Покроковий рецепт салату Тбілісі з помідорами
Щоб легендарний салат «Тбілісі» вийшов ще більш соковитим, додайте в нього помідори. Таке частування нескладно приготувати в домашніх умовах. Крім того, просте блюдо нікого не залишить байдужим. Спробуйте!
Час готування: 1 година 10 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 3
Інгредієнти:
- Яловичина – 260 гр.
- Квасоля червона консервована – 6 ст. л.
- Помідори – 1 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Кінза – 1 пучок.
- Сік лимона – 1 ст. л.
- Горіх волоський – 60 гр.
- Масло рослинне – 1,5 ст. л.
- Сіль – ¾ ч. л.
- Хмелі-сунелі – 2 щіпки.
- Перець чилі – за смаком.
- Перець чорний мелений – 2 щіпки.
Процес приготування:
- Шматок яловичини промиваємо відварюємо до повної готовності і м’якого стані. В процесі солимо і доповнюємо спеціями. Готовий продукт остуджуємо і ріжемо дрібними шматочками.
- Відміряємо потрібну кількість консервованої квасолі.
- Очищений цибулю ділимо на тонкі четвертинки і маринуємо в лимонному соці.
- Очищаємо від насіння і плодоніжки болгарський перець, промиваємо та нарізаємо тонкими смужками.
- Невеликими кубиками ріжемо заздалегідь промитий помідор.
- Подрібнюємо промитий пучок кінзи з очищеними зубчиками часнику.
- Очищаємо волоські горіхи подрібнюємо їх будь-яким підходящим способом. Можна використовувати ніж або спеціальний подрібнювач.
- З’єднуємо всі інгредієнти в загальній мисці, поливаємо олією, солимо, перчимо за смаком доповнюємо перцем чилі і акуратно перемішуємо.
- Насичений і яскравий салат «Тбілісі» з помідорами готовий. Розкладайте по порційних тарілках і пробуйте!