Риба, запечена в духовці – 10 смачних рецептів з покроковими фото

Як смачно запекти горбушу з рисом в духовці?

Коли немає зайвого часу і сил – готуємо соковиту горбушу з рисом і овочами, запечений у духовій шафі. Завдяки тому, що страва нудиться при високій температурі, а не смажиться – всі інгредієнти максимально просочуються смаком і ароматом один одного.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Рис (відварений) – 1 склянка
  • Горбуша – 3 шматки.
  • Брокколі – 150-200 гр.
  • Моркву – ½ шт.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Масло вершкове – 20-30 гр.
  • горіхова Крихта – 2 ст. л.

Для заливки:

  • Шпинат – 1 жменя.
  • Яйця – 2 шт.
  • Сметана – 100 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Форму для запікання змащуємо шматочком вершкового масла і в цей же час у каструлю наливаємо склянку води, підсолюємо і ставимо на вогонь (це необхідно для варіння броколі та шпинату).

2. На дно форми рівним шаром розподіляємо відварений рис. При необхідності посипаємо сіллю.

3. У киплячу воду закидаємо брокколі і проварюємо 2 хвилини – витягаємо і занурюємо в воду шпинат, готуємо не більше 1 хвилини. Брокколі викладаємо на рис.

4. Моркву нарізаємо соломкою і також відправляємо в форму.

5. На овочі кладемо горбушу, шкіркою вниз.

6. Для приготування заливки, в глибоку піалу розбиваємо яйця.

7. Додаємо остиглий шпинат.

8. Сметану.

9. Солимо, перчимо за смаком.

10. Перебиваємо інгредієнти до однорідності за допомогою заглибного блендера.

11. Отриманим соусом поливаємо рибу з овочами та рисом.

12. Зверху посипаємо все натертим сиром.

13. Випікаємо при температурі 160 градусів, приблизно 40 хвилин. Час може змінюватись в більшу або меншу сторону в залежності від потужності вашого духової шафи.

14. Готову страву розкладаємо по тарілках і насолоджуємося. Приємного апетиту!