Салат з крабовими паличками і кукурудзою – 10 рецептів з покроковими фото

Салат з крабовими паличками і кукурудзою – улюблене багатьма, неймовірно смачне і поживне частування для вашого столу. Його часто подають у рамках святкового меню, але також він складе відмінну компанію гарячим обіднім страв. Для приготування яскравою крабовою закуски використовуйте перевірені рецепти з нашої збірки.

Класичний рецепт салату з крабовими паличками і кукурудзою

Салат з крабовими паличками вже став традиційним для нашого столу. Практично жодне святкове застілля без нього не обходиться. Варіацій приготування цієї закуски багато – на будь-який смак знайдеться. Пропонуємо приготувати класичну версію салату, не переобтяжену додатковими компонентами і смаковими акцентами. Тільки крабові палички, кукурудза, варені яйця і свіжий огірок. Заправка також класична – майонез.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Крабові палички 300 гр.
  • Огірки свіжі 200 гр.
  • Яйце куряче 4 шт.
  • кукурудза Консервована 1 банка
  • Майонез столовий молочний за смаком
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Щоб приготувати салат з крабовими паличками і кукурудзою за класичним рецептом, крабові палички звільняємо від упаковки і нарізаємо поперек невеликими шматочками. Як варіант, можна використовувати крабове м’ясо – воно дасть ідентичний смак.
  2. Висипаємо підготовлені крабові палички в миску або іншу об’ємну ємність.
  3. Огірки промиваємо, обсушуємо, зрізаємо кінчики з обох сторін. Якщо шкірка плодів занадто груба або жорстка, її краще зрізати. Нарізаємо маленькими кубиками огірки, аналогічно крабовим паличкам.
  4. Яйця варимо круто, заливаємо холодною водою і повністю охолодити. Очищаємо від шкаралупи і нарізаємо дрібними шматочками, співмірними з кубиками огірки.
  5. Відправляємо порізані огірки до крабовим паличкам.
  6. Пересипаємо яйця в ємність до решти інгредієнтів.
  7. Банку з кукурудзою розкриваємо, зерна відкидаємо на друшляк, даємо рідини стекти. Висипаємо кукурудзу слідом за яйцями.
  8. Додаємо майонез за смаком.
  9. Перемішуємо інгредієнти, рівномірно розподіляючи майонез по всьому салату. Пробуємо на смак і при необхідності досолює.
  10. Перекладаємо готовий салат в салатницю і подаємо до столу. Рекомендується вжити салат протягом декількох годин після приготування. При тривалому зберіганні огірки пускають сік, і салат підходить рідиною.

Приємного апетиту!

Простий і смачний салат з крабовими паличками, кукурудзою, яйцем і огірком

Дуже простий і добре знайомий всім салат, який і на святковий стіл підійде, і на сімейний обід теж. Яйця забезпечують ситність, крабові палички разом з кукурудзою – основний смаковий акцент, огірки дають нотки свіжості і задають текстуру. При подачі рекомендуємо прикрасити закуску гілочкою кропу.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Крабові палички – 200 гр.
  • Огірки свіжі – 200 гр.
  • Яйця – 3 шт.
  • Кукурудза консервована – 200 гр.
  • Майонез – 80 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Кріп – для подачі.

Процес приготування:

1. Огірки миємо й обсушуємо. Зрізаємо з обох сторін кінчики. Якщо плоди дуже великі, то жорстку зрізаємо шкірку, а насіннєве вміст видаляємо. Нарізаємо підготовлені огірки невеликими кубиками.

2. Крабові палички звільняємо від упаковки і нарізаємо невеликими поперечними шматочками, співмірними з кубиками огірки. Також можна використовувати крабове м’ясо – воно ідентичне за смаком.

3. Банку з кукурудзою розкриваємо, зерна відкидаємо на сито, даємо рідини стекти. Висипаємо в об’ємну салатницю кукурудзу, нарізані огірки і крабові палички.

4. Яйця варимо до твердого жовтка протягом десяти-дванадцяти хвилин. Після варіння заливаємо яйця холодною водою і повністю охолодити. Очищаємо від шкаралупи і дрібно нарізаємо.

5. Відправляємо яйця в салатницю до решти інгредієнтів. Додаємо майонез, перемішуємо. Пробуємо на смак і при необхідності додаємо сіль.

6. Перекладаємо готовий салат в салатницю і подаємо до столу. Кріп промиваємо, обсушуємо і викладаємо на поверхню салату. Подаємо відразу після приготування.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування салату з крабовими паличками, кукурудзою і рисом

Такий салат виходить досить ситним і підійде, швидше, в якості легкого вечері, ніж як легка закуска. А все через рису – цей злак істотно підвищує поживність страви. Цікавий момент – додавання консервованих ананасів. Соковиті фруктові шматочки добре освіжають салат і додають легку солодку нотку, яка відмінно поєднується з крабовими паличками.

Час приготування: 25 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Крабові палички – 200 гр.
  • Рис відварний – 150 гр.
  • Кукурудза консервована – 1 банку.
  • Ананаси консервовані – 200 гр.
  • Майонез – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – для прикраси.

Процес приготування:

1. Крабові палички витягуємо з упаковки і нарізаємо невеликими шматочками. Відмінно підходить також і крабове м’ясо разом паличок.

2. Ананаси обсушуємо від зайвого сиропу. Нарізаємо їх маленькими кубиками.

3. Банку з кукурудзою розкриваємо рідину зливаємо, а зерна висипаємо в салатницю. Туди ж відправляємо нарізані крабові палички. Додаємо повністю остиглий відварений рис. До речі, рис краще брати не в’язкий, а розсипчастий. Така крупа буде виглядати естетично і підтримає легку текстуру салату. Перемішуємо всі інгредієнти разом.

4. Додаємо майонез, ще раз перемішуємо. Пробуємо на смак і при необхідності додаємо сіль.

5. Перекладаємо готовий салат в сервірувальну салатницю і подаємо до столу. При бажанні поверхню можна прикрасити зеленню.

Приємного апетиту!

Швидкий салат з крабовими паличками, кукурудзою і пекінською капустою

Салат виходить легким, соковитим і повітряним. Пекінська капуста, крабові палички і кукурудза – дуже приємне поєднання. Додаємо трохи часнику, щоб надати легку пікантність. Для заправки використовуємо традиційний майонез. Прикрасити поверхню петрушкою краще перед самою подачею, щоб зелень залишалася свіжою.

Час приготування: 25 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Крабові палички – 6 шт.
  • Капуста пекінська – ½ качана.
  • Кукурудза консервована – 1 склянка
  • Часник – 1 зубок невеликого розміру.
  • Майонез – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Петрушка – для прикраси.

Процес приготування:

1. Крабові палички витягуємо з упаковки і нарізаємо тонкими поперечними скибочками.

2. Пекінську капусту розбираємо на окремі аркуші. Потовщення біля основи листя зрізаємо – вони занадто жорсткі. Підготовлену «пекинку» тонко шаткуємо. Злегка обминаємо руками нарізану капусту, щоб зменшити обсяг.

3. Часник очищаємо від лушпиння і пропускаємо через прес або дрібно рубаємо ножем.

4. У миску викладаємо нашатковану пекінську капусту і крабові палички. Банку з кукурудзою розкриваємо рідину зливаємо, а зерна в зазначеній кількості висипаємо в миску до решти інгредієнтів. Туди ж відправляємо подрібнений часник.

5. Додаємо майонез, акуратно перемішуємо. Пробуємо на смак і при необхідності додаємо дрібку солі.

6. Перекладаємо готовий салат в сервірувальну салатницю і подаємо до столу. При бажанні поверхню можна прикрасити невеликою кількістю петрушки.

Приємного апетиту!

Ситний салат з крабовими паличками, кукурудзою, сиром і яйцем

Легкий салат з вельми насиченим смаком! Крабові палички, кукурудза і яйця – безпрограшне поєднання, що стало вже класичним. Додаємо в нього твердий сир, часник і зелень – і це міняє справу. Смак салату вже набуває зовсім іншого звучання. Щоб домогтися максимальної насиченості, використовуємо витримані сорти твердого сиру. Наприклад, пармезан.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Крабові палички – 400 гр.
  • Яйця – 5 шт.
  • Кукурудза консервована – 1 банку.
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Часник – 1-2 зубки.
  • Майонез – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Кріп – ½ пучка.
  • Зелень – для прикраси.

Процес приготування:

1. Банку з кукурудзою розкриваємо, зерна відкидаємо на друшляк, щоб зайва рідина скла.

2. Крабові палички витягуємо з упаковки і нарізаємо дрібними шматочками. Також можна використовувати крабове м’ясо. Твердий сир натираємо на дрібній тертці. Варені круто яйця також натираємо на тертці з дрібними отворами.

3. У салатницю викладаємо підготовлену кукурудзу, натерті на тертці яйця і сир, а також подрібнені крабові палички. Кріп промиваємо, обсушуємо і подрібнюємо ножем. Висипаємо зелень в салатницю. Додаємо майонез.

4. Часник очищаємо від лушпиння і пропускаємо через прес або дрібно рубаємо ножем. Також додаємо в салатницю. Перемішуємо всі разом, додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком. Перекладаємо готовий салат в сервірувальну салатницю. Поверхня прикрашаємо зеленню і шматочками крабових паличок. Такий салат зручно готувати заздалегідь – за кілька годин у холодильнику він стане смачнішим і насиченішим.

Приємного апетиту!

Швидкий і легкий в приготуванні крабовий салат з кукурудзою і помідорами

Простий у приготуванні салат, який не забере багато часу на кухні. Виходить дуже соковитим за рахунок помідорів. Томати можна використовувати як звичайні, так і черрі. В останньому випадку підсумковий смак салату вийде трохи солодший і ніжніше. В якості заправки використовуємо майонез. Не забуваємо приправити закуску чорним меленим перцем – його пряні нотки вдало вписуються в загальну картину салату.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Крабові палички – 200 гр.
  • Помідори – 2 шт. середнього розміру.
  • Кукурудза консервована – 1 банку.
  • Майонез – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Петрушка – ½ пучка.

Процес приготування:

1. Крабові палички звільняємо від упаковки і нарізаємо маленькими кубиками. В якості альтернативи можна використовувати крабове м’ясо.

2. Помідори промиваємо, обсушуємо, вирізаємо слід від плодоніжки. Якщо томати дуже соковиті, водянисту частина краще вирізати і не використовувати, щоб готовий салат не підходив рідиною. М’ясисту частину помідором нарізаємо невеликими шматочками.

3. Банку з кукурудзою розкриваємо, зерна відкидаємо на друшляк, щоб зайва рідина могла стекти.

4. В об’ємну миску викладаємо підготовлену кукурудзу, подрібнені крабові палички і нарізані помідори. Петрушку промиваємо, обсушуємо і подрібнюємо ножем. Висипаємо зелень в салатницю. Додаємо майонез. Перемішуємо всі разом, додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком. Перекладаємо готовий салат в сервірувальну салатницю. Поверхня прикрашаємо гілочками петрушки. Подаємо салат відразу після приготування.

Приємного апетиту!

Як приготувати салат з крабовими паличками, кукурудзою і морською капустою?

Салат припаде до смаку любителям морської капусти. Вона відмінно поєднується з крабовими паличками і кукурудзою. Нейтральні за смаком додаємо яйця для загальної насиченості і ситності закуски. Варто згадати, що смак салату багато в чому визначає вигляд морської капусти, тому вибираємо, виходячи з власних уподобань. Це може бути маринована гостра або нейтральна морська капуста, або сушена, попередньо замоченная водою.

Час приготування: 15 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Крабові палички – 150 гр.
  • Морська капуста – 250 гр.
  • Кукурудза консервована – 150 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Майонез – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Морську капусту відразу поміщаємо на сито або друшляк на кілька хвилин. Зайва рідина повинна стекти, щоб салат не вийшов дуже водянистим. Після того, як волога піде, капусту рекомендуємо кухонним ножем або ножицями порізати на короткі відрізки – так буде набагато комфортніше є готовий салат.

2. Викладаємо в миску підготовлену морську капусту. Банку з кукурудзою розкриваємо, зерна відкидаємо на друшляк, щоб зайва рідина також скла. Потім висипаємо кукурудзу поверх морської капусти в миску.

3. Крабові палички звільняємо від упаковки і нарізаємо тонкими поперечними скибочками. В якості альтернативи можна використовувати і крабове м’ясо. Відправляємо нарізку в миску до решти інгредієнтів.

4. Яйця варимо до твердого жовтка протягом десяти-дванадцяти хвилин. Після варіння заливаємо їх холодною водою і повністю охолодити. Очищаємо від шкаралупи і дрібно нарізаємо. Як варіант, можна потерти на крупній тертці. Висипаємо яйця в миску.

5. Додаємо майонез, перемішуємо всі разом і пробуємо на смак. При необхідності додаємо сіль і чорний мелений. Перекладаємо готовий салат в сервірувальну салатницю. Подаємо салат відразу після приготування.

Приємного апетиту!

Смачний і ситний салат з крабовим паличкам, кукурудзою і ковбасою

Найпростіший салат, який готується не більше, ніж за десять хвилин. Ковбасу рекомендуємо використовувати з вираженим яскравим смаком – сирокопчену. Разом з крабовими паличками вона становитиме основний смаковий акцент салату. Огірочки і корейська морквина внесуть свіжість і соковитість. Заправка традиційна – майонез.

Час приготування: 10 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Крабові палички – 200 гр.
  • Корейська морква – 200 гр.
  • Ковбаса сирокопчена – 200 гр.
  • Огірки свіжі – 3 шт. середнього розміру.
  • Майонез – за смаком.
  • Кріп – 2 гілки.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Крабові палички очищаємо від упаковки і нарізаємо тонкими поперечними шматочками. Також чудово підійде і крабове м’ясо. Відправляємо нарізку в миску, в якій будемо змішувати салат.

2. Огірки промиваємо, обсушуємо і зрізаємо кінчики. Якщо плоди старі, то обов’язково знімаємо шкірку. Нарізаємо огірки тонкою соломкою. Викладаємо в миску слідом за крабовими паличками.

3. Корейську моркву злегка віджимаємо руками, щоб прибрати зайву вологу – так салат не буде водянистим. Після того, як волога піде, морква рекомендуємо кухонним ножем або ножицями порізати на короткі відрізки – так буде комфортніше є готовий салат. Ковбасу нарізаємо тонкою соломкою, подібно огіркам. Викладаємо підготовлену моркву і ковбасу в миску до решти інгредієнтів.

4. Додаємо майонез і рубаний кріп. Перемішуємо і пробуємо на смак. При необхідності додаємо чорний мелений перець і досолює. Викладаємо в сервірувальну тарілку і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Соковитий салат з крабовим паличкам, кукурудзою і корейської моркви

Дуже соковитий салат з крабовими паличками. Корейська морква, огірки і кукурудза добре поєднуються між собою і забезпечують хрустку текстуру закуски. Такий салат можна подавати не тільки традиційно в салатниці, але і наповнювати їм тарталетки і пісочні закусочні кошики: соковите вміст відмінно доповнює суховатое тісто.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Крабові палички – 400 гр.
  • Корейська морква – 300 гр.
  • Яйця – 3 шт.
  • Огірки свіжі – 2 шт. середнього розміру.
  • Кукурудза консервована – 1 банку.
  • Майонез – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Крабові палички очищаємо від упаковки. Нарізаємо продукт невеликими кубиками. Також чудово підійде і крабове м’ясо. Відправляємо нарізані шматочки в макітру, де будемо змішувати салат.

2. Яйця варимо до твердого жовтка протягом дванадцяти хвилин. Після варіння заливаємо їх холодною водою і остуджуємо. Очищаємо від шкаралупи і нарізаємо дрібними шматочками. Висипаємо яйця в миску до крабовим паличкам.

3. Огірки промиваємо, обсушуємо і зрізаємо кінчики. Якщо плоди старі, то шкірку краще зрізати. Нарізаємо овочі невеликими шматочками і викладаємо їх в миску.

4. Корейську моркву злегка віджимаємо руками і таким чином прибираємо зайву вологу. Щоб було комфортніше є готовий салат, рекомендуємо кухонним ножем або ножицями порізати моркву на короткі відрізки. Викладаємо підготовлену моркву до решти інгредієнтів.

5. Банку з кукурудзою розкриваємо, зерна відкидаємо на друшляк, щоб зайва рідина також скла. Потім висипаємо кукурудзу в загальну миску.

6. Додаємо майонез, перемішуємо і пробуємо на смак. При необхідності додаємо чорний мелений перець і досолює. Викладаємо в сервірувальну тарілку і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Простий і смачний салат з крабовими паличками, кукурудзою і квасолі

Такий салат відмінно підійде на вечерю – він досить ситний, але при цьому не важкий. За ситність і поживність «відповідають» квасоля і яйця. Кукурудза і крабові палички відмінно доповнюють загальний смак. У майонез пропонуємо додати пропущений через прес часник – це забезпечить пікантність. При подачі поверхню можна посипати сухариками – хрусткі шматочки вигідно відтіняють ніжну текстуру салату.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Крабові палички – 180 гр.
  • Квасоля червона консервована – 300 гр.
  • Кукурудза консервована – 150 гр.
  • Яйця – 5 шт.
  • Майонез – 50 гр.
  • Часник – 2 зубки.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Сухарики – за смаком.

Процес приготування:

1. Крабові палички звільняємо від упаковки і нарізаємо невеликими кубиками. Відправляємо нарізані шматочки в салатницю.

2. Яйця варимо круто. Після варіння заливаємо їх холодною водою і остуджуємо. Очищаємо від шкаралупи і нарізаємо дрібними шматочками. Висипаємо яйця в салатницю до крабовим паличкам.

3. Банки з кукурудзою та квасолею розкриваємо, зерна в зазначеній кількості відкидаємо на друшляк, щоб зайва рідина скла. Потім висипаємо кукурудзу з квасолею в загальну миску.

4. Часник очищаємо від лушпиння і пропускаємо через прес. Змішуємо часникову кашку з майонезом.

5. Додаємо в миску до підготовленим інгредієнтів часниковий майонез, перемішуємо і пробуємо на смак. При необхідності додаємо чорний мелений перець і сіль. Викладаємо в сервірувальну тарілку для подачі.

6. Безпосередньо перед подачею посипаємо поверхню салату сухариками. Це можуть бути як пшеничні, так і житні, як домашнього приготування, так і магазинні з різними смаками.

Приємного апетиту!