Субпродукти часто присутні на наших столах і не дивно, адже ці продукти дуже смачні і корисні для організму. Вони добре поєднуються з картоплею, різними кашами і макаронами. Існує багато рецептів страв з сердечок індички, ми вибрали 7 найсмачніших.
Сердечка індички, смажені в сметані
Сердечка індички відносяться до низькокалорійним субпродуктів. А сердечка в сметані – ідеальне поєднання, яке знайшло багато прихильників. Ми розповімо, як смачно приготувати тушковані в сметані серденько індички.
Інгредієнти на
3 порц.
- Сердечка індички 600 гр.
- Морква 2 шт.
- Селера 2 шт.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Вода 2 л
- Масло вершкове 70 гр.
- Сметана 150 мл
- Лавровий лист 1 шт.
- Перець запашний 4 шт.
- Сіль за смаком
- Цибуля порей 1 шт.
Процес приготування:
- Сердечка індички помийте, очистіть від згустків крові і плівочок.
- Викладіть сердечка в каструлю, залийте їх водою і доведіть до кипіння. Також додайте у воду цибулину, одну моркву, селеру, лавровий лист і горошини перцю. Варіть все разом 1-1,5 години на середньому вогні.
- Другу частину овочів подрібніть. Цибулю наріжте півкільцями, моркву натріть на тертці, цибулю порей наріжте кільцями.
- Обсмажте овочі на вершковому маслі до м’якості.
- Далі викладіть на сковороду сметану і доведіть її вміст до кипіння. Зніміть засмажку з вогню.
- Коли овочі трохи охолонуть, перекладіть їх у чашу блендера і пюрируйте до однорідного стану.
- Варені сердечка остудіть, наріжте скибочками і обсмажте на вершковому маслі.
- Налийте на сковороду сметанний соус, доведіть до кипіння на повільному вогні, додайте сіль за смаком.
- Сердечка, тушковані в сметані готові, можна подавати їх до столу з гарніром за Вашим вибором.
Ніжні сердечка індички, запечені в духовці
Не знаєте, як краще приготувати сердечка індички, ми Вам підкажемо відмінний рецепт. Запечені в духовці сердечка виглядають вельми цікаво і апетитно, не кажучи вже про їх чудовому смаку.
Час готування: 4 години
Час приготування: 30 хв
Порцій – 3
Склад:
- Сердечка індички – 500 гр.
- Корінь імбиру – 10 гр.
- Часник – 2 зуб.
- соєвий Соус – 100 мл
- Соус Теріякі – 40 мл
- Оцет рисовий – 40 мл
- Вустерський Соус – 20 мл
- Масло оливкове – 20 мл
- Мед – 10 мл
- Перець червоний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Сердечка індички помийте, очистіть від пленочек і зайвого жиру.
Крок 2. Зубчики часнику очистіть від лушпиння і пропустіть через прес. З кореня імбиру зріжте верхній шар і натріть його на дрібній тертці.
Крок 3. Приготуйте маринад для сердечок. Змішайте в мисці подрібнені часник і імбир, червоний мелений перець, соєвий соус, рисовий оцет, оливкова олія, мед соус Теріякі і Вустерський соус.
Крок 4. У миску з соусом опустіть сердечка, перемішайте, затягніть миску харчовою плівкою і приберіть в холодильник на 3 години. Потім нанизайте сердечка на дерев’яні шпажки.
Крок 5. Якщо ваша духовка має режим «Гриль», краще всього скористатися саме ним. В іншому випадку прогрійте духовку до 200 градусів і готуйте сердечка 20-25 хвилин. У такій оригінальній подачі сердечка будуть користуватися великим успіхом.
Дуже смачні сердечка індички з цибулею на сковороді
Той випадок, коли з самого простого набору продуктів виходить неймовірно смачне і ніжне блюдо. Тим більше, що субпродукти вважаються дуже корисним продуктом. Удосконалити смак страви можна будь-якими ароматними спеціями за вашим смаком.
Час приготування: 50
Час приготування: 40 хв
Порцій – 4
Склад:
- Сердечка індички – 500 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Індичі сердечка промийте, викладіть в каструлю, залийте водою і доведіть до кипіння. Після цього воду злийте і повторіть процедуру ще раз.
Крок 2. Приварені сердечка наріжте кубиками або соломкою.
Крок 3. Цибулину очистіть і наріжте дрібними кубиками.
Крок 4. На розігріту сковороду влийте рослинне масло, спочатку обсмажте цибулю протягом пари хвилин. Потім додайте сердечка і смажте їх до приємного золотистого кольору.
Крок 5. Потім влийте окріп, щоб сердечка наполовину були покриті водою, накрийте сковороду кришкою. Коли вода закипить, додайте сіль і перець за смаком. Зменшіть вогонь до мінімального і тушкуйте сердечка до готовності.
Крок 6. Подавайте сердечка з гарніром за своїм вибором.
Як приготувати серце індички в мультиварці?
Сердечка індички можна варити, смажити, тушкувати, запікати і готувати в мультиварці. Ще один важливий плюс страви полягає в тому, що воно прекрасно гармонує практично з будь-яким гарніром.
Час готування: 180
Час приготування: 25 хв
Порцій – 5-6
Склад:
- Серце індички – 500 гр.
- Масло олію – для смаження.
- Сіль – за смаком.
- Вода – 1 склянка
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. З цибулин зніміть піну і дрібно наріжте їх.
Крок 2. Сердечка індички помийте і зріжте з них зайвий жир. Кожне серце розріжте на кілька частин.
Крок 3. Увімкніть мультиварку, зайдіть в меню і виберіть режим «Смаження», влийте в чашу рослинне масло і викладіть цибулю, смажте його до легкого золотистого кольору.
Крок 4. Потім викладіть сердечка і готуйте їх разом з цибулею 15-20 хвилин.
Крок 5. Далі влийте воду, додайте сіль і спеції за смаком. Закрийте кришку мультиварки, виберіть режим «Гасіння» на 2,5 години. Подавайте сердечка в гарячому вигляді з гарніром з каш або картоплі.
Смачний салат з сердечками індички
Простий салат підкорить Ваші серця з першої ложки. Як ситної основи будуть використані сердечка індички і курячі яйця. Інші інгредієнти дозволяють додати страві соковитості та свіжості.
Час готування: 90
Час приготування: 30 хв
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Сердечка індички – 4 шт.
- Яйця курячі – 4 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля червоний – 0,5 шт.
- Майонез – 150 мл
- Горошок консервований – 2 ст. л.
- Зелень – 1 пучок.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Сердечка індички помийте і залийте водою на пару годин, періодично міняйте воду. Овочі очистіть і вимийте.
Крок 2. Перекладіть сердечка разом з морквою в каструлю, залийте водою і варіть до готовності. Морква – 15-20 хвилин, сердечка – близько години.
Крок 3. В окремій ємності зваріть яйця круто.
Крок 4. Наріжте варені яйця кубиками.
Крок 5. Варену моркву також наріжте кубиками.
Крок 6. Пів цибулини червоного цибулі, дуже дрібно наріжте ножем.
Крок 7. Сердечка індички наріжте тонкою соломкою.
Крок 8. Додайте до подрібненим інгредієнтів консервований горошок.
Крок 9. Також викладіть в миску рубану зелень, всипте сіль і мелений перець, заправте салат майонезом.
Крок 10. Перемішайте салат.
Крок 11. Салат можна подавати на загальному блюді або порційно.
Як правильно варити індичі сердечка?
Сердечка індички – чудова низькокалорійна їжа, яку зможе приготувати будь-яка господиня. Субпродукти добре засвоюються організмом. На основі варених сердечок можна готувати різноманітні салати, печеня або просто подавати з гарніром з каш та картоплі.
Час готування: 140
Час приготування: 20 хв
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Сердечка індичі – 1 кг
- Сіль – за смаком.
- Спеції для м’яса – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Індичі сердечка помийте, залийте водою і залиште на годину.
Крок 2. Далі розріжте сердечка навпіл і позбавтеся від згустків крові і жиру.
Крок 3. Викладіть сердечка в каструлю, залийте їх водою.
Крок 4. Після кипіння, зніміть пінку, варіть від 20 до 60 хвилин, у залежності від розмірів сердечок. За кілька хвилин до готовності додайте сіль і спеції. Також можна заздалегідь замаринувати сердечка в маринаді і спеціях.
Крок 5. Варені індичі сердечка можна подавати з гарніром з рисової каші чи картоплі або використовувати в приготуванні різних закусок.
Покроковий рецепт приготування сердечок індички з картоплею
Ситна і корисна страва з індичих сердечок і картоплі для Вашого обіду або вечері. Страва готується в духовці, виходить дуже ароматним і смачним. Ніжні сердечка індички нітрохи не гірше білого м’яса.
Час готування: 80
Час приготування: 20 хв
Порцій – 2-3
Склад:
- Сердечка індички – 350 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Трави сушені (орегано, базилік) – за смаком.
- Чорний мелений перець – за смаком.
- Картопля – 4 шт.
- Цибуля зелена – 0,5 пучка.
- Черемша – 2 ст. л.
- Масло оливкове – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Сердечка індички промийте, зріжте пленочки і жир.
Крок 2. Картопля очистіть і наріжте кубиками.
Крок 3. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте тонкими кільцями, додати до картоплі, перемішайте.
Крок 4. Сердечка розріжте навпіл і додайте до овочів. Інгредієнти подрібнені посоліть, поперчіть, додайте сушені трави за смаком.
Крок 5. Зелену цибулю і черемшу також наріжте і викладіть в загальну миску.
Крок 6. В рукав для запікання влийте оливкове масло і викладіть овочі і сердечка. Закріпіть краю рукава та помістіть його на деко. Запікайте блюдо в духовці при 180 градусах близько години.
Крок 7. Подавайте Блюдо гарячим. Запечені індичі сердечка з картоплею підійдуть навіть для тих людей, які сидять на дієті.