Покроковий рецепт приготування салату з фунчозой і креветками
Для смачного і легкого вечері можна приготувати салат з фунчозы і креветок. Блюдо досить проста і швидка у виконанні. Частування виходить поживним і неймовірно ніжним.
Час приготування: 15 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- Фунчоза – 100 гр.
- Креветки – 18 шт.
- Перець болгарський – 0,5 шт.
- Огірок – 0,5 шт.
- Часник – 1 зубчик
- Соус соєвий – 30 мл
- Оцет яблучний – 1 ч. л.
- Масло оливкове – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Кунжут – за смаком.
Процес приготування:
1. З огірка знімаємо шкірку і розбираємо тонкою соломкою. Також чинимо і з болгарським перцем.
2. Креветки відварюємо до готовності в підсоленій воді. Буде достатньо 2-3 хвилин.
3. Фунчозу заливаємо крутим окропом на 5 хвилин, а після промиваємо під холодною водою.
4. В окремо мисці з’єднуємо соєвий соус, яблучний оцет, оливкова олія і подрібнений зубчик часнику. Розмішуємо вміст.
5. Отриманою сумішшю заливаємо підготовлену фунчозу. Розмішуємо її і викладаємо в салатницю.
6. Далі додаємо тонко порізані овочі.
7. Зверху кладемо відварені і очищені креветки. Посипаємо частування кунжутом і подаємо до столу. Приємного апетиту!