Як смачно запекти горбушу з рисом в духовці?
Коли немає зайвого часу і сил – готуємо соковиту горбушу з рисом і овочами, запечений у духовій шафі. Завдяки тому, що страва нудиться при високій температурі, а не смажиться – всі інгредієнти максимально просочуються смаком і ароматом один одного.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Рис (відварений) – 1 склянка
- Горбуша – 3 шматки.
- Брокколі – 150-200 гр.
- Моркву – ½ шт.
- Сир твердий – 100 гр.
- Масло вершкове – 20-30 гр.
- горіхова Крихта – 2 ст. л.
Для заливки:
- Шпинат – 1 жменя.
- Яйця – 2 шт.
- Сметана – 100 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Форму для запікання змащуємо шматочком вершкового масла і в цей же час у каструлю наливаємо склянку води, підсолюємо і ставимо на вогонь (це необхідно для варіння броколі та шпинату).
2. На дно форми рівним шаром розподіляємо відварений рис. При необхідності посипаємо сіллю.
3. У киплячу воду закидаємо брокколі і проварюємо 2 хвилини – витягаємо і занурюємо в воду шпинат, готуємо не більше 1 хвилини. Брокколі викладаємо на рис.
4. Моркву нарізаємо соломкою і також відправляємо в форму.
5. На овочі кладемо горбушу, шкіркою вниз.
6. Для приготування заливки, в глибоку піалу розбиваємо яйця.
7. Додаємо остиглий шпинат.
8. Сметану.
9. Солимо, перчимо за смаком.
10. Перебиваємо інгредієнти до однорідності за допомогою заглибного блендера.
11. Отриманим соусом поливаємо рибу з овочами та рисом.
12. Зверху посипаємо все натертим сиром.
13. Випікаємо при температурі 160 градусів, приблизно 40 хвилин. Час може змінюватись в більшу або меншу сторону в залежності від потужності вашого духової шафи.
14. Готову страву розкладаємо по тарілках і насолоджуємося. Приємного апетиту!