Салат з курки з чорносливом і грецькими горіхами – 10 рецептів з сиром, огірком, яйцем з покроковими фото

Простий і смачний салат з куркою, чорносливом, горіхами і грибами

Гриби відмінно доповнюють страви з м’яса, в тому числі і салати. Краще вибирати королівські печериці, які при кулінарній обробці набувають особливо яскравий аромат і прикрасять страву.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 1.

Склад:

  • Філе куряче варене – 50 гр.
  • Свіжий огірок – 20 гр.
  • Печериці – 50 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 30 гр.
  • Чорнослив – 40 гр.
  • Яйце варене – 1 шт.
  • Майонез – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Горіх волоський – 15 гр.

Процес приготування:

1. Розбирають на філе волокна або нарізають соломкою.

2. Яйце натирають на тертці або ріжуть дрібним кубиком.

3. Печериці і цибулю, нарізану кубиками, обсмажують в маслі, після чого їх потрібно посолити і поперчити.

4. У мисці або тарілці для індивідуальної подачі укладають нарізаний соломкою чорнослив. Кожен шар промащувати майонезом або робити майонезну сіточку.

5. Другим шаром кладуть шматочки курки, а слідом – гриби з цибулею. Не слід забувати про просочення майонезом.

6. Наступний шар – нарізаний кубиками огірок. Якщо він гірчить, варто зняти з нього шкірку.

7. Поверх огірка викладають подрібнені яйця, а потім – крихту з волоського горіха. Її можна зробити за допомогою ножа або кухонного комбайна. Дати салату просочитися і подавати. Приємного апетиту!