Салат з огірків в томаті на зиму – це оригінальна овочева заготовка, яка яскраво доповнить полиці своєї комори. Частування можна подавати разом із гарячими стравами або просто їсти з хлібом. Для приготування скористайтесь перевіреної кулінарної підбіркою з семи визначних рецептів з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.
Обладнаний салат з огірків в томаті на зиму «Пальчики оближеш»
Обладнаний салат з огірків в томаті на зиму «Пальчики оближеш» – це апетитне і цікаве за смаком частування для вашого столу. Овочевий продукт порадує яскравим виглядом і поживними властивостями. Подавайте до столу як самостійну закуску або разом з гарячими обідніми стравами.
Інгредієнти на
2 л.
- Огірок 1.5 кг
- Помідори 1 кг
- Цибуля ріпчаста 500 гр.
- Морква 500 гр.
- Оцет столовий 9% 8 ст. л.
- Цукор-пісок 5 ч. л.
- Сіль 5 ч. л.
- Масло рослинне 100 мл
Процес приготування:
- Як заготовити салат з огірків в томаті на зиму? Добре промиваємо невеликі скляні банки.
- Стерилізуємо їх будь-яким зручним способом. Кип’ятимо кришки.
- Промиваємо огірки і ріжемо тонкими кружечками. Зручно для цього використовувати овочерізку.
- Тонкими кільцями розбираємо ріпчасту цибулю.
- Натираємо моркву або ріжемо її тонкою соломкою.
- Промиваємо помідори і пропускаємо їх через м’ясорубку.
- З’єднуємо всі підготовлені інгредієнти в каструлі. Додаємо до них сіль, цукор, рослинне масло і оцет. Доводимо до кипіння і після варимо близько 5-7 хвилин.
- Розливаємо частування по стерилізованим банкам. Закриваємо кришками, ставимо догори дном і даємо повністю охолонути.
- Обладнаний салат з огірків в томаті на зиму «Пальчики оближеш» готовий.
Салат з різаних огірків в томатній заливці на зиму
Салат з різаних огірків в томатній заливці на зиму порадує вас насиченим смаком, апетитним виглядом і неймовірною соковитістю. Така закуска не довго затримається на ваших полицях. Подавайте до столу з гарячими гарнірами або просто їжте з хлібом. Встояти неможливо.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4 л.
Інгредієнти:
- Огірки – 3 кг
- Помідори – 2 кг
- Перець болгарський – 1 кг
- Часник – 2 голівки.
- Сіль – 3 ст. л. без гірки
- Цукор – 100 гр.
- Масло рослинне – 200 мл
- Оцет – по 1 ч. л. на літрову банку.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Промиваємо перці і очищаємо від насіння. Ріжемо невеликими кубиками.
Крок 2. Помідори ошпарюємо, очищаємо від шкірки і подрібнюємо будь-яким зручним способом: у блендері або через м’ясорубку.
Крок 3. З’єднуємо томатну масу з перцем, додаємо сюди сіль і цукор. Кип’ятимо і варимо після 15 хвилин.
Крок 4. Промиваємо огірки. Нарізаємо кружальцями або полукружками.
Крок 5. Опускаємо огірки в томатну масу. Вливаємо сюди масло. Варимо ще 5-10 хвилин.
Крок 6. Розливаємо частування по стерилізованим банкам з оцтом, закриваємо кришками, закутуємо і даємо повністю охолонути.
Крок 7. Салат з різаних огірків в томатній заливці на зиму готовий. Прибирайте на зберігання.
Салат з огірків з томатною пастою на зиму без стерилізації
Салат з огірків з томатною пастою на зиму без стерилізації – це насичене за смаком і апетитне частування, яке послужить доповненням вашого домашнього обіду або вечері. Така заготівля чудово поєднується з гарячими гарнірами, м’ясними або рибними стравами. Обов’язково беріть на замітку!
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 1 л.
Інгредієнти:
- Огірки – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 200 гр.
- Часник – 3 зубчики.
- Сіль – 0,5 ст. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- томатна Паста – 100 гр.
- Оцет 9% – 1,5 ст. л.
- Масло рослинне – 50 мл
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. Добре промиваємо огірки під водою.
Крок 3. Очищаємо цибулю і часник від лушпиння.
Крок 4. Ріжемо невеликими шматочками огірки. Складаємо їх в миску і доповнюємо шматочками часнику.
Крок 5. Ріжемо півкільцями цибулю і кладемо його до огірків.
Крок 6. Додаємо сіль і цукор.
Крок 7. Додаємо чорний мелений перець, перемішуємо і залишаємо на дві години для виділення соку.
Крок 8. Перекладаємо заготовку в каструлю.
Крок 9. Вливаємо в неї рослинне масло.
Крок 10. Додаємо томатну пасту.
Крок 11. Ставимо частування на вогонь і тушкуємо на помірному вогні 40 хвилин.
Крок 12. В кінці вливаємо оцет. Кип’ятимо повторно і прибираємо з вогню.
Крок 13. Розливаємо частування по стерилізованим банкам, закриваємо кришками, закутуємо і залишаємо до охолодження.
Крок 14. Салат з огірків з томатною пастою на зиму без стерилізації готовий. Зберігайте в прохолодному місці.
Салат з огірків в томатному соусі на зиму з часником
Салат з огірків в томатному соусі на зиму з часником – це апетитне, смачне і соковите частування для вашого домашнього столу. Готовий продукт доповнить гарячі обідні страви та урізноманітнює меню. Для заготівлі використовуйте перевірену кулінарну ідею з покроковими фотографіями.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 6,5 л.
Інгредієнти:
- Огірки – 5 кг
- Помідори – 2 кг
- Часник – 250 гр.
- Масло рослинне – 1 ст.
- Сіль – 3 ст. л.
- Цукор – 1 склянка
- оцтова Есенція 70%/оцет 9% – 2 ст. л./15 ст. л.
- Оцет 9% — 15 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Добре промиваємо овочі під водою.
Крок 2. Ошпарюємо томати, охолоджуємо і звільняємо від шкірки.
Крок 3. Потім їх прокручуємо через м’ясорубку або подрібнюємо у блендері.
Крок 4. З’єднуємо томатну масу з рослинним маслом, сіллю і цукром.
Крок 5. Кип’ятимо вміст і після варимо близько 10 хвилин.
Крок 6. Промиті огірки нарізаємо кільцями.
Крок 7. Опускаємо їх в томатну масу.
Крок 8. Доводимо до кипіння, варимо 20 хвилин. Відправляємо сюди подрібнений часник і вливаємо оцтову есенцію. Перемішуємо.
Крок 9. Розливаємо частування по стерилізованим банкам, закриваємо кришкою і даємо повністю охолонути.
Крок 10. Салат з огірків в томатному соусі на зиму з часником готовий. Прибирайте на зберігання!
Огірки в томатному соку без оцту на зиму
Огірки в томатному соку без оцту на зиму порадують вас своєю соковитістю і цікавим смаком. Таке частування точно урізноманітнює меню ваших заготовок. Для простого і швидкого приготування використовуйте перевірену кулінарну ідею з покроковими фотографіями.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2 л.
Інгредієнти:
- Огірки – 2 кг
- томатний Сік – 1 л
- Часник – 8 зубчиків.
- Сіль – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Щоб огірки провчилися хрусткими, рекомендуємо попередньо вимочити їх у холодній воді близько 6-8 годин.
Крок 2. Через зазначений час добре промиваємо овоч.
Крок 3. Розбираємо підготовлені огірки на великі частини. Якщо використовуйте занадто дрібні плоди, то їх можна залишити цілими.
Крок 4. У каструлю вливаємо томатний сік. Доводимо його до кипіння і додаємо сіль. Розмішуємо до її розчинення.
Крок 5. Стерилізуємо банки з кришками. Переливаємо сюди частування. Закатуємо і даємо повністю охолонути.
Крок 6. Огірки в томатному соку без оцту на зиму готові. Прибирайте на зберігання.
Огірки в томатному кетчупі на зиму
Огірки в томатному кетчупі на зиму – це яскраве і неймовірно смачне частування для вашого столу. Овочева заготівля порадує апетитним виглядом і неймовірною соковитістю. Подавайте до столу як самостійну закуску або разом з гарячими обідніми стравами. Встояти неможливо!
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2,3 л.
Інгредієнти:
- Огірки – 1,7 кг
- Часник – 1 головка.
- Кетчуп – 250 гр.
- Сіль – 50 гр.
- Цукор – 175 гр.
- Вода – 1,2 л
- Оцет 9% – 175 мл
- Перець чорний горошок – 30 шт.
- лавровий Лист – 4 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Відбираємо міцні огірки без пошкоджень, добре промиваємо їх під водою.
Крок 2. Ріжемо огірки тонкими кружечками.
Крок 3. Очищаємо зубчики часнику, ріжемо на невеликі шматочки.
Крок 4. У каструлі змішуємо воду, кетчуп, сіль, цукор, лавровий лист, перець горошком. Кип’ятимо вміст.
Крок 5. В стерилізовані банки укладаємо огірки з часником.
Крок 6. Прибираємо лавровий лист з маринаду. Вливаємо маринад в огірки. Ставимо наповнені банки в каструлю з киплячою водою, на дно якої устелено рушником і стерилізуємо 5 хвилин. Закриваємо кришками, ставимо догори дном, закутуємо і даємо повністю охолонути.
Крок 7. Огірки в томатному кетчупі на зиму готові. Прибирайте заготовки на зберігання у відповідне місце.
Огірки кружечками в томаті на зиму в банках
Огірки кружечками в томаті на зиму в банках відрізняються насиченим смаком, неймовірною соковитістю і гарним зовнішнім виглядом. Така закуска не довго затримається на вашому столі. Подавайте до обіду разом з гарячими гарнірами. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 5 л.
Інгредієнти:
- Огірки – 4 кг
- Помідори – 2 кг
- Перець гострий – 4 шт.
- Часник – 2 голівки.
- Масло рослинне – 1 ст.
- Цукор – 1 склянка
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Оцет 9% – 100 мл
Процес приготування:
Крок 1. Ошпарюємо томати, охолоджуємо і звільняємо від шкірки. Потім їх прокручуємо через м’ясорубку або подрібнюємо у блендері.
Крок 2. Промиваємо огірки і нарізаємо тонкими кружечками.
Крок 3. Ділимо часник на зубчики і звільняємо від лушпиння. Подрібнюємо будь-яким зручним способом.
Крок 4. Томатну масу з’єднайте з сіллю, цукром, олією. Доводимо до кипіння і після варимо близько 5-10 хвилин.
Крок 5. Опускаємо сюди огірки і тушкуємо ще 10-15 хвилин. За 5 хвилин до готовності вливаємо оцет і додаємо часник.
Крок 6. Розливаємо по стерилізованим банкам, закриваємо кришками. Перевертаємо заготовки догори дном, закутуємо і даємо повністю охолонути.
Крок 7. Огірки кружечками в томаті на зиму в банках готові. Забирайте на зберігання!