Салат з курки з чорносливом і грецькими горіхами – 10 рецептів з сиром, огірком, яйцем з покроковими фото

Смачний салат з куркою, волоськими горіхами, чорносливом і ананасом

Ананас відмінно поєднується з курятиною і робить страви з м’яса більш яскравими за смаком. Для салату зазвичай використовують консервований ананас, однак він може бути занадто солодким. Щоб блюдо вийшло з більш свіжим смаком, варто використовувати свіжий фрукт.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Філе куряче – 250 гр.
  • Ананас свіжий або консервований – 200 гр.
  • Чорнослив – 100 гр.
  • Горіх волоський – 50 гр.
  • Сметана 20% – 200 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Чорнослив замочити в гарячій воді на 10 хвилин, потім віджати, обсушити і нарізати тонкою соломкою.

2. Філе нарізати скибочками і обсмажити в олії, м’ясо злегка посолити. Потім готовий продукт нарізати соломкою.

3. Волоські горіхи подрібнити за допомогою блендера або кухонного комбайна до дрібної крихти.

4. У глибоку миску складають м’ясо, горіхи, чорнослив і ананас, який попередньо нарізають невеликим кубиком.

5. Блюдо перемішують, заправляють сметаною і доводять до смаку, додаючи потрібну кількість солі. Подають салат охолодженим.