Рибна запіканка – це оригінальна кулінарна рішення для вашого домашнього або святкового столу. Таке блюдо виходить дуже ситним і цікавим за смаком. Є багато варіантів виконання запіканки з риби. Кращі ідеї ми зібрали для вас у нашій кулінарній збірці з десяти рецептів з покроковими фотографіями.
Запіканка з рибного фаршу в духовці
Запіканка з рибного фаршу в духовці – це неймовірно апетитний і ситне блюдо для домашнього столу. Воно порадує вас цікавим смаком і нескладним кулінарним процесом. Для приготування рекомендуємо скористатися перевіреним рецептом з покроковими фотографіями.
Інгредієнти на
6 порц.
- Рибний фарш 300 гр.
- Яйце куряче 2 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Моркву ¼ склянки
- Капуста Брокколі ¼ склянки
- Баклажан 100 гр.
- Масло вершкове для змащування форми
- Сіль за смаком
- Сухарі панірувальні 1 ст. л.
Процес приготування:
- Беремо готовий рибний фарш або прокручуємо філе риби в м’ясорубці. Оскільки у мене була ціла скумбрія, то я помила, порізала, почистила, вийняла кістки і перекрутила.
- Дрібно нарізаємо очищений ріпчасту цибулю.
- Натираємо на крупній тертці моркву.
- Брокколі подрібнюємо будь-яким зручним способом. Можна використовувати блендер.
- Також чинимо з баклажаном. Можна подрібнити її в блендері або пропустити через м’ясорубку.
- В рибний фарш розбиваємо курячі яйця. Добре все перемішуємо, додаємо сіль за смаком.
- Далі фарш ділимо на три частини. Одну вимішуємо з цибулею і морквою, другу з брокколі, третю – з баклажаном.
- Форму для запікання змащуємо маслом і обсипаємо панірувальними сухарями. Першим шаром викладаємо фарш з баклажаном, далі йде шар з морквою, останній – з брокколі. Запікаємо частування 30 хвилин при температурі 180 градусів.
- Запіканка з рибного фаршу в духовці готова. Ділите її на порції і подавайте до столу!
Запіканка рибна з картоплею в духовці
Запіканка рибна з картоплею в духовці виходить неймовірно поживною, апетитною і цікавою за смаком. Таке частування точно різноманітить ваше домашнє меню і нікого не залишить байдужим. Для приготування використовуйте перевірений рецепт із фотографіями із нашої збірки.
Час приготування: 1 годину 10 хвилин
Час приготування – 25 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Скумбрія – 0,7 кг
- Картопля – 1,2 кг
- Майонез – 0,5 л.
- Сир твердий – 300 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для змазування форми.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.
Крок 2. Промиваємо і потрошимо скумбрію, після поділяємо її на філе. Акуратно видаляємо кісточки.
Крок 3. Чистимо картоплю натираємо його на крупній тертці.
Крок 4. Форму для запікання змащуємо рослинним маслом. Викладаємо сюди половину тертої картоплі. Солимо, перчимо шар і обмазуємо його майонезом.
Крок 5. Далі викладаємо шматочки рибного філе. Знову перчимо, солимо і поливаємо майонезом.
Крок 6. Закриваємо рибний шар залишилися картоплею. Знову солимо і перчимо.
Крок 7. Твердий сир натираємо на крупній тертці, перемішуємо його з рештою майонезом.
Крок 8. Обмазуємо сирної заготівлею запіканку.
Крок 9. Відправляємо страву в розігріту до 180 градусів духовку на 45 хвилин.
Крок 10. Запіканка рибна з картоплею в духовці готова. Можна подавати до столу!
Рибна запіканка з рисом в духовці
Рибна запіканка з рисом в духовці – це неймовірно апетитний і поживне блюдо для домашнього столу. Воно приємно здивує вас цікавим смаком і нескладним кулінарним процесом. Для приготування рекомендуємо скористатися перевіреним рецептом з покроковими фотографіями.
Час приготування: 1 годину 10 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Філе білої риби – 4 шт.
- Рис – 1 склянка
- Вершки – 1 склянка
- Кріп – 4 гілки.
- Сир твердий – 50 гр.
- Масло вершкове – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Кріп попередньо промиваємо, твердий сир натираємо на тертці.
Крок 2. Рибве філе розморожуємо і нарізаємо невеликими шматочками.
Крок 3. Посипаємо їх сіллю і ароматними спеціями за смаком.
Крок 4. Відварюємо рис, після перемішуємо його з кропом і спеціями.
Крок 5. Третина рису викладаємо у форму для запікання, змащену вершковим маслом. Зверху розкладаємо рибу.
Крок 6. Закриваємо рибу залишилися рисом.
Крок 7. Поливаємо заготівлю вершками.
Крок 8. Посипаємо тертим твердим сиром.
Крок 9. Запікаємо близько 40 хвилин при температурі 220 градусів.
Крок 10. Рибна запіканка з рисом в духовці готова. Нарізуйте порційними шматочками і подавайте до столу!
Рибна запіканка з сиром
Рибна запіканка з сиром – це оригінальне частування для всієї родини, яке можна подавати в якості перекусу або як повноцінний гарячий обід. Щоб приготувати цікаве блюдо з риби в домашніх умовах, використовуйте наш покроковий рецепт перевірений.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Минтай – 1 кг
- Сир твердий – 80 гр.
- Суміш овочева – 250 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Яйце – 3 шт.
- Сметана – 2 ст. л.
- Масло рослинне – для змазування форми.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- італійські Трави – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. Минтай розморожуємо, очищаємо і поділяємо на філе.
Крок 3. Рибні шматочки посипаємо сіллю і ароматними італійськими травами.
Крок 4. Ріжемо цибулю пір’ям або кільцями. Викладаємо продукт у форму для запікання, змащену олією.
Крок 5. Доповнюємо цибулю половиною замороженої суміші овочів. Поливаємо їх рослинною олією.
Крок 6. Зверху викладаємо рибні шматочки в спеціях.
Крок 7. Висипаємо овочі, що залишилися.
Крок 8. Натираємо сир на крупній тертці.
Крок 9. Доповнюємо його курячими яйцями.
Крок 10. Вливаємо сметану і посипаємо все спеціями. Ретельно вимішуємо.
Крок 11. Обмазуємо заготівлю сирною сумішшю.
Крок 12. Прикриваємо блюдо фольгою й запікаємо 40 хвилин при температурі 180 градусів. За 10 хвилин до кінця запікання знімаємо фольгу.
Крок 13. Рибна запіканка з сиром готова. Подавайте до столу і пригощайтеся!
Рибна запіканка з овочами в духовці
Рибна запіканка з овочами в духовці – це дуже апетитне і поживне блюдо для домашнього столу. Воно запам’ятається цікавим смаком і нескладним кулінарним процесом. Для приготування рекомендуємо скористатися перевіреним рецептом з покроковими фотографіями.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Філе риби – 0,5 кг
- Суміш овочів – 400 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Яйце – 3 шт.
- Вершки – 1 склянка
- Масло – для змазування форми.
Процес приготування:
Крок 1. Рибне філе промиваємо, обсушуємо і нарізаємо невеликими шматочками.
Крок 2. Викладаємо продукт у форму для запікання, змащену вершковим маслом. Солимо і перчимо за смаком.
Крок 3. Закриваємо рибу овочевий сумішшю. Можна використовувати заморожений продукт.
Крок 4. Курячі яйця злегка збиваємо.
Крок 5. Доповнюємо їх сіллю і вершками. Знову трохи збиваємо.
Крок 6. Заливаємо сумішшю рибу з овочами. Відправляємо заготовку в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
Крок 7. Рибна запіканка з овочами в духовці готова. Подавайте до столу і пригощайтеся!
Запіканка з рибної консерви в духовці
Запіканка з рибної консерви в духовці – це цікаве і неймовірно смачне частування для вашого ситного обіду або перекусу. Щоб приготувати яскраве страву з риби в домашніх умовах, використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 4
Склад:
- Консерва рибна – 250 гр.
- Картопля – 8 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- масло – 180 гр.
- Сухарі панірувальні – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо картоплю відварюємо в підсоленій воді до м’якого стану.
Крок 2. Зливаємо воду з картоплі, додаємо до нього одну третю частину вершкового масла.
Крок 3. Розминаємо картоплю з маслом до отримання однорідного пюре.
Крок 4. Змащуємо частиною вершкового масла форму для запікання і обсипаємо її панірувальними сухарями. Викладаємо сюди половину картопляного пюре.
Крок 5. Добре розминаємо виделкою рибну консерву.
Крок 6. Дрібно нарізаємо цибулю.
Крок 7. Обсмажуємо його в сковороді на розтопленому вершковому маслі до м’якості.
Крок 8. Викладаємо до цибулі рибну консерву.
Крок 9. Перемішуємо вміст і обсмажуємо близько трьох хвилин.
Крок 10. Покриваємо шар пюре з рибної заготівлею.
Крок 11. Закриваємо начинку залишилися картоплею.
Крок 12. Змащуємо поверхню розтопленим маслом і обсипаємо панірувальними сухарями.
Крок 13. Запікаємо страву 30 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 14. Запіканка з рибної консерви в духовці готова. Діліть на порції і подавайте до столу!
ПП рибна запіканка з брокколі в духовці
ПП рибна запіканка з брокколі в духовці – це оригінальна кулінарна рішення для вашого корисного обіду, вечері або перекусу. Обов’язково беріть на замітку наш покроковий рецепт. Особливо таке блюдо припаде до вподоби тим, хто стежить за своїм харчуванням і здоров’ям.
Час приготування – 45 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Склад:
- Філе лосося – 400 гр.
- Брокколі – 400 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Сметана/вершки – 100 гр.
- Сир – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Філе лосося нарізаємо невеликими шматочками.
Крок 2. Викладаємо рибний продукт у форму для запікання. Можна посипати спеціями за смаком.
Крок 3. Поділяємо броколі на суцвіття, ошпарюємо окропом. Після інгредієнт розкладаємо по рибним шматочках.
Крок 4. Яйця змішуємо зі сметаною. Солимо заготовку за смаком і збиваємо виделкою до однорідності.
Крок 5. Заливаємо заготівлю отриманою сумішшю. Відправляємо частування в розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин.
Крок 6. Посипаємо блюдо невеликою кількістю сиру, відправляємо частування в духовку ще на 5 хвилин.
Крок 7. ПП рибна запіканка з брокколі в духовці готова. Подавайте до столу і пробуйте!
Рибна запіканка з манкою в духовці
Рибна запіканка з манкою в духовці – це неймовірно ніжне, смачне і поживне блюдо для домашнього столу. Воно також порадує нескладним кулінарним процесом. Для приготування рекомендуємо скористатися перевіреним рецептом з покроковими фотографіями.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Минтай – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Молоко – 100 мл
- Рис – 100 гр.
- Хліб білий – 150 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Крупа манна – 4 ст. л.
- Масло вершкове – 10 гр.
- Вода – 1 склянка
- Сік лимонний – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Минтай очищаємо і поділяємо на філе.
Крок 2. Прокручуємо рибні шматочки через м’ясорубку. Також чинимо з ріпчастою цибулею.
Крок 3. Розбиваємо в масу курячі яйця. Відправляємо сюди манну крупу, сіль, чорний мелений перець і лимонний сік.
Крок 4. Ретельно перемішуємо фарш. Додаємо в нього вимочений в молоці м’якуш білого хліба. Знову перемішуємо. Залишаємо заготовку на 30 хвилин, щоб крупа розбухла.
Крок 5. Форму для запікання змащуємо вершковим маслом. В цей же час можна відварити рис зі склянкою води.
Крок 6. Половину рибного фаршу викладаємо у форму.
Крок 7. Викладаємо на нього терту моркву.
Крок 8. Далі рівним шаром розподіляємо рис.
Крок 9. Закриваємо рис залишилися рибним фаршем.
Крок 10. Запікаємо частування 20 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 11. Рибна запіканка з манкою в духовці готова. Діліть на порції і подавайте до столу!
Рибна запіканка з грибами
Рибна запіканка з грибами виходить дуже ситним, апетитною і цікавою за смаком. Таке частування точно різноманітить ваше домашнє меню і нікого не залишить байдужим. Для приготування використовуйте перевірений рецепт із фотографіями із нашої збірки.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Філе риби – 0,5 кг
- Гриби – 300 гр.
- Картопля – 300 гр.
- Сир твердий – 150 гр.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо картоплю і ріжемо його невеликими пластинками.
Крок 2. Подрібнюємо попередньо промиту і обсушену зелень.
Крок 3. У сковороді з рослинним маслом підрум’янюємо картоплю.
Крок 4. Викладаємо до картоплі гриби.
Крок 5. Перемішуємо заготовку.
Крок 6. Солимо, перчимо і обсмажуємо близько 10-15 хвилин.
Крок 7. Сюди ж додаємо подрібнену зелень.
Крок 8. Перемішуємо і знімаємо з вогню.
Крок 9. Рибне філе нарізаємо невеликими шматочками.
Крок 10. Обсмажуємо їх на рослинному маслі.
Крок 11. Смажимо по п’ять хвилин з кожного боку.
Крок 12. Натираємо сир на дрібній тертці.
Крок 13. У форму для запікання викладаємо картоплю з грибами.
Крок 14. Далі йде шар з рибних шматочків.
Крок 15. Посипаємо все це тертим сиром і запікаємо близько 20-25 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 16. Рибна запіканка з грибами готова. Подавайте до столу і пригощайтеся!
Запіканка з риби і капусти в духовці
Запіканка з риби і капусти в духовці – це неймовірно апетитний і ситне блюдо для домашнього столу. Воно порадує вас цікавим смаком і нескладним кулінарним процесом. Для приготування рекомендуємо скористатися перевіреним рецептом з покроковими фотографіями.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 1
Склад:
- Філе риби – 250 гр.
- Капуста білокачанна – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сир твердий – 70 гр.
- Борошно – 4 ст. л.
- Паста томатна – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Для заливки:
- Яйце – 1 шт.
- Сметана – 100 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Ріпчасту цибулю очищаємо, капусту промиваємо й обсушуємо.
Крок 2. Рибне філе нарізаємо невеликими шматочками. Солимо їх і перчимо, після обвалюємо в борошні й обсмажуємо до рум’янцю на рослинному маслі.
Крок 3. Далі обсмажуємо подрібнену цибулю, доповнюємо його дрібно нашаткованої капустою, томатною пастою, сіллю і спеціями. Перемішуємо і тушкуємо до м’якості овочів.
Крок 4. У форму для запікання викладаємо половину капусти. Далі йде шар з риби, який закриваємо залишилася капустою.
Крок 5. Збиваємо яйце зі сметаною. Вливаємо суміш в заготовку, посипаємо все тертим твердим сиром.
Крок 6. Запікаємо частування 20 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 7. Запіканка з риби і капусти в духовці готова. Подавайте до столу і пробуйте!