Простий і смачний салат з куркою, чорносливом, горіхами і грибами
Гриби відмінно доповнюють страви з м’яса, в тому числі і салати. Краще вибирати королівські печериці, які при кулінарній обробці набувають особливо яскравий аромат і прикрасять страву.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 1.
Склад:
- Філе куряче варене – 50 гр.
- Свіжий огірок – 20 гр.
- Печериці – 50 гр.
- Цибуля ріпчаста – 30 гр.
- Чорнослив – 40 гр.
- Яйце варене – 1 шт.
- Майонез – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
- Горіх волоський – 15 гр.
Процес приготування:
1. Розбирають на філе волокна або нарізають соломкою.
2. Яйце натирають на тертці або ріжуть дрібним кубиком.
3. Печериці і цибулю, нарізану кубиками, обсмажують в маслі, після чого їх потрібно посолити і поперчити.
4. У мисці або тарілці для індивідуальної подачі укладають нарізаний соломкою чорнослив. Кожен шар промащувати майонезом або робити майонезну сіточку.
5. Другим шаром кладуть шматочки курки, а слідом – гриби з цибулею. Не слід забувати про просочення майонезом.
6. Наступний шар – нарізаний кубиками огірок. Якщо він гірчить, варто зняти з нього шкірку.
7. Поверх огірка викладають подрібнені яйця, а потім – крихту з волоського горіха. Її можна зробити за допомогою ножа або кухонного комбайна. Дати салату просочитися і подавати. Приємного апетиту!