Сабурани з сиром сулугуні в духовці
Сабурани з сиром сулугуні в духовці – це неймовірно апетитний пиріг кавказької кухні, який подарує вам справжнє смакове насолоду і заповнить своїм шалено приємним ароматом все ваше житло ще в процесі термічної обробки. Готуємо продукти і приступаємо!
Час готування – 75 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 6.
Склад:
Для тіста:
- Борошно – 500 гр.
- Вода – 100 мл
- Яйця – 2 шт.
- Сіль – ½ ч. л.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
Для начинки:
- Сулугуні – 200 гр.
- Сир адигейський – 400 гр.
- Сир твердих сортів – 100 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
Процес приготування:
Крок 1. У тарілку з високими бортиками розбиваємо яйця, вливаємо олію і воду – збовтуємо за допомогою віночка.
Крок 2. Борошно просіваємо через сито з дрібними отворами, додаємо сіль і поступово вводимо в масляний складу.
Крок 3. Замішуємо податливе тісто, накриваємо серветкою і даємо постояти близько 40 хвилин.
Крок 4. Не гаючи часу, тремо на тертці всі види сирів і перемішуємо.
Крок 5. Від тесту отщипливаем шматочок, трохи більше п’ятої частини і розгортаємо в тонкий пласт. Залишки ділимо на 4 і поступаємо аналогічно. Використовуємо дві каструлі. В одній каструлі – окріп. В іншій каструлі – крижана вода. Заготовки занурюємо на півхвилини в окріп і потім відразу занурюємо в крижану воду. Пшеничні «пластини» викладаємо в друшляк, а після промаківающімі паперовим рушником, не порушуючи цілісність.
Крок 6. Форму для випікання устеляємо пекарської папером і викладаємо найбільшу корж так, як показано на фото.
Крок 7. Дно коржі присипаємо сирної стружкою, не утрамбовувавши.
Крок 8. Зверху натираємо частина замороженого вершкового масла, воно додасть неймовірну соковитість.
Крок 9. Начинку прикриваємо пластиною тіста і повторюємо шари. Звисаючі краї піднімаємо і накриваємо начинку.
Крок 10. Верхівку доповнюємо жменею натертого вершкового масла, робимо неглибокі надрізи і переміщаємо заготівлю духова шафа: 30-40 хвилин при 160-180 градусів.
Крок 11. Сабурани з золотистою скоринкою подаємо до столу «з пилу, з жару» і насолоджуємося. Приємного апетиту!