Простий рецепт «Гранатового браслета» з додаванням чорносливу
Рецепт гранатового браслета з чорносливом – ідеальне поєднання смаків. Листковий салат на основі курки і овочів дуже ніжний і поживний. А чорнослив надає йому особливу родзинку. Неймовірну насолоду!
Порції: 8
Час готування:4 години
Інгредієнти:
- Буряк – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Філе курки – 200 гр.
- Чорнослив – 100 гр.
- Волоські горіхи – 100 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Гранат – 1 шт.
- Майонез – 1 пачка
- Спеції, сіль – за смаком
Процес приготування:
1. Першим ділом відваримо овочі. Почистимо картоплю, моркву та буряк. Можна розрізати на половинки, щоб вони швидше зварилися, і ставимо на вогонь.
2. Після того, як овочі зварені, натираємо їх на крупній тертці в різні ємності. Картоплю можна дрібно порізати кубиками.
3. Також відварюємо філе в підсоленій воді. Нарізаємо його на невеликі кубики.
4. Тепер варимо круто яйця, остуджуємо їх і дрібно кришимо ножем.
5. Волоські горіхи роздробити в чаші з допомогою блендера.
6. Ретельно промиваємо чорнослив і нарізаємо його на невеликі шматочки.
7. Промиваємо і розрізаємо гранат. Відокремлюємо від нього ядерця.
8. Починаємо формувати салат. Для цього на великій тарілці або салатниці ставимо по центру склянку. І тепер по колу починаємо викладати шари: 1-им кладемо м’ясо, посипаємо його сіллю і приправою, зверху змащуємо майонезом (кількість дивіться на свій розсуд). 2-ий шар – картопляний, також заливаємо його майонезом. 3-ій шар морква і майонез, плюс посипаємо все сіллю і перцем. 4-ий шар чорнослив і яйця, добре промазуємо майонезом і посипаємо горіхами. 5-им шаром укладаємо буряк, змащуємо майонезом. І нарешті, щедро посипаємо верхівку гранатовими ядерцями.
Приємного апетиту!