Салат з куркою і грибами — дуже смачне і просте блюдо як для святкового столу, так і для звичайного обіду. Скільки існує різних смачних рецептів салатів, в яких головними інгредієнтами виступають курка і гриби, однак перед настанням свята багато жінок судорожно шукають робочий рецепт або хочуть урізноманітнити звичний салат новими інгредієнтами або сервіровкою.
Простий класичний рецепт салату з куркою і грибами
Для цієї страви потрібно всього три основних інгредієнти: курка, цибулю і гриби, а смак виходить «з родзинкою», яку дає маринування грибів в оцті.
Інгредієнти на
4 порц.
- Куряча грудка 700 гр.
- Печериці консервовані 1 банка (маринованых)
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Оцет 2 ст. л.
- Оцет 2 ч. л.
- Майонез столовий молочний 5 ст. л.
- Сіль за смаком
- Зелень свіжа, сир тертий для прикраси
- Сир 200 гр.
Процес приготування:
- Як приготувати дуже смачний салат з куркою і грибами? Курячу грудку помити, обсушити паперовими рушниками, зняти філе з кістки. Курку зварити в підсоленій воді, охолодити і порвати на волокна.
- Цибулю почистити, сполоснути, нарізати тонкими півкільцями, зелень помити і обсушити.
- Цибуля викласти в сито або друшляк і ретельно промити під холодною проточною водою, щоб пішла гіркота.
- Викласти цибулю в тарілку, налити туди холодної води, змішаної з 2 ст. л. оцту. Залишити маринуватися на півгодини.
- Відкрити банку з грибами, влити прямо в маринад 2 ч. л. оцту 9 % і дати постояти 20 хвилин, потім відкинути гриби на сито, дати піти вологи, гриби порізати соломкою.
- У глибокій мисці змішати шматочки курки, гриби і цибулю (попередньо злити з неї воду і віджати). Додати майонез і перемішати. Спробувати і посолити, якщо буде потрібно.
- Перекласти салат у вигляді красивої гірочки на блюдо, посипати натертим на дрібній тертці сиром, прикрасити пучками зелені і залишками грибів.
Приємного апетиту!
Листковий салат з куркою, грибами, сиром і яйцем
Хіт будь-якого святкового столу – листковий салат з додаванням майонезу. Поєднання курки, грибів і сиру є одним із класичних, перевірених роками, а дрібно нарубані яйця пом’якшують смак основних компонентів і служать посипкою для прикраси готового салату.
Час готування: 1 година 15 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Філе курки – 460 р.
- Гриби – 320 р.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 1 зубчик.
- Сир твердий – 150 р.
- Яйця курячі – 3 шт.
- Майонез – 130 р.
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
- Сіль і перець мелений – за смаком.
- Зелень петрушки – пару гілочок.
Процес приготування:
1. При необхідності зняти філе курки з грудки, м’ясо промити під струменем холодної води, обсушити. Зварити курятину в підсоленій воді, відкинути на друшляк і дати охолонути.
2. Яйця зварити круто, очистити від шкаралупи. Розділити яйця на білки і жовтки, натерти окремо на крупній тертці.
3. Сир потерти на дрібній тертці. Остигле філе нарізати невеликими кубиками.
4. Цибулю і часник почистити, сполоснути і нарізати дрібними кубиками. Зелень помити, обсушити і дрібно нарубати.
5. Гриби (бажано печериці) помити, обсушити і порізати тонкими пластинками.
6. На розпеченій сковороді обсмажити цибулю, часник і печериці, додавши туди рослинне масло. Додати сіль і перець, розмішати і охолодити.
7. Для формування салату взяти плоске блюдо або тарілку, на якій він буде подаватися, і формувальне кільце невеликого діаметра (можна вирізати з середини пластикової пляшки, обрізавши її з країв). Викласти всередину кільця перший шар – курку. Промазати її щедро майонезом.
8. Далі викласти гриби з цибулею і часником, змастити майонезом.
9. Покласти шар білків, трохи майонезу, шар сиру, трохи майонезу.
10. Зверху присипати салат тертими жовтками і прибрати в холодильник до подачі. Перед самою подачею посипати поверхню салату по краях зеленню і обережно зняти кільце.
Приємного апетиту!
Салат з куркою, грибами і ананасом шарами
Навіть якщо ви не любите солодкі компоненти в листкових салатах, спробуйте приготувати цей. Він дуже смачний і поживний. Ананаси краще брати у вигляді шматочків, щоб потім не різати.
Час приготування: 1 годину.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
- Філе куряче – 360 р.
- Печериці свіжі – 230 р.
- Сир твердий – 120 р.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Ананаси – 0,5 банки.
- Майонез – 220 р.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Зелень – кілька гілочок.
Процес приготування:
1. Курку відварити в киплячій підсоленій воді, викласти в сито, щоб стекла рідина і м’ясо охололо. Нарізати на маленькі шматочки.
2. Яйця відварити, остудити, позбавити від шкаралупи і потерти на крупній тертці.
3. Гриби помити, дати висохнути і тонко нарізати пластинками. Почищену цибулину порізати маленькими кубиками.
4. Обсмажити цибулю з грибами в олії, охолодити.
5. Сир натерти на дрібній тертці.
6. Ананаси відкинути на друшляк, щоб стік зайвий сироп.
7. Пару гілочок петрушки і кропу вимити, дати обсохнути.
8. На блюдо викласти шар грибів і цибулі, зробити сіточку з майонезу.
9. Слідом викласти шар курячих кубиків, змастити майонезом.
10. Покласти ананаси, майонез.
11. Посипати шаром сиру, злегка змастити майонезом.
12. Далі йде шар з натертих яєць. Яйця відіграють роль посипання і прикраси, однак можна по центру і по краях викласти в якості прикраси ще і гілочки зелені.
13. Дати салату просочитися протягом декількох годин, далі можна вживати в їжу.
Приємного апетиту!
Простий і смачний салат з куркою, грибами і огірком
Фантастично ніжний салат, він готується швидко і просто, а результат вражає. Він ніжний і повітряний, за рахунок додавання свіжих огірків. Головне брати не дуже водянисті огірки, щоб вони не пустили багато соку.
Час приготування: 55 хв.
Порцій: 5.
Склад:
- Філе куряче – 620 р.
- Сир твердий – 110 р.
- Печериці консервовані – 1 банку.
- Яйця курячі – 3 шт.
- Огірки свіжі – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Майонез – 190 р.
Процес приготування:
1. Філе курки відварити в солоній воді до готовності, злити воду і остудити до кімнатної температури. Дрібно порізати на кубики.
2. Яйця зварити, остудити в холодній воді, зняти шкаралупу і розділити на білки і жовтки. Білки натерти на крупній тертці, жовтки потерти на дрібній тертці.
3. З лука зняти лушпиння і нашаткувати його на дрібні шматочки.
4. Мариновані гриби викласти в сито, щоб рідина пішла, потім порізати маленькими кубиками або тонкими слайсами.
5. У огірків зняти шкірку, порізати їх маленької тонкою соломкою довжиною 2 см
6. На тарілку викласти шар яєчних білків, промазати його майонезом.
7. Далі розкласти куряче філе, зробити сітку з майонезу.
8. Викласти порізану цибулю, половину грибів. Покрити майонезом.
9. Далі йде шар з огірків, на них треба викласти іншу половину грибів і змастити майонезом.
10. Присипати все стружкою з тертого сиру, зробити майонезну сіточку. В якості прикраси висипати на поверхню салату тонким шаром яєчні жовтки.
Приємного апетиту!
Салат з куркою, грибами і корейською морквою
Швидкий у виконанні салат, який виручить вас, якщо через годину повинні прийти гості і потрібно щось подати до основної страви.
Час готування: 35 хв.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
- Філе курки – 550 р.
- Морква по-корейськи – 300 р.
- Печериці – 320 р.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Майонез – 3 ст. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Гриби вимити, злити воду і порізати тонкими смужками. Печериці при бажанні можна замінити звичайними лісовими грибами.
2. Цибулю почистити від лушпиння, помити і дрібно нарізати.
3. Змішати гриби і цибулю, влити в сковороду олію і обсмажувати суміш на середньому вогні, поки вона не зарум’яниться і з грибів не випарується вся волога.
4. Куряче філе позбавити від плівок і зварити у солоній воді. Злити воду і остудити курку, порізати її дрібними шматочками.
5. Корейську моркву відкинути на сито, щоб стік зайвий маринад, і змішати в мисці з остиглими грибами. Якщо скибочки моркви занадто довгі, їх бажано порізати подрібніше.
6. Перекласти суміш в салатник, додати шматочки курки, майонез, перемішати. Обов’язково спробувати салат на смак, якщо не вистачає солі, то потрібно досолити.
7. Готовий салат подавати до гарячих страв порційно або поставити на стіл в салатнику, прикрасивши свіжою зеленню.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт салату з копченою куркою і печерицями
Використання в салатах домашнього приготування такого напівфабрикату, як копчена курка, допомагає урізноманітнити смак страви: з’являється аромат легкої димки, який у поєднанні з апетитним запахом смажених із цибулею грибів змушує всіх збігатися до обіднього столу.
Час приготування: 55 хв.
Порцій: 8.
Інгредієнти:
- Курка копчена – 220 р.
- Картопля – 220 р.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Печериці – 280 р.
- Цибуля ріпчаста – 70 р.
- Майонез – 150 р.
- Масло рослинне – 1,5 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Яйця вимити з содою, помити і поставити варитися в підсолену воду на 10 хв. після закипання (круто).
2. Картопля також вимити, поставити варитися в солоній воді, не знімаючи шкірки.
3. Печериці перебрати, видалити спіднички під шапочками, помити і нарізати тонкими слайсами.
4. Суху сковороду розжарити на середньому вогні, викласти гриби, смажити, поки з них не випарується вся рідина.
5. Після цього додати до грибів рослинне масло і смажити до готовності і рум’яного кольору.
6. Очищений і вимитий цибулю нарізати на дрібні кубики, додати гриби, перемішати, посолити і смажити до готовності. Остудити всю масу.
7. Картоплю і яйця остудити і почистити. Картоплю потерти крупно на тертці, з яєць дістати жовтки і дрібно натерти їх, білки окремо потерти більш крупно.
8. Копчену курку зняти з кістки і нарізати на невеликі кубики.
9. На блюдо покласти кільце для формування. Першим шаром викласти картоплю, нанести сіточку з майонезу.
10. Далі викласти кубики курки, змастити майонезом.
11. Слідом йде шар жовтків, потім гриби з цибулею, полити це все зверху майонезом.
12. Поверх усього салату викласти натерті білки і прибрати настоятися в кільці в холодильник на кілька годин.
13. Перед подачею акуратно зняти кільце, злегка допомагаючи собі тонким ножем.
Приємного апетиту!
Курячий салат з чорносливом і грецькими горіхами
Окремої уваги заслуговує салат з курячого філе з чорносливом і грецькими горіхами. Таке поєднання є дуже популярним в стравах, горіхи в салаті приємно відчуваються на зубах, а кисло-солодкий смак чорносливу контрастує з ніжним смаком курятини. За рецептом виходить велика миска салату.
Час приготування: 1 годину.
Порцій: 8.
Інгредієнти:
- Філе курки – 420 р.
- Яйця курячі – 8 шт.
- лісові Гриби – 300 р.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка.
- Сир твердий – 170 р.
- Яблука кислі – 2 шт.
- Чорнослив – 180 р.
- Горіхи грецькі – 150 р.
- Майонез – за смаком.
Процес приготування:
1. Чорнослив залити окропом, дати постояти близько 3 хвилин, воду злити, віджати сухофрукти і порізати їх ножем на невеликі шматочки.
2. Горіхи трохи прожарити на сковороді, перетерти їх між руками, щоб позбутися від коричневої лушпиння, промити, обсушити і нарізати гострим ножем. Також їх можна дрібно порубати в кухонному комбайні або скласти в щільний пакет і пару раз проїхати по ним качалкою.
3. Сир потерти на крупній тертці.
4. З яєць зняти шкаралупу, дістати 3 жовтки і відкласти окремо, решта яйця і білки порізати на дрібні кубики або натерти на крупній тертці.
5. Курку відварити в солоній воді, злити воду, остудити і дрібно порізати.
6. Яблука очистити від шкірки і насіння, натерти на крупній тертці.
7. Гриби перебрати, помити і обсушити, порізати на пластинки. Цибулю очистити і нарізати дрібним кубиком. Змішати все в сковороді, додати 1 ст. л. соняшникової олії, посолити і смажити на середньому вогні до готовності, а потім остудити.
8. Для складання першим шаром викласти половину подрібненого курячого філе, утрамбувати ложкою.
9. Наступним шаром йдуть гриби з цибулею, покрити їх сіточкою з майонезу.
10. Далі викласти шар тертого сиру, змастити майонезом.
11. Наступний шар – з яєць, на яйця відразу ж викласти терті яблука. Яблука покрити чорносливом і рясно змастити майонезом.
12. Викласти шар з горіхів, далі другу половину курки. Змастити всю поверхню салату майонезом, посипати жовтками і можна додатково прикрасити зеленню або консервованим горошком.
Приємного апетиту!
Дуже смачний салат з куркою, грибами і кукурудзою
Ефектний салат під назвою «Соняшник» нагадає про літо і приверне загальну увагу на святковому столі. Чіпси потрібно купувати вигнуті, щоб вони нагадували пелюстки соняшника.
Час приготування: 1 годину.
Порцій: 8.
Склад:
- Куряче філе – 550 р.
- Печериці мариновані – 1 банка.
- Морква – 3 шт.
- Яйця курячі – 3 шт.
- Кукурудза консервована – 1 банку.
- Маслини без кісточок – 1 банка.
- Чіпси – 40 р.
- Зелень свіжа – 10 р.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Майонез – скільки візьме.
Процес приготування:
1. Філе зварити у воді з додаванням солі, злити воду і остудити курку, потім нарізати на кубики.
2. Зварити моркву почистити, помити, крупно натерти.
3. Цибулю почистити, нарізати тонкими півкільцями, додати сіль, цукор, оцет і залити окропом. Дати постояти 20 хвилин, злити маринад, віджати. Цибулю краще брати фіолетовий, він менше гірчить.
4. З грибів злити маринад, віджати їх і нарізати на маленькі кубики.
5. Яйця зварити круто, остудити і почистити, натерти на тертці.
6. Викласти круглі шари салату на плоску тарілку або в салатник і кожен шар промазати майонезом. Послідовність шарів така: куряче м’ясо, морква, гриби, маринована цибуля, яйця.
7. З кукурудзи злити сік, викласти її рівним шаром поверх салату.
8. Зверху розкласти маслини, порізані навпіл, зрізом вниз. По краю блюда розкласти чіпси, імітують пелюстки.
9. Салат прибрати на просочення в холодильник.
Приємного апетиту!
Салат з куркою, грибами і смаженою цибулею
Буденний салат з курки з смаженими грибами і цибулею можна урізноманітнити оригінальної заправкою з вершків з часником. Виходить соковито і ароматно.
Час приготування: 45 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
- Філе курки – 320 р.
- Печериці свіжі – 280 р.
- Цибуля ріпчаста – 140 р.
- Зубки часнику – 2 шт.
- Вершки 10 % жирності – 200 мл
- Олія соняшникова і оливкова – 2 ст. л.
- Петрушка і зелений лук – 5 р.
Процес приготування:
1. Гриби помити, обсушити і порізати навпіл.
2. Цибулю почистити від лушпиння, порізати товстими кільцями.
3. Розжарити сковороду на середньому вогні, влити туди соняшникова олія, всипати половинки грибів і кільця цибулі. Смажити без кришки, поки з грибів не випарується вся рідина.
4. Філе курки можна на вибір або зварити, або посмажити. Якщо м’ясо буде смажитися, його краще нарізати великими кубиками і смажити до рум’яного стану. Якщо курка буде варитися, то її потрібно приготувати в солоній воді, злити рідину і остудити, потім порізати невеликими кубиками.
5. Курку і цибулю з грибами викласти в миску.
6. У сковороду налити ще трохи олії, бажано оливкової. Зубчики часнику викласти в киплячу олію і смажити близько 5 хвилин, потім додати до нього всі інші складові і тушкувати в такому вигляді ще 5 хв.
7. Влити до інгредієнтів нежирні вершки і довести до кипіння, безперервно розмішуючи.
8. Далі зменшити вогонь і готувати ще 7 хв. Спробувати на сіль, якщо необхідно, то потрібно посолити.
9. Перекласти в салатник, прикрасити свіжою зеленню і подавати до столу.
Приємного апетиту!
Простий рецепт салату з куркою, грибами і картоплею
Простий листковий салат для ситної вечері або перекусу. Страва готується із звичайних інгредієнтів, які є в кожному будинку.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
- Грудка куряча – 480 р.
- Картопля – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Сир твердий – 120 р.
- Печериці – 380 р.
- Яйця курячі – 3 шт.
- Майонез – 160 р.
Процес приготування:
1. Яйця зварити круто, охолодити, зняти шкаралупу і потерти на тертці.
2. Картоплю відварити в мундирі, остудити, почистити і потерти крупно на тертці.
3. З кістки зрізати куряче м’ясо, зварити в підсоленій воді, охолодити і порізати дрібними кубиками.
4. Цибулю почистити, порізати навпіл і далі на тонкі півкільця. Гриби вимити, обсушити і тонко нарізати смужками. На гарячій сковороді обсмажити печериці і цибулю в олії до золотистого кольору і випарювання рідини з грибів. Посолити і охолодити.
5. Викласти на блюдо шар з картоплі, змастити майонезом.
6. Далі йдуть смажені цибулю і гриби, сіточка з майонезу.
7. Після цього викласти шар курячого м’яса, знову майонез.
8. Висипати варені яйця, промазати майонезом.
9. Зверху присипати тертим сиром і прибрати на ніч просочитися в холодильник. Прикрасити салат можна на свій смак свіжими або консервованими овочами, свіжої цілою або нарізаною зеленню.
Приємного апетиту!