Як приготувати смачний салат з креветками, помідорами чері та руколою?
Один з найбільш простих і корисних під час дієти салатів – салат з креветками і руколою. Готується він буквально за десять хвилин і відмінно насичує організм корисними мікроелементами. Якщо вам потрібно перекусити на швидку руку або приготувати вишуканий, але простий стартер, то цей рецепт точно створений для вас.
Склад:
- Креветки варено-морожені – 250 гр.
- Рукола – 150 гр.
- Томати черрі – 3 шт.
- Масло оливкове – 4 ст. л.
- Перець мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком
- Орегано – ½ ч. л.
- Оцет бальзамічний – 1 ч. л.
- Пармезан – 15 гр.
Процес приготування:
1. Для початку розморозьте вже готові креветки в гарячій воді з сіллю. Коли морепродукт повністю розморозиться, його потрібно буде злегка обсмажити. Для цього наберіть в сковороду буквально ложку оливкової олії і розжарте ємність. Висипте туди креветки і дуже швидко обсмажте на великому вогні до золотистого відтінку.
2. Креветки залиште остигати, а в цей час з’єднайте в невеликій соусниці сіль, перець, орегано і оливкове масло. Влийте бальзамічний оцет і ретельно перемішайте заправку. Томати промийте в проточній воді і обсушіть, а рукколу просто висипте в об’ємну чашу для салату.
3. Помідори розрізати на половинки або кубики, додайте їх до руколі. Потім викладіть остиглі обсмажені креветки і полийте все це салатною заправкою з масла, спецій і бальзамічного оцту.
4. В останню чергу на дрібній тертці подрібніть сир пармезан і посипте салат. Готову страву відразу ж подавайте до столу і їжте із задоволенням.