Салат з фунчозой – 10 рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Покроковий рецепт приготування салату з фунчозой і креветками

Для смачного і легкого вечері можна приготувати салат з фунчозы і креветок. Блюдо досить проста і швидка у виконанні. Частування виходить поживним і неймовірно ніжним.

Час приготування: 15 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Фунчоза – 100 гр.
  • Креветки – 18 шт.
  • Перець болгарський – 0,5 шт.
  • Огірок – 0,5 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Соус соєвий – 30 мл
  • Оцет яблучний – 1 ч. л.
  • Масло оливкове – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Кунжут – за смаком.

Процес приготування:

1. З огірка знімаємо шкірку і розбираємо тонкою соломкою. Також чинимо і з болгарським перцем.

2. Креветки відварюємо до готовності в підсоленій воді. Буде достатньо 2-3 хвилин.

3. Фунчозу заливаємо крутим окропом на 5 хвилин, а після промиваємо під холодною водою.

4. В окремо мисці з’єднуємо соєвий соус, яблучний оцет, оливкова олія і подрібнений зубчик часнику. Розмішуємо вміст.

5. Отриманою сумішшю заливаємо підготовлену фунчозу. Розмішуємо її і викладаємо в салатницю.

6. Далі додаємо тонко порізані овочі.

7. Зверху кладемо відварені і очищені креветки. Посипаємо частування кунжутом і подаємо до столу. Приємного апетиту!