Салат Тбілісі – 5 рецептів приготування з покроковими фото

Покроковий рецепт салату Тбілісі з помідорами

Щоб легендарний салат «Тбілісі» вийшов ще більш соковитим, додайте в нього помідори. Таке частування нескладно приготувати в домашніх умовах. Крім того, просте блюдо нікого не залишить байдужим. Спробуйте!

Час готування: 1 година 10 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 3

Інгредієнти:

  • Яловичина – 260 гр.
  • Квасоля червона консервована – 6 ст. л.
  • Помідори – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Кінза – 1 пучок.
  • Сік лимона – 1 ст. л.
  • Горіх волоський – 60 гр.
  • Масло рослинне – 1,5 ст. л.
  • Сіль – ¾ ч. л.
  • Хмелі-сунелі – 2 щіпки.
  • Перець чилі – за смаком.
  • Перець чорний мелений – 2 щіпки.

Процес приготування:

  1. Шматок яловичини промиваємо відварюємо до повної готовності і м’якого стані. В процесі солимо і доповнюємо спеціями. Готовий продукт остуджуємо і ріжемо дрібними шматочками.
  2. Відміряємо потрібну кількість консервованої квасолі.
  3. Очищений цибулю ділимо на тонкі четвертинки і маринуємо в лимонному соці.
  4. Очищаємо від насіння і плодоніжки болгарський перець, промиваємо та нарізаємо тонкими смужками.
  5. Невеликими кубиками ріжемо заздалегідь промитий помідор.
  6. Подрібнюємо промитий пучок кінзи з очищеними зубчиками часнику.
  7. Очищаємо волоські горіхи подрібнюємо їх будь-яким підходящим способом. Можна використовувати ніж або спеціальний подрібнювач.
  8. З’єднуємо всі інгредієнти в загальній мисці, поливаємо олією, солимо, перчимо за смаком доповнюємо перцем чилі і акуратно перемішуємо.
  9. Насичений і яскравий салат «Тбілісі» з помідорами готовий. Розкладайте по порційних тарілках і пробуйте!