Салат з огірків з цибулею на зиму — дуже смачна і проста заготовка. Популярнішими помідорів в заготовки на зиму тільки огірки. Їх можна закочувати часточками і цілком, робити з них закуски і салати, маринувати і солити – всіх варіантів не злічити. Однак, вчасно зроблені закачування, здорово різноманітять ваше зимове меню.
Салат з огірків з цибулею пальчики оближеш на зиму
При такій великій кількості зимових свят просто необхідно завжди мати під рукою смачні закуски. Тому господині влітку витрачають так багато часу на заготівлю закаток. Пропонуємо вам варіант салату з огірків і цибулі, після якого ви пальчики оближіть.
Час готування: 90 хв
Час приготування: 25 хв.
Порцій: 8.
Інгредієнти на
8 порц.
- Огірок 1 кг
- Цибуля ріпчаста 250 гр.
- Масло рослинне 4 ст.л.
- Оцет столовий 9% 2 ст. л.
- Цукор-пісок-1 ст. л.
- Сіль ½ ст. л.
- Перець запашний за смаком
- Коріандр за смаком
- Гвоздика за смаком
- Гірчиця французька за смаком
- Лавровий лист за смаком
- Часник за смаком
- Кріп 3 гілочки
Процес приготування:
- Як заготовити смачний салат з огірків з цибулею на зиму? Овочі добре промийте під холодною водою. Наріжте їх кружечками по 0,5 см завтовшки, перекладіть їх у глибоку миску.
- Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, наріжте тонкими пір’ям і покладіть його в миску до огірків.
- Додайте в миску спеції: зерна гірчиці, перець запашний горошком, коріандр, гвоздику, лавровий лист, оцет і часник.
- Потім всипте необхідну кількість солі та цукру. Влийте рослинне масло. Перемішайте овочі і залиште на 30 хвилин. За цей час стерилізуйте банки і кришки. На таку кількість продуктів вам знадобиться три півлітрові баночки.
- Кріп помийте. На дно сухої стерилізованою банки покладіть по гілочці кропу.
- Щільно розкладіть по банках салат з огірків і цибулі, прикрийте їх кришками. На дно каструлі покладете складений у кілька разів рушник, потім поставте в неї банки і залийте їх водою. Стерилізуйте банки з салатом в окропі 20 хвилин.
- Потім загорніть кришки, банки переверніть догори дном, укрийте їх теплою ковдрою і залиште до повного охолодження. Взимку ви зможете насолодитися найніжнішим салатом з огірків і цибулі.
Салат з огірків з цибулею без стерилізації на зиму
Огірковий салат на зиму без стерилізації стане справжньою паличкою-виручалочкою для будь-якої господині, люблячої маринади і соління. Він дуже смачний, хрусткий і простий у приготуванні.
Час готування: 13 годин.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6-8.
Склад:
- Огірки – 3 кг
- Часник – 1 головка або 100 гр.
- Кріп – 30 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Цукор – 200 гр.
- Сіль – 3 ст. л.
- Оцет 9 % – 3 ст. л.
- Масло олію – 100 мл
Процес приготування:
1. Зелень і огірки вимити під проточною водою. Зелень обсушіть за допомогою паперових рушників. Огірки наріжте кружечками по 4-5 міліметрів товщиною. Кріп дрібно порубаєте ножем.
2. Цибулю і часник очистіть від лушпиння, дрібно наріжте.
3. Візьміть глибоку емальовану миску або каструлю, покладіть у неї овочі та зелень, всипте необхідну кількість цукру і солі, влийте оцет. Перемішайте салат дерев’яною лопаткою, не щільно накрийте ємність кришкою і залиште її в прохолодному, добре провітрюваному місці на 12 годин.
4. Банки для закаток добре вимити з содою і стерилізуйте будь-яким зручним способом. Металеві кришки прокип’ятіть.
5. Через 12 годин огірки дадуть багато соку. З допомогою шумівки наповніть банки овочами, а потім залийте в них сік, що залишився. Намагайтеся заповнити банки до країв. У кожну банку влийте по столовій ложці соняшникової олії і щільно закрийте банки кришками. Помістіть заготовки в холодильник або інше прохолодне місце для зберігання.
Приємного апетиту!
Салат з огірків з цибулею шарами
Чудовий салат на зиму шарами можна приготувати з цибулі та огірків. Гострий і хрусткий він чудово підійде для м’ясних страв і прикрасить ваше застілля.
Час готування: 70 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Огірки – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Насіння кропу – 0,5 ст. л.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Перець запашний – 2-4 шт.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор – 50 гр.
- Оцет 9 % – 50 мл
- Вода – 500 мл
Процес приготування:
1. Ріпчасту цибулю і часник очистіть від лушпиння, цибулю наріжте тонкими кільцями, часник розріжте на кілька часточок. Огірки промийте під проточною водою і наріжте кружечками по 3-4 міліметра товщиною.
2. Банки для стерилізації помийте з сдой і висушіть. У банки розкладіть сухі спеції і часник. Потім шарами викладіть цибулю і огірки.
3. Приготуйте маринад. У каструлю влийте воду, всипте сіль і цукор, влийте оцет. Потім доведіть вміст каструлі до кипіння.
4. Залийте банки гарячим маринадом і прикрийте їх кришками. Банки з заготовками помістіть в каструлю з водою і стерилізують їх в окропі 25-30 хвилин. Після чого, загорніть банки кришками. Щоб шари не перемішалися, банки не рекомендується перевертати. Тому остудіть при кімнатній температурі у вертикальному положенні, а потім перенесіть в прохолодне місце для зберігання. Взимку такий салат буде відмінно виглядати на вашому столі.
Приємного апетиту!
Дуже смачний салат з огірків з цибулею і кропом
Закатанный салат з огірків на зиму – чудовий спосіб зберегти смак і свіжість овочів. Соковиті мариновані шматочки огірків добре поєднуються з картоплею, смаженою рибою і м’ясними стравами.
Час готування: 120 хв
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Огірки – 2,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 500 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Кріп – 1 пучок.
- Масло соняшникове – 0,5 склянки
- Цукор – 0,5 склянки
- Оцет 9 % – 0,25 склянки
- Сіль – 1,5 ст. л.
Процес приготування:
1. Огірки помийте і очистіть їх від шкірки.
2. Потім огірки наріжте тонкими кружечками, це можна зробити спеціальною теркою, тоді кружечки вийдуть однакової товщини.
3. Часник очистіть від лушпиння, дрібно наріжте і додайте до огірків.
4. З цибулин зніміть піну і наріжте їх кубиками. Додайте цибулю до огірків і перемішайте.
5. Кріп помийте і дрібно порубаєте ножем. В окремій неметалевої ємності змішайте оцет, сіль, рубаний кріп, цукор і соняшникова олія, залиште на півтори години. Це буде служити маринадом для салату.
6. Потім з’єднайте з маринадом огірки, добре перемішайте. Сухі стерилізовані банки наповніть до верху салатом, прикрийте їх кришками. Тепер заготовки необхідно простерилізувати в окропі. Для цього помістіть їх в каструлю, залийте водою, доведіть до кипіння і тримайте в окропі 15 хвилин. Потім загорніть кришки і поставте банки під теплий плед. Коли закачування повністю охолонуть, помістіть їх в прохолодне темне місце.
Приємного апетиту!
Салат з огірків з цибулею, з помідорами і рослинним маслом
Чудовий салат з огірків, помідорів і цибулі взимку чудово підійде до смаженої або вареної картоплі. Овочі можна розкласти по банках в хаотичному порядку або шарами, нарізати великими скибочками або дрібними, – буде красиво і яскраво.
Час готування: 90 хв
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Огірки – 2 кг
- Помідори – 2 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Кріп – 1 пучок.
- Перець запашний – 10 шт.
- Перець чорний – 10 шт.
- Часник – 3 головки.
- Сіль – 4 ст. л.
- Цукор – 4 ст. л.
- Масло рослинне – 200 гр.
- Оцет – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Овочі ретельно вимити під проточною водою. Огірки наріжте кубиками.
2. З лука зніміть піну і дрібно наріжте.
3. Часник розділіть на зубчики і очистіть від лушпиння. Половину помідорів наріжте кубиками. Другу частину прокрутіть через м’ясорубку разом з часником.
4. Кріп дрібно порубаєте ножем. У глибокій мисці змішайте всі підготовлені овочі, додайте рубаний кріп, сіль, цукор, рослинна олія, чорний і запашний перець горошком.
5. Все добре перемішайте і залиште на 30-40 хвилин, потім поставте на вогонь, доведіть до кипіння і варіть 10-15 хвилин. В кінці вльоті оцет. Гарячий салат розкладіть по стерилізованим банкам і загорніть кришками. Овочевий салат на зиму готовий, зберігайте його в прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Салат з огірків з цибулею і з болгарським перцем
Салати з огірків володіють приємним солодким смаком. За допомогою цибулі та болгарського перцю можна додати закатці трохи гостроти та пікантності. Таке поєднання овочів сподобається навіть справжнім гурманам.
Час готування: 4 години.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Огірки – 4 кг
- Перець болгарський – 5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 500 гр.
- Сіль – ¾ склянки
- Оцет – 2,5 склянки
- Цукор – 3-5 ст.
- Сіль – 1 склянка
- Перець запашний – 1 ст. л.
- Гірчиця суха – 1 ст. л.
- Каррі – 1 ч. л.
- Вода – 3 л.+9 ст.
Процес приготування:
1. Овочі вимити. Цибулю очистіть від лушпиння, наріжте пір’ям. Огірки наріжте тонкими кружечками. Перці розрізати навпіл, очистіть їх від насіння і перегородок, наріжте м’якоть смужками.
2. Перекладіть нарізані овочі в глибоку емальовану каструлю або миску. У дев’яти склянках води розчиніть склянку солі і залийте цим розсолом салат. Перемішайте, накрийте ємність кришкою і залиште на 3 години, щоб овочі дали сік.
3. Після 3 годин відіжміть овочі від соку. Суміш з овочів розкладіть по сухим стерилізованим банкам і добре утрамбуйте.
4. У каструлі закип’ятити три літри води, розчиніть в ній цукор, сіль ¾ склянки, потім додайте духмяний перець, гірчицю, оцет і каррі. Доведіть маринад до кипіння і залийте ним банки з салатом. Прикрийте банки кришками, поставте їх в каструлю, залийте водою і стерилізують в окропі 10-15 хвилин. Не забудьте покласти на дно каструлі рушник, щоб банки не лопнули. Після стерилізації загорніть кришки, остудіть загортання при кімнатній температурі і помістіть їх на зберігання в прохолодне місце.
Приємного апетиту!
Просто рецепт салату з огірків з цибулею і з морквою
Салат з огірків, цибулі та моркви багатий вітамінами і має чудовий аромат. Овочі не піддаються сильної термічній обробці, завдяки чому зберігають свій натуральний смак і свіжість.
Час готування: 4 години.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
- Огірки – 5 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Морква – 1 кг
- Сіль – 4 ст. л.
- Оцет 9 % – 1 склянка
- Олія соняшникова – 1 ст.
- Цукор – 0,5 склянки
- Перець запашний – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Овочі ретельно помийте і очистіть від залишків землі і піску. Огірки наріжте кружечками однієї товщини.
2. Моркву очистіть і натріть її на крупній тертці або подрібніть за допомогою кухонного комбайна.
3. Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте тонкими півкільцями.
4. У глибокій емальованому мисці змішайте всі подрібнені овочі, додайте цукор, сіль, оцет і перець, все добре перемішайте. Прикрийте ємність кришкою і залиште салат на 2,5-3 години.
5. Через 3 години розкладіть салат по сухим стерилізованим банкам, прикрийте їх кришками і стерилізуйте в окропі 10-15 хвилин. Потім щільно закрийте банки переверніть їх догори дном і залиште до повного охолодження в такому положенні. Зберігайте загортання в прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Салат з огірків з цибулею, з капустою і помідорами
Даний овочеве асорті, в яке входять огірки, капуста, цибулю і помідори, можна їсти майже відразу після маринування. Цей салат буде смачним рішенням для закачування на зиму і відмінною вітамінної підтримкою для організму в холодну пору.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 8-10.
Склад:
- Капуста білокачанна – 1,5 кг
- Морквина – 750 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Огірки – 1 кг
- Помідори – 1 кг
- Часник – 1 головка.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Оцет яблучний – 1 ст. л.
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Овочі вимити. З капустяного качана зніміть верхні листи і дрібно наріжте його.
2. Моркву очистіть і натріть на крупній тертці.
3. Помідори наріжте тонкими часточками.
4. Огірки наріжте кружечками.
5. Цибулю і часник очистіть від лушпиння. Цибулю наріжте тонкими півкільцями, часник – часточками.
6. Складіть нарізані овочі у велику миску, додайте перець і сіль, перемішайте і залиште на 15 хвилин.
7. На дно сухих стерилізованих банок покладіть по одному лавровому листу, потім наповніть банки до верху овочевий сумішшю, зверху влийте 2 столові ложки соняшникової олії і столовій ложці оцту. Банки прикрийте кришкою, поставте їх в каструлю, влийте в неї воду і стерилізують банки з салатом в окропі 25-30 хвилин. Після стерилізації загорніть банки кришками, поставте їх догори дном і укутайте теплим пледом, в такому положенні залиште закачування до повного охолодження. Зберігайте салат в прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт салату з огірків з цибулею і часником
За цим рецептом у вас вийде смачний досить пікантний салат з огірків. Його дуже легко можна заготовити на зиму в будь-якій кількості і подавати на стіл як окрему закуску і як доповнення до складного гарніру.
Час готування: 3 години.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 10.
Склад:
- Огірки – 4 кг
- Цибуля ріпчаста – 0,2 кг
- Зерна гірчиці – 50 гр.
- Часник – 1 головка.
- Оцет 9 % – 100 мл
- Олія соняшникова – 1 ст.
- Сіль – 2,5 ст. ложки
- Цукор – 100 гр.
- Перець чорний горошок – 10 шт.
Процес приготування:
1. Овочі вимити. Огірки наріжте тонкими кружечками.
2. Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте півкільцями.
3. Головку часнику розділити на зубчики, очистити від лушпиння і пропустіть їх через прес.
4. Овочі змішайте в мисці, влийте до них оцет, соняшникова олія, додайте перець, цукор і сіль, поставте під гніт на 2 години. Після 2 годин розкладіть салат по сухим стерилізованим банкам, утрамбуйте його ложкою і залийте залишилися після маринування соком. Стерилізуйте банки з салатом в окропі 15-20 хвилин. Потім щільно закрийте банки кришками і остудіть при кімнатній температурі. Салат готовий, зберігайте загортання в прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Салат з огірків з цибулею і петрушкою на зиму
Петрушка чудово доповнює смак огірків і цибулі в літніх салатах. Щоб і взимку насолоджуватися смаком і ароматом цих овочів, зробіть з них закачування. Такий салат буде до речі на святковому столі і за звичайним сімейною вечерею.
Час готування: 5 годин.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Огірки – 4 кг
- Масло олію – 200 мл
- Оцет 9 % – 200 мл
- Цукор – 200 гр.
- Часник – 1 головка.
- Петрушка – 100 гр.
- Сіль – 0,3 склянки
- Перець чорний мелений – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Огірки промийте і залийте холодною водою на 30 хвилин. Важливо, щоб огірки не горчили. Зріжте з огірків кінчики і наріжте їх скибочками.
2. Часник очистіть від лушпиння і пропустіть через прес. Петрушку вимити і дрібно порубаєте ножем.
3. У мисці змішайте олію, оцет, цукор, сіль, перець, часник і петрушку, залиште на 4 години.
4. Через 4 години підготовлену суміш спецій і петрушки змішайте з нарізаними огірками. Розкладіть салат по сухим стерилізованим банкам, прикрийте їх чистими кришками. У каструлю покладіть рушник, помістіть в неї банки з заготівлею, влийте воду, щоб вона покривала 2/3 висоти банок. Доведіть воду до кипіння і стерилізують банки 15 хвилин.
5. Після стерилізації загорніть кришки, банки переверніть догори дном і залиште до повного охолодження при кімнатній температурі. Зберігайте загортання в прохолодному місці.
Приємного апетиту!