Сьомга – смачна і поживна риба, її готують різними способами. У тому числі є величезна кількість різноманітних салатів з слабосоленої, смаженої або копченою сьомгою. Це дуже смачні страви, ми підібрали 10 відмінних рецептів. Такі салати можна готувати в будні дні і на свята.
Салат «Цезар» з сьомгою слабосоленої
Оригінальний і незвичайний салат на свято і кожен день. Додавання слабосоленої сьомги в «Цезар» робить його більш поживним і яскравим. Так само дуже добре позначиться на смаку закуски, якщо ви будете використовувати різноманітні види салату.
Інгредієнти на
1 порц.
- Листовий салат 100 гр.
- Сьомга 200 гр.
- Батон ½ шт.
- Кедрові горіхи 1 жменя
- Сир Пармезан (або інший твердий сир) 50 гр.
- Для заправки:
- Яйце перепелине 6 шт.
- Масло оливкове ⅔ ст.
- Лимон ½ шт.
- Часник 1 зуб.
- Діжонська гірчиця 1 ч. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати дуже смачний салат з сьомгою? Батон наріжте кубиками, викладіть на деко і підсушіть в духовці до золотистого кольору.
- Далі приготуйте соус «Цезар». У чашу блендера вичавіть сік половини лимона, розбийте перепелині яйця, додайте гірчицю і зубчик часнику, посоліть і приправте за смаком. Збийте інгредієнти.
- Не припиняючи збивати влийте оливкове масло, у вас повинна вийти однорідна світло-жовта маса.
- Соус готовий, його можна зберігати кілька днів у холодильнику.
- Листя салату промийте, висушіть, порвіть руками і викладіть на блюдо.
- Полийте салат соусом.
- Слабосолону сьомгу наріжте кубиками. Розкладіть листя салату сьомгу і сухарики, полийте соусом.
- Зверху розсипте обсмажені кедрові горішки і тертий пармезан.
- Салат «Цезар» можна подавати до столу відразу після приготування.
