Салат Осінній з капустою, перцем, морквою і цибулею в банках
Ніжний і легкий салат на зиму можна приготувати з капусти, моркви, цибулі і перцю. Хрустке частування порадує своїм яскравим смаком і тривалим зберіганням. Універсальний продукт підійде як для великих сімейних обідів, так і для перекусів.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 2 л.
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна – 2 кг
- Цибуля ріпчаста – 500 гр.
- Морква – 500 гр.
- Перець болгарський – 3 шт.
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор – 5 ст. л.
- Оцет – 150 мл
- Масло рослинне – 1 ст.
Процес приготування:
1. Капусту промиваємо під водою і дрібно шаткуємо її ножем або за допомогою овочерізки.
2. Під водою промиваємо болгарський перець і очищаємо від насіння.
3. Доповнюємо капусту тертою морквою і дрібною нарізкою з перців і ріпчастої цибулі.
4. Перемішуємо овочі, розминаючи їх руками до виділення соку.
5. Засипаємо заготівлю сіллю, цукром і заливаємо олією з оцтом. Знову ретельно вимішуємо масу, поки всі інгредієнти не розподіляться рівномірно, і цукор з сіллю не розчиниться.
6. Розкладаємо овочеву заготовку по підготовленим банкам, закриваємо їх кришками, можна капроновими. Якщо закриваємо металевими кришками що закручуються, тоді необхідно під кожну кришку підкласти пергамент, злегка змочену горілкою.
7. Салат повинен постояти деякий час (3-5 днів) в холодному місці, промаринуватися. Після цього салат можна їсти. Одну банку можна залишити в холодильнику, інші занести у підвал для зберігання.