Теплий салат з яловичим язиком в домашніх умовах
Теплі салати прийшли до нас зі східної кухні і готують їх з різних продуктів. Хоча це блюдо і не зовсім салат, але його цінують за смак і ситність, а головна родзинка – подача в теплому стані. У цьому рецепті готуємо теплий салат на основі яловичого мови з додаванням маринованих грибів і сиру. Мова для салату заздалегідь правильно відварюється, очищається і охолоджується.
Час приготування: 30 хвилин.
Час приготування: 30 хвилин.
Порції: 3.
Склад:
- Язик яловичий відварний – 600 гр.
- Гриби мариновані – 100 гр.
- Сир твердий – 50 гр.
- Сметана – 150 мл
- не гостра Гірчиця – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Відварену, обчищену і остуджений яловичий язик нарізати невеликими брусочками.
Крок 2. Ця нарізка перекладається на суху сковорідку з антипригарним покриттям і трохи прогрівається на невеликому вогні.
Крок 3. Потім до мови кладеться сметана будь-якої жирності, ложка гірчиці, насипається сіль з чорним перцем за особистим смаком, все перемішується і нудиться ще кілька хвилин.
Крок 4. Мариновані гриби (можна використовувати і солоні) нарізати невеликими шматочками.
Крок 5. Потушенные шматочки мови перекладаються зі сковорідки на салатницю загальну або порційні тарілки.
Крок 6. Поверх мови викладаються нарізані гриби.
Крок 7. Шматочок твердого сиру подрібнюється на середній тертці і їм салат посипається поверх грибів.
Крок 8. Потім салат декорується подрібненою зеленню і відразу подається до столу. Приємного апетиту!