Салат з рисом і овочами на зиму – це ситна та поживна страва, яке моментально позбавить вас від голоду і зарядить енергією. Крупа прекрасно гармонує з різними овочами, роблячи закуску не тільки смачною, але ще і калорійною. Подавати таку заготовку можна просто з скибочкою хліба або ж доповнити якесь основне блюдо, замінивши гарнір. Крім перерахованих вище плюсів, така заготовка також виручить вас, якщо ви відправилися на пікнік, адже відкривши її, повноцінне блюдо в цей же момент виявиться на вашому столі.
Салат з рисом і овочами на зиму в домашніх умовах
Салат з рисом і овочами на зиму в домашніх умовах – це смачна і ситна заготовка, яка завжди прийде на допомогу у випадках, коли за мінімальний відрізок часу потрібно нагодувати велику родину. Для приготування нам будуть потрібні садові овочі, крупа і ще кілька добавок.
Інгредієнти на
0.5 л.
- Рис білий 100 гр.
- Помідори 200 гр.
- Капуста білоголова 300 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Масло рослинне 50 мл
- Оцет столовий 9% 2 ст. л.
- Сіль ½ ч. л.
- Цукор-пісок ½ ч. л.
- Спеції і Приправи за смаком
- Часник 1 зуб.
Процес приготування:
- Приготуємо салат з рисом і овочами на зиму. Першим ділом очищаємо овочі і споліскують їх під водою.
- нарізаємо Тонкими півкільцями ріпчасту цибулю.
- Довільними скибочками невеликого розміру нарізаємо моркву.
- Тонко шаткуємо білокачанну капусту.
- У сотейнику розігріваємо рослинне масло і пасеруємо цибулю з морквою, всипаємо соломку з капусти.
- У момент, коли капуста стала м’якою – додаємо кубики помідорів, перемішуємо і тушкуємо ще 10-15 хвилин.
- За закінчення часу, висипаємо крупу.
- Присмачую складу подрібненим часником, улюбленими приправами, цукровим піском і сіллю – перемішуємо і тушкуємо близько 20 хвилин. Підливаємо оцет і через хвилину знімаємо з плити.
- Баночку обдаємо окропом, перекладаємо закуску.
- Закочує за допомогою спеціальної машинки.
- Апетитний салат переносимо в місце для зберігання, тільки після охолодження. Приємного апетиту!
Салат з рисом, помідорами і перцем на зиму
Салат з рисом, помідорами і перцем на зиму – це смачний і ароматний спосіб заготовити домашні овочі на холодний період року. Поєднання компонентів настільки вдале, що заздалегідь рекомендуємо вам готувати з запасом, бо такі баночки «відлітають з полиць погреби у першу чергу.
Час приготування – 90 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 6 л.
Інгредієнти:
- Помідори – 3 кг
- Цибуля – 1 кг
- Морква – 1 кг
- Перець болгарський – 1 кг
- Рис – 200 гр.
- Масло соняшникове – 300 мл
- Часник – 200 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Сіль – 2 ст. л.
- Перець чилі – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо цибулю та моркву, промиваємо овочі і даємо час обсохнути.
Крок 2. На довільні шматочки ріжемо цибулю.
Крок 3. Озброюємося бурачной теркою і подрібнюємо морквину.
Крок 4. Кубиками нарізаємо соковиті томати.
Крок 5. Аналогічно поступаємо з м’якоттю болгарського перцю.
Крок 6. Очищений часник ріжемо на пластини.
Крок 7. Засипаємо овочеве асорті у вогнетривкий посуд відповідного обсягу і додаємо необхідну кількість ретельно промитого рису.
Крок 8. Слідом вводимо соняшникова олія, сіль і приправи – перемішуємо і тушкуємо протягом 50 хвилин, стежачи за тим, щоб компоненти не підгоряли.
Крок 9. Після закінчення часу, розкладаємо продукт по стерильним банкам, закорковуємо і перевертаємо догори дном. На добу загорнути в теплу ковдру.
Крок 10. Остиглі баночки переносимо в льох. Приємного апетиту!
Овочевий салат з рисом і томатною пастою
Овочевий салат з рисом і томатною пастою має дуже цікаву назву – «ледачий плов» і називають цю заготовку саме так неспроста, а тому що в її склад входять практично всі ті ж інгредієнти, що потрібні для приготування плову. Обов’язково спробуйте, і ви залишитеся задоволені!
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Перець болгарський – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Паста томатна – 1 ст. л.
- Рис – 1 склянка
- Вода – 2,5 склянки
- Масло рослинне – 100 мл
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. З болгарського перцю видаляємо насіння і перетинки, ріжемо на кубики.
Крок 2. Шар за шаром знімаємо лушпиння з цибулі, подрібнюємо.
Крок 3. За допомогою терки з великими отворами натираємо моркву.
Крок 4. Ретельно промиваємо рис і висипаємо крупу в каструлю, заливаємо водою (приблизно два з половиною склянки) і варимо з моменту закипання 25 хвилин на повільному полум’ї.
Крок 5. Овочі обсмажуємо на розігрітій олії 1-2 хвилини.
Крок 6. Зверху засмажки викладаємо готовий рис.
Крок 7. Доповнюємо інгредієнти пастою з перетертих томатів.
Крок 8. Активно перемішуємо і тушкуємо близько 10 хвилин на помірному вогні. Не забуваємо посолити, орієнтуючись на свій смак.
Крок 9. Розфасовуємо салат по заздалегідь простерилизованным банкам.
Крок 10. Закатуємо ємності і остуджуємо, зберігаємо в льосі або шафці балкона. Приємного апетиту!
Салат на зиму з рисом і кабачками
Салат на зиму з рисом і кабачками – це дивовижне поєднання компонентів, яке подарує вашим смаковим рецепторам справжнє гастрономічне задоволення! Смак свіжих сезонних овочів прекрасно зберігається навіть після теплової обробки, також не втрачається і насичений аромат.
Час готування – 70 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 2 л.
Інгредієнти:
- Рис – ¼ склянки
- Кабачки – 500 гр.
- Цибуля – 250 гр.
- Морква – 250 гр.
- Помідори – 250 гр.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Вода – 170 мл
- Масло соняшникове – ¼ склянки
- Сіль – ½ ст. л.
- Цукор-пісок – 2-3 ст. л.
- Оцет 9% – 25 мл
- Перець чорний мелений – 1/3 ч. ложки
- Часник – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. М’якоть солодкого перцю і помідорів довільно нарізаємо і кладемо в чашу блендера або кухонного комбайна – перебиваємо до однорідної консистенції.
Крок 2. Переливаємо овочеве пюре в сотейник і додаємо цукровий пісок, мелений перець, сіль і олію.
Крок 3. Слідом закидаємо цибульні півкільця і морквяну стружку.
Крок 4. Доповнюємо складу кубиками молодого кабачка.
Крок 5. Через кілька хвилин висипаємо рис і вливаємо трохи теплої води – перемішуємо.
Крок 6. Тушкуємо інгредієнти 17-20 хвилин після закипання, за бажанням приправляємо часником і в кінці вводимо оцет. Прогріваємо ще кілька хвилин і вимикаємо нагрівання.
Крок 7. Перекладаємо складу в стерильні банки, щільно закручуємо і ставимо на кришки, обернувши в махровий рушник. Готуйте і отримуйте задоволення!
Овочевий салат з рисом без оцту на зиму
Овочевий салат з рисом без оцту на зиму – це ароматна і ситна заготовка, яка в довгі холодні місяці заощадить ваш час на приготування гарнірів, а також і кошти, бо взимку ціни на овочі залишають бажати кращого. І спробувавши цю страву лише одного разу, ви повернетеся до цього рецепту ще не раз!
Час приготування – 90 хв.
Час приготування – 20-30 хв.
Порції – 6,5 л.
Склад:
- Рис – 200 гр.
- Помідори – 3 кг
- Перець солодкий – 1 кг
- Морква – 1 кг
- Цибуля – 1 кг
- Масло рослинне – 500 мл
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 склянка
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо продуктовий набір: очищаємо овочі і промиваємо. Моркву і помідори пропускаємо через дрібну решітку м’ясорубки.
Крок 2. Довільними кубиками нарізаємо м’якоть болгарського перцю.
Крок 3. Аналогічним способом подрібнюємо цибулю.
Крок 4. У каструлю наливаємо рослинне масло, висипаємо цукор і сіль.
Крок 5. В гарячий масляний розчин викладаємо овочеве пюре.
Крок 6. Слідом відправляємо кубики овочів і промиту крупу – перемішуємо і тушкуємо на повільному нагріванні близько години, періодично помішуючи компоненти.
Крок 7. Гарячий салат перекладаємо в заздалегідь простерилізовані банки і після закачування перевертаємо догори дном, обгорнувши в плед. Приємного апетиту!