Шаньга – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Простий і смачний рецепт шаньги на кефірі

Будь-хлібобулочний виріб, виготовлене на основі кефіру, має неповторну повітряну текстуру і легкий вершковий смак. І шаньга, не є винятком, круглі відкриті пиріжки, які готують на кефірі, виходять шалено ароматними та смачними.

Час готування – 55 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 10.

Склад:

Для тіста:

  • Борошно – 500 гр.
  • Кефір – 400 мл
  • Сода – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 2 ч. л.

Для начинки:

  • Сир – 350 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 70-80 гр.
  • Цукор-пісок ванільний – 10 гр.
  • Родзинки – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Сухофрукти ретельно промиваємо під струменем води, заливаємо окропом і залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження.

Крок 2. Тим часом займемося тестом. Просіяне борошно перемішуємо з цукровим піском, содою і сіллю.

Крок 3. Вливаємо теплий кефір (37 градусів) і замішуємо податливе тісто.

Крок 4. Для начинки в глибокій ємності змішуємо сир, цукор-пісок звичайний і ванільний, яйце. З родзинок виливаємо надлишки рідини, обсушуємо за допомогою паперових серветок і пересипаємо до сирної маси – гарненько перемішуємо.

Крок 5. Тісто ділимо на рівні частини, розкачуємо в коржики і вологими руками формуємо бортики висотою близько одного сантиметра. В центр викладаємо по столовій ложці сирної начинки.

Крок 6. Запікаємо при температурі 190 градусів протягом 18-20 хвилин. Приємного апетиту!