Смачний салат з куркою, волоськими горіхами, чорносливом і ананасом
Ананас відмінно поєднується з курятиною і робить страви з м’яса більш яскравими за смаком. Для салату зазвичай використовують консервований ананас, однак він може бути занадто солодким. Щоб блюдо вийшло з більш свіжим смаком, варто використовувати свіжий фрукт.
Час готування: 35 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Філе куряче – 250 гр.
- Ананас свіжий або консервований – 200 гр.
- Чорнослив – 100 гр.
- Горіх волоський – 50 гр.
- Сметана 20% – 200 гр.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Чорнослив замочити в гарячій воді на 10 хвилин, потім віджати, обсушити і нарізати тонкою соломкою.
2. Філе нарізати скибочками і обсмажити в олії, м’ясо злегка посолити. Потім готовий продукт нарізати соломкою.
3. Волоські горіхи подрібнити за допомогою блендера або кухонного комбайна до дрібної крихти.
4. У глибоку миску складають м’ясо, горіхи, чорнослив і ананас, який попередньо нарізають невеликим кубиком.
5. Блюдо перемішують, заправляють сметаною і доводять до смаку, додаючи потрібну кількість солі. Подають салат охолодженим.