Салат з маринованими опеньками – смачна закуска та схвалюється на будь-якому столі, так як ці гриби не тільки додають смак закуски, але і роблять її красивою. Варіантів його приготування багато, від простих до складних, а для святкового частування такі салати формуються пошарово. Мариновані поєднуються як з м’ясними та рибними інгредієнтами, так і овочами в сирому або вареному вигляді. Заправка до салату з маринованих опеньків підходить будь-яка.
Салат з маринованими опеньками і куркою
Салат з маринованими опеньками і куркою можна приготувати швидко і просто зі звичайних продуктів. Ця легка і ситна закуска чудово доповнить і повсякденний і святковий стіл. До салату додаються відварну картоплю, яйця і твердий сир, а він будь-яким заправляється майонезом.
Інгредієнти на
4 порц.
- Опеньки свіжі 350 гр. (маринованих)
- Курячий окіст 1 шт.
- Картопля 3 шт.
- Яйце куряче 4 шт.
- Сир Пармезан (або інший твердий сир) 100 гр.
- Майонез столовий молочний за смаком
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати салат з маринованими опеньками? Картопля промийте та відваріть «в мундирах» до готовності. Потім остудіть, очистіть від шкірки і наріжте невеликими кубиками. Нарізану картоплю відразу перекладіть в салатницю.
- Відваріть в підсоленій воді курячий окорочок, остудіть його і наріжте поперек волокон невеликими шматочками. Перекладіть м’ясо в салатницю поверх картоплі.
- Відварені круто яйця також наріжте кубиками і перекладіть в салатницю.
- Мариновані опеньки відкиньте на друшляк, обполосніть холодною водою і перекладіть до решти інгредієнтів.
- Твердий сир подрібніть на крупній тертці відразу над салатницей.
- В останню чергу додайте до салату по своєму смаку сіль і майонез, акуратно перемішайте, трохи охолодіть його в холодильнику і подайте до столу.

Смачних і вдалих страв!