо масу з овочів і рису у форму для запікання. Розподіляємо її по дну ємності ложкою. Вливаємо воду, солимо і перчимо страву. В окрему ємність викладаємо сметану і обвалюємо в ній шматочки хека (його заздалегідь слід промити, почистити, розрізати на великі шматочки). Потім розміщуємо їх поверх овочів з рисом.
5. Накриваємо форму фольгою. Ставимо за духовку на розігрів при температурі 180 градусів. Через кілька хвилин кладемо всередину духової шафи форму з стравою. Через півгодини дістаємо ласощі і подаємо на стіл.
Приємного апетиту!
Риба з овочами, сиром і сметаною в духовці
Минтай – риба на любителя. Далеко не всі господині готують з неї якісь страви. Однак ми радимо вам «зобразити» дуже смачне і ароматне блюдо з цієї риби з овочами, приправлене сиром і сметаною.
Час готування – 1 ч. 40 хв.
Час приготування – 55 хв.
Кількість порцій – 10-12.
Склад:
- Минтай – 3 шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Вершки або сметана 20% – 150 мл
- Майонез – 3-4 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Паста томатна – 2 ст.л.
- Сир – 100 гр.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Минтай очищають ножем від лусочок і промиваємо водою. Обтираем тушки риби паперовим рушником. Розрізаємо на великі шматочки. Викладаємо рибу у велику широку миску, солимо й додаємо спеції за смаком. Перемішуємо масу руками, щоб всі шматочки рівномірно просочилися спеціями.
2. Обидві цибулини позбавляємо від лушпиння. Одну цибулину нарізаємо як можна дрібніше кубиками, а іншу – півкільцями. В на плиті сковороду наливаємо олію. Через кілька хвилин, коли воно прогріється, додаємо цибулю, нарізану дрібними кубиками, і обсмажуємо його до прозорості. Другу цибулину, нарізану півкільцями, не чіпаємо.
3. Зрізаємо тонкий шар моркви, позбавляючи її від бруду. Знову споліскують водою, натираємо на тертці з великими отворами і додаємо до цибулі. Присмачую двома ложками томатної пасти і перемішуємо. Тушкуємо 5-7 хвилин, а потім вимикаємо плиту.
4. В окрему миску викладаємо майонез і сметану. Перемішуємо їх віночком. Включаємо на розігрів духову шафу, відразу встановлюємо потрібну температуру – 200 градусів.
5. Змащуємо дно і краї форми рослинним маслом. Викладаємо цибулю півкільцями. Укладаємо поверх шару з лука шматочки минтая. Покриваємо рибу масою з лука, моркви і томатної пасти.
6. Крупно натираємо шматок сиру на тертці. Поливаємо блюдо майонезно-сметанним соусом і посипаємо сиром. Відправляємо ласощі в духовку. Через 10 хвилин зменшуємо температуру до 180 градусів. Готуємо страву 30 хвилин.
Приємного апетиту!
Ніжна тріска в духовці з овочами
Блюдо вважається дієтичним, так як містить невелику кількість калорій на 100 грамів продукту. Крім того, м’ясо тріски стає сухуватим при запіканні, тому радимо вам використовувати соуси і маринади, щоб цього не допустити.
Час готування – 1 ч.
Час приготування – 35 хв.
Кількість порцій – 2-3.
Склад:
- Філе тріски – 650 гр.
- Цибуля – 2 шт.
- Помідори – 2 шт.
- знежирена Сметана – 100 гр.
- Часник – 3-4 зуб.
- Кріп – за смаком.
- Петрушка – за смаком.
- Сир – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
1. Беремо одну з цибулин і позбавляє її від лушпиння. Розрізаємо навпіл і подрібнюємо шматочками у вигляді півкілець. Викладаємо цибулю рівномірно на дно форми для запікання. Солимо і перчимо шар за смаком. Робимо цей крок після укладання кожного шару.
2. Філе тріски промиваємо холодною водою і обтираем паперовим рушником, вбираючи зайву вологу. Нарізаємо рибу шматочками середнього розміру. Підсолюємо і присмачую перцем. Викладаємо тріску поверх лука.
3. Підготуємо соус для риби. Для цього викладаємо сметану в глибоку ємність, а потім додаємо до неї часник і зелень. Зубчики часнику потрібно очистити від лушпиння і подрібнити, а петрушку і кріп промити і нарізати. Перемішуємо інгредієнти. Розподіляємо соус по всій поверхні рибних шматочків.
4. Промиваємо свіжі помідори. Обтираем їх кухонним рушником насухо і нарізаємо тонкими кружальцями. Перед нарізкою видаляємо всі щільні місця (місця кріплення плодоніжок). Викладаємо з них наступний шар страви.
5. Тепер очищаємо від лушпиння другу цибулину і також нарізаємо її півкільцями або кільцями. Розподіляємо цибулю по поверхні томатів.
6. І останній, завершальний шар – сир. Його натираємо на крупній тертці. Посипаємо блюдо.
7. Встановлюємо температуру 180 (190) градусів при розігріві духової шафи. Ставимо страву всередину через кілька хвилин і запікаємо рибу з овочами і соусом 25 хвилин.
Приємного апетиту!
М’яких і соковитий хек з овочами в духовці
Страва з хека ідеально підійде для тих, хто дотримується здорового харчування і змушений вести активний спосіб життя. У рибі міститься дуже мало жирів, багато білка і корисних мікроелементів.
Час готування – 1 ч. 50 хв.
Час приготування – 1 ч. 15 хв.
Кількість порцій – 2.
Склад:
- Філе хека – 500 гр.
- Цукіні – 500 гр.
- Морква – 120 гр.
- Перець болгарський солодкий – 250 гр.
- Помідори – 200 гр.
- Лимон – ½ шт.
- Петрушка – 30 гр.
- Прованські трави – 1 щіпка.
- Масло рослинне – 50 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло оливкове – за смаком.
Процес приготування:
1. Займемося обробкою риби. Зрізаємо плавники, чистимо і потрошимо хека. Прибираємо кістки. Відрізаємо голову. Промиваємо філе проточною водою і обтираем паперовим рушником.
2. Обидві половинки риби солимо і посипаємо перцем. Споліскуємо лимон і розрізаємо його на дві частини. Вичавлюємо з однієї половинки сік і збризкуємо їм рибу з двох сторін. Те ж саме проробляємо з оливковою олією. Накриваємо рибу харчовою плівкою і залишаємо на 20-30 хвилин.
3. Моркву очищаємо і ретельно промиваємо. Шаткуємо смужками товщиною 2-3 міліметра. При бажанні можна натерти моркву на крупній тертці.
4. Солодкий перець також промиваємо і вирізаємо серцевини з плодів. Нарізаємо перець тонкої крупною соломкою.
5. Помідори також промиваємо та нарізаємо часточками. При обробці томатів не забуваємо вирізати місця, до яких кріпилася плодоніжка.
6. Вимиваємо наступний інгредієнт – цукіні. Зрізаємо тонко гострим ножем шкірку і нарізаємо кубиками середнього розміру.
7. Промиваємо необхідну кількість петрушки і змахуємо вологу. Нарізаємо зелень не дуже крупно.
8. У сковороду вливаємо олію. Його необхідно розігріти перед тим, як почати обсмажування овочів. Через кілька хвилин висипаємо в ємність морква, цукіні і перець. Обсмажуємо інгредієнти до напівготовності. Постійно помішуємо їх. Після виділення соку з овочів накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо овочі 5-7 хвилин.
9. Додаємо до овочів помідори, прованські трави, сіль і перець за смаком. Тушкуємо овочі ще 4 хвилини. Зливаємо зайву рідину. Висипаємо петрушку і перемішуємо масу. Вимикаємо плиту. Змащуємо лист фольги рослинним маслом і викладаємо на нього частину овочів. Скроплюємо маслом.
10. Викладаємо рибу поверх овочів. Накриваємо фольгою. Аналогічно поступаємо з другою частиною овочів і риби. Розігріваємо духовку (при 180 градусах). Запікаємо рибу з овочами 15 хвилин, а потім розгортаємо фольгу і тушкуємо страву ще 15 хвилин.
Приємного апетиту!
Як запекти соковиту горбушу з овочами в духовці?
Чудове ласощі з пікантним чарівним смаком. Ніжне і розсипчасте в готовому вигляді завдяки вершкового соусу. Його можна подавати на стіл як самостійне блюдо або разом з гарніром.
Час готування – 1 ч. 55 хв.
Час приготування – 40 хв.
Кількість порцій – 8-10.
Інгредієнти:
- Горбуша – 1 кг
- Цибуля – 3 шт.
- Морква – 2 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Борошно – ½ склянки
- Вершки 20% – 300 мл
- Сіль – 20 гр.
- Куркума – 2,5 гр.
- Суміш гострих перців – 1,5 ст. л.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
Процес приготування:
1. Зчищаємо лусочки горбуші ножем. Видаляємо плавники, голову, потрошимо, промиваємо рибу і нарізаємо стейками. Робимо суміш приправ і спецій – солі, куркуми і гострих перців – в окремій ємності. Обвалюємо кожен стейк в суміші і викладаємо на тарілку. Накриваємо харчовою плівкою і даємо насититися добавками близько 10 хвилин.
2. Насипати борошно на тарілку з дрібним дном. У сковороду вливаємо олію і нагріваємо його на середньому вогні. Потім обвалюємо стейки зі всіх сторін у борошні і викладаємо їх в сковороду з олією. Обсмажуємо 3-4 хвилини спочатку з однієї, а потім з іншого боку.
3. Займемося овочами. Цибуля звільняємо від лушпиння і нарізаємо півкільцями. Зчищають верхній шар моркви, зрізаємо шкірку з картоплин тонким шаром. Натираємо моркву на тертці по-корейськи або звичайною великої. Нарізаємо картоплю слайсами.
4. Готуємо зажарку з цибулі і моркви. Розігріваємо олію на плиті. Потім обсмажуємо цибулю близько 4 хвилин. Викладаємо моркву і перемішуємо з цибулею, обсмажуємо інгредієнти ще 4 хвилини. Вливаємо вершки. Перемішуємо і знімаємо сковороду з овочами та вершками з вогню. Вимикаємо Плиту.
5. Змащуємо форму для запікання олією. Викладаємо шар картоплі, потім шар риби. Поверх горбуші викладаємо масу з лука, моркви і вершків.
6. Включаємо духовку і встановлюємо температуру 180 градусів. Після розігріву всередину духовки ставимо форму з рибою і овочами. Запікаємо 20 хвилин.
Приємного апетиту!