Салат з сьомгою – 10 дуже смачних рецептів з покроковими фото

Сьомга – смачна і поживна риба, її готують різними способами. У тому числі є величезна кількість різноманітних салатів з слабосоленої, смаженої або копченою сьомгою. Це дуже смачні страви, ми підібрали 10 відмінних рецептів. Такі салати можна готувати в будні дні і на свята.

Салат «Цезар» з сьомгою слабосоленої

Оригінальний і незвичайний салат на свято і кожен день. Додавання слабосоленої сьомги в «Цезар» робить його більш поживним і яскравим. Так само дуже добре позначиться на смаку закуски, якщо ви будете використовувати різноманітні види салату.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Листовий салат 100 гр.
  • Сьомга 200 гр.
  • Батон ½ шт.
  • Кедрові горіхи 1 жменя
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 50 гр.
  • Для заправки:
  • Яйце перепелине 6 шт.
  • Масло оливкове ⅔ ст.
  • Лимон ½ шт.
  • Часник 1 зуб.
  • Діжонська гірчиця 1 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати дуже смачний салат з сьомгою? Батон наріжте кубиками, викладіть на деко і підсушіть в духовці до золотистого кольору.
  2. Далі приготуйте соус «Цезар». У чашу блендера вичавіть сік половини лимона, розбийте перепелині яйця, додайте гірчицю і зубчик часнику, посоліть і приправте за смаком. Збийте інгредієнти.
  3. Не припиняючи збивати влийте оливкове масло, у вас повинна вийти однорідна світло-жовта маса.
  4. Соус готовий, його можна зберігати кілька днів у холодильнику.
  5. Листя салату промийте, висушіть, порвіть руками і викладіть на блюдо.
  6. Полийте салат соусом.
  7. Слабосолону сьомгу наріжте кубиками. Розкладіть листя салату сьомгу і сухарики, полийте соусом.
  8. Зверху розсипте обсмажені кедрові горішки і тертий пармезан.
  9. Салат «Цезар» можна подавати до столу відразу після приготування.