Популярний Мисливський салат на зиму прийнято готувати з сезонних овочів. Склад закуски може бути різним, тому легко підібрати рецепт, підходить під ваші вподобання. Беріть на замітку 4 яскраві кулінарні ідеї з покроковими фото. Готове частування урізноманітнює домашнє меню і доповнить гарячі страви.
Салат Мисливський на зиму — класичний рецепт заготівлі
Для приготування «мисливського» салату на зиму можна використовувати перевірений класичний рецепт. Закуска готова порадує яскравим виглядом і смаком. Подавайте до сімейного обіду.
Інгредієнти на
1.5 л.
- Помідор ½ кг
- Морква 250 гр.
- Огірок 250 гр.
- Капуста білоголова 200 гр.
- Перець болгарський 250 гр.
- Цибуля ріпчаста 200 гр.
- Сіль 1 ч. л.
- Перець чорний горошок 6 шт.
- Лавровий лист 3 шт.
- Оцет столовий 9% 1 ст. л.
- Масло рослинне 2 ст. л.
Процес приготування:
- Щоб заготовити Салат Мисливський на зиму, очищаємо моркву від шкірки і нарізаємо тоненькими півколами. Перекладаємо їх у каструлю з товстим дном.
- Дрібно шаткуємо білокачанну капусту і додаємо її до моркви.
- Сюди ж додаємо півкільця цибулі.
- Промиті огірки також тонко нарізаємо і кладемо їх у загальний посуд.
- Далі додаємо болгарський перець, нарізаний тонкою соломкою.
- Опускаємо в каструлю часточки помідорів. Посипаємо їх сіллю, доповнюємо горошинами чорного перцю і лавровими листами.
- Кип’ятимо вміст на плиті. Розмішуємо, тушкуємо близько 10 хвилин і вливаємо укус. Знову перемішуємо.
- Розкладаємо овочеву масу по простерилизованным скляним банкам. Закриваємо їх стерилізованими кришками. Яскравий «мисливський» салат на зиму готовий! Зберігайте його в прохолодному місці.
Мисливський салат без стерилізації на зиму
Смачний і швидкий «мисливський» салат на зиму можна приготувати без стерилізації. Готове частування урізноманітнює і прикрасить ваш домашній стіл. Подавайте закуску разом із гарячими стравами.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 4 л.
Інгредієнти:
- Морква – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Капуста білокачанна – 1 кг
- Огірок – 1 кг
- Перець болгарський – 1 кг
- Часник – 10 зубчиків.
- Зелень – 1 пучок.
- Сіль – 5 ст. л.
- Цукор – 1 склянка
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- лавровий Лист – 5 шт.
- Оцет 9% – 150 мл
- Масло рослинне – 250 мл
Процес приготування:
1. Очищаємо моркву натираємо на крупній тертці.
2. Ріпчасту цибулю розбираємо на тонкі півкільця. Кладемо їх до моркви.
3. Сюди ж відправляємо тонкі кола або півкола огірків.
4. Болгарські перці очистити від насіння. Нарізаємо продукт тонкою соломкою.
5. Подрібнюємо зелень і очищені зубчики часнику.
6. Всі інгредієнти змішуємо у великій каструлі. Доповнюємо масу сіллю, цукром і спеціями. Сюди ж вливаємо олію з оцтом.
7. Кип’ятимо вміст і тушкуємо 15 хвилин на слабкому вогні. Періодично помішуємо.
8. Готовий салат розкладаємо по простерилизованным скляним банкам. Закриваємо заготовки стерилізованими кришками, перевертаємо їх догори дном і залишаємо до охолодження. Після можна відносити на зберігання.
Салат Мисливський на зиму з капустою, огірками та помідорами
Хрусткий і при цьому соковитий «Мисливський» салат можна приготувати на зиму з капусти, огірків, помідорів. Холодна закуска стане цікавим доповненням вашого столу. Готуйте простим і перевіреним рецептом.
Час приготування: 45 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 0,5 л.
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна – 100 гр.
- Огірок – 5 шт.
- Помідор – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Перець болгарський – 0,5 шт.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Перець чорний горошок – 4 шт.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Цукор – 1 ч. л.
- Оцет 9% – 3 ч. л.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
Процес приготування:
1. Промиваємо овочі, необхідні для салату. Шаткуємо капусту й дрібно ріжемо моркву, цибулю і перець.
2. Помідори можна розділити на часточки, а огірки – півколами.
3. Викладаємо всі інгредієнти в каструлю. Доповнюємо їх сухими інгредієнтами і спеціями.
4. Сюди ж вливаємо чотири ложки рослинної олії, добре розмішуємо і тушкуємо на тихому вогні 15 хвилин.
5. В завершення процесу вливаємо оцет, знову перемішуємо і знімаємо з плити.
6. Перекладаємо гаряче частування в стерилізовану банку.
7. Закриваємо тару з салатом стерилізованої кришкою, залишаємо до повного охолодження і після, забирає на зберігання.
Салат Мисливський з зеленими помідорами в банках
Соковитий «Мисливський» салат виходить з додаванням зелених помідорів. Яскраве частування легко і швидко заготовити на зиму. Його можна подавати як самостійну закуску або в поєднанні з м’ясними або рибними стравами.
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 5 л.
Інгредієнти:
- Помідор зелений – 3 кг
- Морква – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Перець болгарський – 1 кг
- Перець чорний горошок – 0,5 ст. л.
- Цукор – 1 склянка
- Сіль – 100 гр.
- Оцет 9% – 150 мл
- Масло рослинне – 200 мл
Процес приготування:
1. Перед початком приготування промиваємо усі необхідні овочі.
2. Далі подрібнюємо їх. Моркву натираємо на крупній тертці, все інше ріжемо дрібними кубиками.
3. Відміряємо потрібну кількість оцту, солі, цукру і спецій.
4. У каструлю з товстим дном вливаємо олію. Обсмажуємо в ньому цибулю до м’якого стану.
5. До цибулі додаємо моркву. Тушкуємо продукти ще пару хвилин.72
6. Викладаємо болгарський перець.
7. Опускаємо в загальну масу і все інше разом з оцтом і сухими інгредієнтами. Кип’ятимо, частування 15 хвилин, регулярно помішуючи.
8. Гаряче частування розливаємо по стерилізованим банкам, закриваємо їх стерилізованими кришками, перевертаємо і залишаємо до повного охолодження.
9. Салат «Мисливський» з зеленими помідорами готовий. Зберігайте його в прохолодному місці.