Як приготувати смачний салат з фунчозой і грибами?
Ситна і оригінальна кулінарна ідея з фунчозы – салат з додаванням грибів. Частування можна подавати в теплому і холодному вигляді як закуску або самостійне блюдо для легкої вечері.
Час приготування: 45 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- Фунчоза – 100 гр.
- Гриби шампіньйони – 200 гр.
- Морква – 1 шт.
- Капуста білокачанна – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Для заправки:
- Соус соєвий – 60 мл
- Масло рослинне – 60 мл
- Гірчиця – 0,5 ч. л.
- Часник – 1 зубчик
- Сік лимонний – 2 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Подрібнюємо білокачанну капусту, моркву очищаємо від шкірки і натираємо на дрібну тертку.
2. Дрібно нарізаємо гриби і ріпчасту цибулю. Обсмажуємо продукти до появи рум’яного відтінку.
3. Фунчозу на 5 хвилин заливаємо крутим окропом. Після локшину відкидаємо на друшляк і промиваємо під струменем холодної води.
4. У невеликій глибокій тарілці з’єднуємо соєвий соус, олію, гірчицю, лимонний сік, подрібнений часник, сіль і перець. Ретельно вимішуємо вміст.
5. Грибну піджарку з’єднуємо в салатниці з овочами і рисовою локшиною. Поливаємо продукти заправкою, розмішуємо і наполягаємо 20-30 хвилин.
6. Готовий салат розкладаємо по тарілках і подаємо до столу. Приємного апетиту!