Салат з хрусткими баклажанами
Салат з хрусткими баклажанами – оригінальна закуска з прекрасним ароматом. Від одного тільки запаху хочеться спробувати кулінарний шедевр. Приготування не забере багато часу, а гості будуть приємно здивовані. Прості інгредієнти за лічені хвилини перетворюються на чудове частування.
Час готування – 25 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4
Склад:
- Баклажани – 200 гр.
- Помідори – 300 гр.
- Петрушка – 50 гр.
- Часник – 2 зубчики.
- Масло рослинне – 200 мл
- Соєвий соус – 2 ст. л.
- Перець чорний – 1 ч. л.
- Крохмаль – 25 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Перевіряємо наявність продуктів для апетитного салату. Вибираємо молоді і стиглі плоди.
Крок 2. Готуємо «синенькі». Обполіскуємо під краном, обрізаємо кінці. Ріжемо на досить великі на четвертинки. Для впевненості в тому, що баклажани не гірчать, посипаємо їх сіллю і залишаємо. Коли виділиться волога, обполіскуємо і витираємо серветками.
Крок 3. У пакет насипаємо крохмаль (кукурудзяний або картопляний), викладаємо підготовлені овочі. Закручуємо і струшуємо, щоб запанірувати баклажани.
Крок 4. У високу каструлю наливаємо олію і доводимо до кипіння. По черзі смажимо баклажани, а потім видаляємо зайву олію, викладаючи на паперові рушники.
Крок 5. Стиглі помідори обполіскуємо, витираємо рушником, видаляємо плодоніжки і ріжемо часточками. Перекладаємо в салатник.
Крок 6. Додаємо хрусткі баклажани.
Крок 7. Подрібнюємо попередньо вимиту петрушку і перекладаємо до решти інгредієнтів.
Крок 8. Окремо змішуємо соєвий соус, чорний перець і рубаний часник.
Крок 9. Заливаємо компоненти заправкою і розмішуємо так, щоб не пошкодити інгредієнти.
Крок 10. Подаємо відразу ж після приготування, щоб баклажани залишалися хрусткими. Приємного апетиту!