Шаньга – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Дуже смачна шаньга без дріжджів з картоплею

Готувати ароматні і шалено смачні шаньги з картоплею можлива і без використання сухих або живих дріжджів. А виключення даного інгредієнта значно скорочує час готування, адже вже не потрібно чекати годинами, поки дріжджі активуються і почнуть працювати.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 10.

Склад:

  • Борошно – 3,5 склянки
  • Вода – 1 склянка
  • Картопля – 1,5 кг
  • Молоко 2,5% — 150 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Масло вершкове – 70 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо тісто. У велику ємність просіваємо борошно, в центрі робимо поглиблення і вливаємо воду, де попередньо розчиняємо сіль. Підливаємо 75 мл рослинного масла і замішуємо тісто. Отриману масу кладемо в пакет і прибираємо на півгодини в холодильну камеру.

Крок 2. Саме час зайнятися начинкою. Картопля очищаємо від шкірки і відварюємо в підсоленій воді до готовності. Розминаємо в пюре з додаванням солі, молока, вершкового масла і одного яйця.

Крок 3. Приступаємо до формування відкритих пиріжків. Відщипуємо від теста невеликий шматочок, розгортаємо в коржик і розподіляємо начинку рівним шаром, трохи відступаючи від країв.

Крок 4. Вологими пальцями защипуємо тісто по краях.

Крок 5. Деко промазуємо рослинним маслом і викладаємо заготовки на невеликій відстані один від одного. Відправляємо в духовку при температурі 180 градусів на 20 хвилин.

Крок 6. Готові шаньги злегка остуджуємо, перекладаємо на блюдо і насолоджуємося. Приємного апетиту!