Салат з фунчозой – 10 рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Як приготувати смачний салат з фунчозой і грибами?

Ситна і оригінальна кулінарна ідея з фунчозы – салат з додаванням грибів. Частування можна подавати в теплому і холодному вигляді як закуску або самостійне блюдо для легкої вечері.

Час приготування: 45 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Фунчоза – 100 гр.
  • Гриби шампіньйони – 200 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Капуста білокачанна – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.

Для заправки:

  • Соус соєвий – 60 мл
  • Масло рослинне – 60 мл
  • Гірчиця – 0,5 ч. л.
  • Часник – 1 зубчик
  • Сік лимонний – 2 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Подрібнюємо білокачанну капусту, моркву очищаємо від шкірки і натираємо на дрібну тертку.

2. Дрібно нарізаємо гриби і ріпчасту цибулю. Обсмажуємо продукти до появи рум’яного відтінку.

3. Фунчозу на 5 хвилин заливаємо крутим окропом. Після локшину відкидаємо на друшляк і промиваємо під струменем холодної води.

4. У невеликій глибокій тарілці з’єднуємо соєвий соус, олію, гірчицю, лимонний сік, подрібнений часник, сіль і перець. Ретельно вимішуємо вміст.

5. Грибну піджарку з’єднуємо в салатниці з овочами і рисовою локшиною. Поливаємо продукти заправкою, розмішуємо і наполягаємо 20-30 хвилин.

6. Готовий салат розкладаємо по тарілках і подаємо до столу. Приємного апетиту!