Салат Мисливський на зиму – 4 рецепти з покроковими фото

Популярний Мисливський салат на зиму прийнято готувати з сезонних овочів. Склад закуски може бути різним, тому легко підібрати рецепт, підходить під ваші вподобання. Беріть на замітку 4 яскраві кулінарні ідеї з покроковими фото. Готове частування урізноманітнює домашнє меню і доповнить гарячі страви.

Салат Мисливський на зиму — класичний рецепт заготівлі

Для приготування «мисливського» салату на зиму можна використовувати перевірений класичний рецепт. Закуска готова порадує яскравим виглядом і смаком. Подавайте до сімейного обіду.

Інгредієнти на
1.5 л.

  • Помідор ½ кг
  • Морква 250 гр.
  • Огірок 250 гр.
  • Капуста білоголова 200 гр.
  • Перець болгарський 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста 200 гр.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Перець чорний горошок 6 шт.
  • Лавровий лист 3 шт.
  • Оцет столовий 9% 1 ст. л.
  • Масло рослинне 2 ст. л.

Процес приготування:

  1. Щоб заготовити Салат Мисливський на зиму, очищаємо моркву від шкірки і нарізаємо тоненькими півколами. Перекладаємо їх у каструлю з товстим дном.
  2. Дрібно шаткуємо білокачанну капусту і додаємо її до моркви.
  3. Сюди ж додаємо півкільця цибулі.
  4. Промиті огірки також тонко нарізаємо і кладемо їх у загальний посуд.
  5. Далі додаємо болгарський перець, нарізаний тонкою соломкою.
  6. Опускаємо в каструлю часточки помідорів. Посипаємо їх сіллю, доповнюємо горошинами чорного перцю і лавровими листами.
  7. Кип’ятимо вміст на плиті. Розмішуємо, тушкуємо близько 10 хвилин і вливаємо укус. Знову перемішуємо.
  8. Розкладаємо овочеву масу по простерилизованным скляним банкам. Закриваємо їх стерилізованими кришками. Яскравий «мисливський» салат на зиму готовий! Зберігайте його в прохолодному місці.

Мисливський салат без стерилізації на зиму

Смачний і швидкий «мисливський» салат на зиму можна приготувати без стерилізації. Готове частування урізноманітнює і прикрасить ваш домашній стіл. Подавайте закуску разом із гарячими стравами.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4 л.

Інгредієнти:

  • Морква – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Капуста білокачанна – 1 кг
  • Огірок – 1 кг
  • Перець болгарський – 1 кг
  • Часник – 10 зубчиків.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Сіль – 5 ст. л.
  • Цукор – 1 склянка
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • лавровий Лист – 5 шт.
  • Оцет 9% – 150 мл
  • Масло рослинне – 250 мл

Процес приготування:

1. Очищаємо моркву натираємо на крупній тертці.

2. Ріпчасту цибулю розбираємо на тонкі півкільця. Кладемо їх до моркви.

3. Сюди ж відправляємо тонкі кола або півкола огірків.

4. Болгарські перці очистити від насіння. Нарізаємо продукт тонкою соломкою.

5. Подрібнюємо зелень і очищені зубчики часнику.

6. Всі інгредієнти змішуємо у великій каструлі. Доповнюємо масу сіллю, цукром і спеціями. Сюди ж вливаємо олію з оцтом.

7. Кип’ятимо вміст і тушкуємо 15 хвилин на слабкому вогні. Періодично помішуємо.

8. Готовий салат розкладаємо по простерилизованным скляним банкам. Закриваємо заготовки стерилізованими кришками, перевертаємо їх догори дном і залишаємо до охолодження. Після можна відносити на зберігання.

Салат Мисливський на зиму з капустою, огірками та помідорами

Хрусткий і при цьому соковитий «Мисливський» салат можна приготувати на зиму з капусти, огірків, помідорів. Холодна закуска стане цікавим доповненням вашого столу. Готуйте простим і перевіреним рецептом.

Час приготування: 45 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 100 гр.
  • Огірок – 5 шт.
  • Помідор – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець болгарський – 0,5 шт.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Перець чорний горошок – 4 шт.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Оцет 9% – 3 ч. л.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.

Процес приготування:

1. Промиваємо овочі, необхідні для салату. Шаткуємо капусту й дрібно ріжемо моркву, цибулю і перець.

2. Помідори можна розділити на часточки, а огірки – півколами.

3. Викладаємо всі інгредієнти в каструлю. Доповнюємо їх сухими інгредієнтами і спеціями.

4. Сюди ж вливаємо чотири ложки рослинної олії, добре розмішуємо і тушкуємо на тихому вогні 15 хвилин.

5. В завершення процесу вливаємо оцет, знову перемішуємо і знімаємо з плити.

6. Перекладаємо гаряче частування в стерилізовану банку.

7. Закриваємо тару з салатом стерилізованої кришкою, залишаємо до повного охолодження і після, забирає на зберігання.

Салат Мисливський з зеленими помідорами в банках

Соковитий «Мисливський» салат виходить з додаванням зелених помідорів. Яскраве частування легко і швидко заготовити на зиму. Його можна подавати як самостійну закуску або в поєднанні з м’ясними або рибними стравами.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 5 л.

Інгредієнти:

  • Помідор зелений – 3 кг
  • Морква – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Перець болгарський – 1 кг
  • Перець чорний горошок – 0,5 ст. л.
  • Цукор – 1 склянка
  • Сіль – 100 гр.
  • Оцет 9% – 150 мл
  • Масло рослинне – 200 мл

Процес приготування:

1. Перед початком приготування промиваємо усі необхідні овочі.

2. Далі подрібнюємо їх. Моркву натираємо на крупній тертці, все інше ріжемо дрібними кубиками.

3. Відміряємо потрібну кількість оцту, солі, цукру і спецій.

4. У каструлю з товстим дном вливаємо олію. Обсмажуємо в ньому цибулю до м’якого стану.

5. До цибулі додаємо моркву. Тушкуємо продукти ще пару хвилин.72

6. Викладаємо болгарський перець.

7. Опускаємо в загальну масу і все інше разом з оцтом і сухими інгредієнтами. Кип’ятимо, частування 15 хвилин, регулярно помішуючи.

8. Гаряче частування розливаємо по стерилізованим банкам, закриваємо їх стерилізованими кришками, перевертаємо і залишаємо до повного охолодження.

9. Салат «Мисливський» з зеленими помідорами готовий. Зберігайте його в прохолодному місці.