Дуже смачна шаньга без дріжджів з картоплею
Готувати ароматні і шалено смачні шаньги з картоплею можлива і без використання сухих або живих дріжджів. А виключення даного інгредієнта значно скорочує час готування, адже вже не потрібно чекати годинами, поки дріжджі активуються і почнуть працювати.
Час готування – 1 ч. 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 10.
Склад:
- Борошно – 3,5 склянки
- Вода – 1 склянка
- Картопля – 1,5 кг
- Молоко 2,5% — 150 мл
- Сіль – за смаком.
- Яйце – 1 шт.
- Масло рослинне – 100 мл
- Масло вершкове – 70 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо тісто. У велику ємність просіваємо борошно, в центрі робимо поглиблення і вливаємо воду, де попередньо розчиняємо сіль. Підливаємо 75 мл рослинного масла і замішуємо тісто. Отриману масу кладемо в пакет і прибираємо на півгодини в холодильну камеру.
Крок 2. Саме час зайнятися начинкою. Картопля очищаємо від шкірки і відварюємо в підсоленій воді до готовності. Розминаємо в пюре з додаванням солі, молока, вершкового масла і одного яйця.
Крок 3. Приступаємо до формування відкритих пиріжків. Відщипуємо від теста невеликий шматочок, розгортаємо в коржик і розподіляємо начинку рівним шаром, трохи відступаючи від країв.
Крок 4. Вологими пальцями защипуємо тісто по краях.
Крок 5. Деко промазуємо рослинним маслом і викладаємо заготовки на невеликій відстані один від одного. Відправляємо в духовку при температурі 180 градусів на 20 хвилин.
Крок 6. Готові шаньги злегка остуджуємо, перекладаємо на блюдо і насолоджуємося. Приємного апетиту!